A neverending story…

Ken je de uitdrukking: Met de trein was je er al geweest? Hahahahahaha, wat zijn dat toch een grapjurken, die kerels van de NMBS. Met de trein was je er al geweest… Ze zeggen er niet bij waar je dan al was geweest…. Ergens in elk geval, maar of dat dan ook is waar je WOU zijn? Dat is de vraag.

Gisteren hebben lief en ik in elk geval een fraai staaltje van hoe het NIET moet meegemaakt. Misschien zend ik een soort straling uit waardoor treinen rare dingen gaan doen als ik in de buurt ben… Of misschien loopt het helemaal NOOIT zoals het moet? Wie heeft het juiste antwoord op deze prangende vraag?

In elk geval wilden lief en ik gisteren een bezoekje brengen aan de beste beurs van Vlaanderen en omstreken: Megavino. Ik schreef er zonder twijfel eerder over. Megavino is een beurs waar je kunt kennismaken met allerlei wijnen, zonder enige aankoopverplichting. De bedoeling is vooral dat de wijnproducenten een afzetmarkt vinden voor hun product, en dat de klant kennismaakt met het vele lekkers dat de wijnkunstenaars in de fles hebben gemikt. Iets mooiers bestaat er niet toch. Je kan proeven, en je bent tot niets verplicht. Ik heb al mooie dingen leren kennen op die manier. Bovendien krijg je de gelegenheid om een praatje te maken met de wijnproducent himself. En het is altijd fijn om met een gepassioneerd iemand over zijn of haar product te praten.

Enthousiast namen we de tram richting Sint Pietersstation, rond een uur of elf gisteren voormiddag. Toen we aankwamen in het station merkten we meteen dat er iets fout zat. Op het bord met aankondigingen stond véél meer rood dan gewoonlijk , en er troepten grote groepen mensen rond één of twee spoorwegbeambten. Eén van beiden was gewapend met een megafoon, en sprak zo de menigte toe. Wat een fantastische manier van communicatie in deze moderne tijden. Maar bon, beter communicatie via een megafoon dan helemaal geen communicatie zullen we maar denken.

Er bleek een object op de sporen te liggen, ergens rond Wetteren, meen ik, en daardoor was het treinverkeer tussen Gent Sint Pieters en Brussel onmogelijk. Er werden bussen ingelegd die je naar het station voorbij het probleem konden brengen. Of je kon een omwegje maken via Kortrijk. Omdat we toch al in het station waren en de trein naar Kortrijk ongeveer klaar stond om te vertrekken kozen we voor deze optie.  De verwarring rondom was groot. Treinen werden afgelast, mensen die al waren ingestapt moesten weer uitstappen en op zoek gaan naar een andere trein. Treinen die wel reden, stopten op plaatsen waar ze anders nooit stopten, reden niet door naar plaatsen waar ze anders wel naartoe reden, man man man. Maar wij slaagden er in om tot in Kortrijk te komen, en om van daaruit een trein naar Brussel Zuid te nemen. Zo hadden we voor de prijs van één treinticket een mooie rondreis in het Vlaamse land. Ook de metro zorgde voor extra animatie tijdens onze uitstap. Ooit al een metroticket willen kopen in een Brussels metrostation? Daar heb je hogere studies voor nodig. Tenminste als je gebruik wilt maken van de schaarse automaten die hier en daar verspreid staan. Zelfs als je over een Mobib kaart beschikt is het niet simpel. En denk niet dat je een éénmalig ticket kan halen uit zo’n automaat…Neen, dan moet je op zoek naar een bemand verkooppunt. Online een ticket kopen voor de Brusselse metro via één of andere app? Misschien bestaat het maar wij hebben het niet ontdekt.

Om een lang verhaal kort te maken, we vertrokken om elf uur in Gent, en kwamen om twee uur aan op onze bestemming. Joepie!!!

Over het bezoek aan Megavino wijd ik uit in een volgende blogpost. Nog even iets over de terugweg. Het treinverkeer was nog steeds niet hersteld van het object op de sporen. Dat bleek een menselijk lichaam te zijn dat NAAST de sporen was gevonden die ochtend in de vroegte. Ik leef oprecht mee met het slachtoffer en met de familieleden. Echt wel. Maar waarom de sporen in beide richtingen dicht moesten voor een lichaam NAAST de sporen, dat gaat mijn beperkte verstand te boven.

De terugreis ging gepaard met vertragingen en een ander traject. Maar al bij al verliep dat toch vrij vlot. Eén hilarisch moment wil ik jullie niet onthouden: de tram kwam aanrijden die ons, dachten we, naar ons huisje zou terugbrengen. Hij minderde vaart, ik hief mijn hand op en plaatste mijn vinger op de knop om de deuren te openen. Echter, de tram reed gewoon verder. Geen dienst. Een perfecte afsluiter van een bewogen trein tram bus dag.

Lang leve het openbaar vervoer!!

Mevrouw Dutordoir heeft nog wat werk voor de boeg. Respect trouwens voor haar optreden in het parlement. 

 

© Myriam

19 gedachten over “A neverending story…

 1. Volgens mij is de slogan: “Met de trein zou je er al zijn”. Doch eigenlijk doet dat er weinig toe, want het is een al even grote misvatting, natuurlijk.
  De laatste keer dat ik het openbaar vervoer gebruikte, werden de trams nog getrokken door paarden. 😉

  Liked by 1 persoon

 2. Ik schrik er eigenlijk niet van. Van zodra er ook maar iets misloopt op het spoor, lijkt het wel alsof er algehele miserie uitbreekt op het volledige spoornet. Ik heb vier jaar gependeld en dat was meer dan genoeg om een grote hekel aan treinen te krijgen.

  Liked by 1 persoon

 3. Ik moest gisteren van Brussel Zuid terug naar Wevelgem. Ook hilarisch. Trein genomen richting Oostende, 20 minuten vertraging. De conducteur verzekerde me echter dat ze zouden zorgen dat de aansluiting vanuit Gent naar Kortrijk zou verzekerd zijn. Ze riep het zelfs nog eens af in de trein. Dus ik op een loopje snel naar mijn aansluiting, die…. floep, net voor mijn neus vertrokken was.
  Half uur wachten op de volgende trein. Die… je raadt het al, ook 8 minuten vertraging had. Gelukkig was het FACTS en was er allerlei fun pluimage te zien in het station van Gent-St-Pieters.
  Eenmaal aangekomen in Kortrijk, was er géén trein naar Wevelgem. Afgeschaft. Er waren wel vervangbussen. Gelukkig heb ik een lief lief die me kwam ophalen met de auto.

  Liked by 1 persoon

 4. Het is een standaardregel dat alle treinverkeer wordt stilgelegd na een zelfdoding. Althans, in Nederland.
  Troost je: het treinverkeer in België kan onmogelijk slechter zijn dan bij ons (-:
  Mijn dochter hoorde het liedje van Spring en sprong meteen overeind van de bank. ‘Hé, zet eens wat harder. Dit ken ik!’ Inderdaad heeft ze deze cd lang geleden gekregen.

  Liked by 1 persoon

 5. We zijn ook een keertje met de trein naar Magavino geweest. Je neemt de trein omdat je op die beurs toch alcohol drinkt. Toen we huiswaarts keerden dachten we in Antwerpen over te stappen op een trein naar ons dorp. Er reed geen meer die dag, vraag me niet waarom. We moesten met de bus. Na wel wat wijntjes was dat niet grappig!

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s