Boobs

Vorige week was het weer zover. De tweejaarlijkse PLET JE BORSTEN dag. Het ultieme feelgood moment voor elke vrouw die de 45 gepasseerd is. Denk ik.

Doe je niét aan mee? Moet je wel!! Net zoals de jaarlijkse WERP EEN BLIK IN MIJN PUSSIE dag trouwens. Alles om de k*t ziekte, die met de letter K begint vóór te zijn, toch. 

Voor het geval je de draad kwijt bent, ik heb het over de tweejaarlijkse mammografie, en het jaarlijkse „uitstrijkje”.

Ik laat je even meegenieten van die bijzondere uitstap vorige week.

Stipter dan stipt kwam de verpleegkundige me halen in de wachtzaal en werd ik gedropt in een kleedhokje waar ik mijn bovenlichaam mocht vrijmaken, zoals dat zó mooi wordt omschreven😁

Daarna mocht ik mijn rillende lijf tegen een kille machine aanvleien. Mijn lijf zijnde vooral mijn borsten dus. Eerst de rechterborst. Deze werd professioneel opgetild en op een plateautje geplaatst. Als ik het zo beschrijf lijkt het wel alsof mijn onderdelen tot op mijn knieën hangen. Nou dat is dus niét zo. Maar toch slaagt de verpleegkundige er in om te tillen, te plaatsen en te positioneren. Vervolgens moet ik nog mijn arm ergens over draperen, en mijn heupen tegen die koele lover aanduwen. En dan komt het fijnste part. Van boven wordt een tweede plaat naar beneden geschoven, en tussen beide platen bevindt zich….Inderdaad, die arme borst van mij. En dan laat de dame die het onderzoek uitvoert al haar demonen los. Ik zweer het je, ze perst beide platen tegen elkaar alsof er niets tussen zit. Maar hé, ik ben er ook nog!!!!

Pijn, en ik denk dat ik na dit evenement een los vodje over hou ipv een pronte borst. 

De andere kant krijgt dezelfde behandeling. En dan is het weer voorbij, voor hopelijk twee jaar. Yesssss.

Ik wil niet klagen, tenslotte is het dankzij deze vorm van preventieve geneeskunde dat er tijdiger kan worden opgespoord en behandeld. Maar toch ben ik een beetje jaloers op De Man. Worden zijn ballen tussen twee platen genepen tijdens één of ander preventief onderzoek? Ik dacht het niet… lucky birds😁

Binnen enkele weken wordt de onderkant nader bekeken. Als het interessant was horen jullie er nog van.😁

Myriam

24 gedachten over “Boobs

 1. Mij krijg je niet zover hoor. Ze stoten een straling door je lijf die echt niet goed voor je is en dan maar afvragen hoe het kan dat er met de jaren van wetenschap en prevetieve onderzoeken zoveel vaker kanker geconstateerd wordt. Ik voel mijn borsten wel zelf na en als ik iets niet vertrouw dan meld ik mij wel bij mijn huisarts. Het doet al pijn als ik jouw verhaal lees.. dus ik bedank liever 😂😂

  Liked by 2 people

 2. Ik heb de details maar over geslagen (-:
  Begin dit jaar naar de mammapolie geweest; kan ik je niet aanraden…
  Ik heb cysten in m’n borsten en die doen pijn bij het maken van de foto’s. En ze zijn niet al te voorzichtig, die verpleegkundigen. Een soort manwijven zijn het, echt vreselijk.
  Nou ja, als de uitslag goed is, ben je weer blij dat je geweest ben.

  Liked by 1 persoon

 3. Als man makkelijk praten, ik weet het, maar je zou toch denken dat er een betere en vooral minder pijnlijke methode moet zijn. Thermografie, las ik hierboven. Zal wel weer te duur zijn, of een andere drogreden om het geplet in stand te houden. Hoe dan ook, meer dan meeleven kan ik niet doen. Mannen moeten inderdaad niet zeuren 🙂

  Liked by 1 persoon

 4. Ik heb ‘hem’, geheel ter inleving, een keer tussen de bankschroef gestoken en stap voor stap aan een pletprocedure onderworpen.
  Op het moment dat hij paars uitsloeg, wist ik: ja, dat doet pijn.
  Arm vrouwvolk.

  Liked by 2 people

 5. Ik had dit jaar echt een mevrouw die het zo netjes deed dat ik zelf dacht, zou het wel goed genoeg zijn, meestal werden ze inderdaad geplet. Maar heel eerlijk heb ik er nooit pijn na afloop van gehad. De eerste keer was ik niet gegaan kreeg ik van een goede vriend van me op mijn kop omdat zijn vrouw borstkanker had gekregen. Toen heb ik alsnog een afspraak gemaakt want ik dacht hij heeft wel gelijk.

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s