Bedtime stories.

Wie me al enige tijd volgt weet het. Slapen is een probleem. Ooit was dat zonder twijfel anders, maar dat is enkel een mooie verre herinnering. Ik denk dat ik alles geprobeerd heb dat er te proberen valt: warme melk met honing, een glaasje wijn of bier, geen koffie meer na de middag, lezen, schaapjes tellen, mediteren, mediteren en meer mediteren, relaxatiemuziek, natuurgeluiden, slaapmedicatie…. Dat laatste werkt enige tijd, maar dan ook niet meer. Dus daar ben ik zowat helemaal mee gestopt. Ik aanvaard dat er nachten zijn dat de slaap niet komt, dat is NIET fijn, maar ik voel me na zo’n bijna slapeloze nacht toch frisser dan na een nacht mét slaapmedicatie.

Een degelijk bed met dito matras is natuurlijk een belangrijke vereiste om goed te kunnen slapen. En dat bezit ik op dit moment NIET. In ons huidige kleine appartementje staat een klein goedkoop IKEA bedje, met een klein goedkoop IKEA matrasje. Het grote comfortabele bed van lief bevindt zich momenteel in een garage ergens in het Antwerpse, wachtend op meer ruimte in ons nieuwe stekje.

Ook de ruimte waarin we nu slapen, zonder rechtstreekse buitenverluchting, is niet opportuun voor een goede nachtrust. Onze beperkte ruimte is een aanfluiting van elk Feng Shui principe.

We leven op hoop van beterschap. En in afwachting daarvan, kreeg ik een mooi aanbod van dekbeddiscounter.nl. 

(Voor je verder leest geef ik je even mee dat dit een gesponsorde blogpost is.)

Voor wie nooit eerder hoorde over dekbeddiscounter.nl, dit is een website waar je alles kan kopen dat met slapen te maken heeft. Dus niet alleen dekbedden, donsdekens, hoeslakens, kussens, matrassen, maar ook BOXSPRINGS.  Over de kwaliteit daarvan kan ik niets zeggen, want ik maak geen reclame voor iets dat ik niet ken, maar het zouden kwaliteitsvolle boxsprings zijn. Aan mooie prijzen. En bovendien: je kan er boxsprings LEASEN. Voor een bepaald maandelijks bedrag huur je een boxspring en kan je dus met een klein budget genieten van de grote luxe van dergelijk meubelstuk. (Persoonlijk vind ik dat niet aan te raden, want voor je het weet zit je met huurcontracten voor van alles en nog wat en stapelen de kosten zich zo hoog op dat je niet meer weet waarin of waaruit. Maar voor wie wil, het KAN dus.)

Waar ik wel reclame wil voor maken, dat is voor de kwaliteit van het dekbed dat ik kreeg toegestuurd. Dat heb ik eerst een weekje uitgetest, dus ik kan er met enige kennis van zaken over spreken.

Afbeeldingsresultaat voor arinde dekbedovertrek dekbeddiscounter

Ik mocht kiezen welk dekbed ik wou uittesten, en ik ging voor de lentesfeer die straalt uit het ARINDE dekbedovertrek.  Bij het uitpakken werd ik instant vrolijk van het wit in combinatie met de kleurige bloemenpracht, die geschilderd lijkt met waterverf. Ideaal om een donkere koude winternacht mee op te vrolijken.

Het ziet er niet alleen mooi uit, het is ook gemaakt van een lekker materiaal: perkal-katoen. Perkal is minder glad dan satijn, maar gladder dan gewoon katoen. Ik hou NIET van het gevoel van satijn op mijn huid, maar dit katoen voelt heerlijk aan.

Het dekbedovertrek is zo lang dat er een grote strook stof overblijft, die je onder je matras kan instoppen: een instopstrook zoals dat genoemd wordt 😉

Handig, want dan word je niet midden in de nacht wakker met ijskoude voeten.

Een mooi ogend, goed aanvoelend dekbedovertrek zorgt er niet voor dat je beter slaapt, maar het is wel fijner om onder wakker te liggen 😉

Wat de prijs betreft: een tweepersoonsdekbedovertrek ARINDE kost 49,95€.

Keuze is er te over bij dekbeddiscounter.nl: in alle maten en prijsklassen, voor elk wat wils. Vandaag besteld is morgen geleverd.

Als alles wat verkocht wordt daar van dezelfde kwaliteit is als dit dekbedovertrek dan zit dat helemaal goed.

Fijn weekend,  en slaap zacht

© Myriam

16 gedachten over “Bedtime stories.

 1. Een instopstrook wordt ook een zwaluwstaart genoemd. Voilà, een klein wist-je-datje.
  O ja, slapen zonder contact met de buitenlucht kan ik niet. Zelfs als het de stenen uit de grond vriest, staat het raam van de slaapkamer gekanteld.
  Wat gesponsorde blogberichten betreft: reclame vertrouw ik nooit. 😉

  Liked by 3 people

 2. Ken dat probleem van niet te kunnen slapen,ik heb een goed bed raam dat voor genoeg lucht zorgt en toch slaap i slecht.Het heeft te maken denk ik omdat ik teveel pieker en n iet in slaap geraak.Heb al alles geprobeerd en van de inslapertjes viel ik in slaap maar voelde me ’s morgens ellendig..Zal er mee moeten leren lven denk ik.
  Hoop dat een nieuw bed en appartement je de oplossing mag brengen.

  Liked by 1 persoon

 3. Ik hou ook wel van een lekker vrolijk en fris dekbed (vind deze trouwens erg mooi!) en het raam open. Helaas kan dat bij ons ff niet, we wonen namelijk in Maleisië (Kuala Lumpur) waar het ’s nacht maarliefst afkoelt tot 29 graden gemiddeld en we slapen dus met de airo aan…ach ja, ieder voordeel heeft zijn nadeel..of andersom haha xx

  Liked by 1 persoon

 4. Ik wacht vol smart op onze nieuwe matrassen. Nog 9 dagen …
  Mooi dekbedovertrek trouwens.

  En ik ben ook een heel slechte slaper, maar daar lig ik niet meer wakker van. En dat laatste, kan ik je vertellen, schept een boel rust.

  Liked by 1 persoon

 5. Hoewel ik geen voorstander van reclame op blogs ben toch bedankt voor de link, had nog een flanellen overtrek nodig en geen zin om allemaal slaapwinkels af te rijden om te concluderen dat ze zwaar over ons budget gaan 🙂

  Bij mij is het enige blijvertje dat echt helpt om in te slapen het steeds op mindfulle wijze terugkeren naar een route die ik die dag (of de vorige) heb afgelegd, tot in detail.

  Liked by 1 persoon

 6. Ik heb wel eens een keer dat ik niet kan slapen maar komt gelukkig heel weinig voor. Wel vraag ik me af wat gebeurt er met die dekbedden die mensen mogen proberen. Dat vraag ik me ook wel eens af met die matrassen als die weer terugkomen dan. Worden die weer als nieuw verkocht….. Heb nog nooit een goed antwoord er op gekregen. Lijkt me trouwens reuze vervelend als je niet kan slapen.

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s