Nieuwsgierig? Leer me kennen ;)

Welkom op mijn blog!!! Kom binnen en ga even zitten. Dan schenk ik je iets lekkers in, wil je er een hapje bij? En dan kunnen we het even hebben over mijn blog, en over mezelf. Want ik veronderstel dat je wel nieuwsgierig bent?

Ik ben Myriam. Een aantal jaren geleden begon ik deze blog met de intentie andere mensen te vertellen over mijn burn-out. In de hoop dat zij iets aan mijn verhaal zouden hebben, en tijdig aan de alarmbel zouden trekken. Verder leefde in mij de hoop dat ik met mijn blog in staat zou zijn mijn boterhammetje met choco of misschien zelfs met een stukje kaas of worst te kunnen verdienen.

Geld verdienen met wat je het liefste doet, dat moet toch gewoon de max zijn.

 

Ondertussen heb ik dat idee wat laten varen. Ik schrijf graag, maar het blijft een ontspannende bezigheid, geen manier om geld te verdienen.

 

Ik wil het gewoon met jullie hebben  over de mooie dingen in het leven. Reizen, in de buurt of iets verder weg, leuke adresjes voor een uitje. Cultuur, natuur, zingeving en spiritualiteit, lekker eten en drinken (de champagne wordt niet vergeten, o neen….) En natuurlijk zal ik het niet kunnen laten om te schrijven over de hilarische toestanden die ik meemaak in de dagelijkse gang van het leven….

Ik hoop dat je er even veel van geniet als vroeger bubbel/blogvolger.

Groetjes, Myriam

 

 

 

 

 

40 gedachten over “Nieuwsgierig? Leer me kennen ;)

 1. Hoi Myriam,
  Vaak zie je inderdaad dat het nodig is om in een diep dal te raken voordat je je persoonlijke wensen en kansen ziet. Het is fijn dat jij dat nu op die manier kunt oppakken en dat je door je omgeving gesteund wordt. Het ‘gevaar’ bestaat echter dat je te vroeg aanneemt dat je weer in orde bent en je laat het ook horen als je zegt dat er nog vaak genoeg moeilijke momenten zijn. Ik hoop dat je op regelmatige tijdstippen een vorm van massagetherapie toepast naast de mogelijke ‘coachings’achtige therapieën die je ondersteunen. Dit zorgt er namelijk voor dat de bijbehorende stress weer wordt afgebouwd waardoor geestelijk (en lichamelijk) alles ook weer beter verwerkt, losgelaten of neergezet kan worden en dat ook de laatste restjes verdwijnen. Ik hoop dat je nieuwe carrière je alles gaat brengen wat je wenst. Succes!
  Groetjes,
  Rosanita

  Like

  1. Dag Rosanita, wat een fijne reactie van jou. Deed me echt deugd om te lezen. Ook totaal onverwacht eigenlijk want ik ben zo een beetje van alles aan het uitproberen, zonder dat mijn blog al ‘officieel’ werkzaam is. Maar heel fijn dus. Massagetherapie volg ik niet. Ik zie op regelmatige tijdstippen een psycholoog en ik mediteer heel vaak, mindfulness of vipasanna meditatie. Misschien moet ik eens massage volgen, kan ik er nog een blogbericht over schrijven 🙂 Heb jij een blog? Lieve groeten, Myriam

   Like

 2. Goed om dit te lezen, Myriam. Ooit maakte ik een soortgelijk proces mee. Ik was bedrijfsleider met veel verantwoordelijkheid en stuurde zo’n 25 mensen aan. Na een half jaar thuis en werken aan mezelf, begon ik weer te met mijn job, met goede moed vanwege verregaande toezeggingen van de grote baas. Dacht ik, want er bleek niets te zijn en te worden veranderd. Ik deed wat jij deed, ik nam ontslag door een week na mijn nieuwe start tegen mijn baas te zeggen dat hij er maar een andere gek voor moest zoeken en naar huis te gaan.
  Hoewel mijn lever er erg door veranderde – niet in het minst op financieel gebied – heb ik er geen moment spijt van gehad, want het maakte zoveel ruimte in mijn leven dat er heel veel andere mooie dingen voor in de plaats zijn gekomen. Dingen die mij ten goede kwamen in plaats van mijn baas.
  Ik hoop van harte dat jij het ook zo zal ervaren. Maar dat zal gerust wel, want loslaten geeft ruimte voor het nieuwe.

  Liked by 1 persoon

  1. Ik denk dat vele mensen in hetzelfde schuitje zitten of gezeten hebben waarin wij ooit zaten. Het heeft mij ontzettend veel rust gebracht om mijn ontslag te kunnen indienen. Ik ben er nog lang niet, maar het gaat wel beter. Het bloggen doet ook goed. Dat is echt wel mijn ding. Bedankt voor je reactie.

   Liked by 1 persoon

 3. Wat fijn om te lezen enheel herkenbaar. Mijn gevonden passie tijdens mijn herstel periode (die nog niet af is) is ook bloggen! En ben ik gaan koken voor retraites en met vrouwen gaan breien en thuis ook weer veel met breien en handwerk bezig. Blijer! Maar ook nog voorzichtig en soms wat angstig, gezien mijn inkomen erg laag is, ik had al vanaf 2010 een eigen praktijk. Maar het bloggen is voor mij heerlijk en een manier om mij kennis te delen op een ongedwongen, ontspannen manier. Zag je reactie bij blogaholic en ben hiernaar toe door geklikt. Liefs en go for it!

  Liked by 1 persoon

 4. Oh geweldig om je te leren kennen! Als ik ooit champagnetips nodig heb , weet ik je te vinden!
  Toen ik indertijd instorte was het gelukkig puur lichamelijk , wat niet wil zeggen dat ik ondertussen ook geen depressie heb gehad! Gelukkig trek ik zelf snel aan de alarmbel, want ik wil nooit meer in dat zwarte gat vallen!

  Liked by 1 persoon

 5. Hallo Myriam,
  Het lijkt wel of mensen soms een bo moeten krijgen om andere dingen te gaan doen, doen waar je passie ligt. Dat is inderdaad een elk nadeel heeft zijn voordeel verhaal.
  Ik ga proberen je te volgen al is het soms met al die bloggers moeilijk. Tijdgebrek, hoezo pensionado.
  Warme groet en een glimlach,
  Harry

  Liked by 1 persoon

 6. Ik ‘ken’je nog maar net maar nadat ik jouw intro heb gelezen ben ik een blijvertje!
  Jee, niet niks hè zo’n vreselijke burn-out, ik ken ook een paar mensen die het hebben gehad en nu rustig aan weer aan het opklimmen zijn.
  Heel goed dat je je baan aan de wilgen hebt gehangen, dat kan inderdaad alleen maar als je thuisfront je grote steun en toeverlaat is/zijn.
  Keep going the good job! Goed bezig!
  Tot schrijfs 🙂

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s