The Cobbler – new place to be in Gent!!!

 

Op vrijdagavond zetten lief en ik met graagte het weekend in met een aperootje en een hapje in de Mosquito Coast. Lekker eten in een fantastisch kader, genieten in elk geval. Ik schreef er al eerder over.

Soms struinen we daarna nog wat rond in de Gentse binnenstad, genietend van al het moois dat Gent ons elke dag opnieuw biedt, helemaal gratis en voor niets. De prachtige historische gebouwen, die op magische wijze verlicht worden bij het vallen van het duister. Het water dat zich een weg baant doorheen deze schoonheid. ….

Heel soms bezoeken we nog iets dat op ons verlanglijstje staat. Zo stapten we gisteren binnen bij The Cobbler, een (bijna) gloednieuwe cocktailbar op de Graslei. In de voormalige gebouwen van de Post, gelegen op de Korenmarkt, vind je al wat langer een aantal trendy winkels, en een heerlijke Pain Quotidien. Ook Albert Heijn vond er een onderkomen. Maar grote delen van het gebouw stonden nog leeg. Ten minste tot half augustus van dit jaar. Toen opende een gloednieuw hotel zijn deuren op deze unieke locatie. Het hotel zelf hebben we nog niet bezocht, maar gisteren waren we wel te gast in the Cobbler, de cocktail bar van het hotel, waar je als gewone, minder begoede, sterveling ook een glas kan drinken. En geloof me, het is meer dan de moeite waard.

Je stapt de cocktailbar binnen via de Graslei langs een smal tuinpaadje, verscholen achter een smeedijzeren traliewerk, en smaakvol versierd met wat groen en uitnodigende tafeltjes. De glazen deur schuift bij naderen uitnodigend open, en de wenteltrap, gelegen in de mysterieuze toren die al sinds mensenheugenis boven de Korenmarkt uittorent, lokt je naar boven. Is je conditie niet super, neem dan beter de lift 🙂

Eens boven word je ondergedompeld in de luxueuze sfeer van een Britse gentlemens club, met dat verschil dat hier ook dames toegelaten zijn. We hadden geluk dat er nog een tafeltje vrij was, want normaal kom je enkel binnen na reservatie… Maar voor anderhalf uur konden we hier nog terecht. Dat leek ons voldoende. We nestelden ons in een fauteuil, en bekeken de kaart én de entourage. Achter de bar staat één van de tien beste bartenders van deze planeet: Jurgen Nobels, altijd leuk om zo iemand aan het werk te zien.

Op de kaart alle soorten cocktails, natuurlijk, maar ook een héle selectie whisky’s, gins, en ander vloeibaar lekkers. Wij gingen voor een single malt whisky, lief koos de Oban 14 years old en koos voor mij de Tallisker Port Ruighe. Man wat een smaken. Wat een geuren. Zelfs mocht ik geen alcohol drinken, ik zou genoeg hebben met de geuren. Onbeschrijfelijk. En de manier van presenteren. Geniaal!!!

mdemdedavsdrdavdav

De fles staat uitnodigend op een houten plankje naast je glas, al is het niet de bedoeling dat je zelf bijschenkt 😉

Een unieke ervaring op een heerlijke locatie in hartje Gent. Voor een speciale gelegenheid, wanneer het net dat ietsje meer mag zijn, zou ik zeggen: reserveer in The Cobbler. Je zal er geen minuut spijt van hebben!!

Groetjes,

©Myriam

12 gedachten over “The Cobbler – new place to be in Gent!!!

  1. Bedankt voor de tip Myriam! Toevallig waren we gisteren ook in de buurt. Hapje gegeten in Lepelblad en daarna iets gedronken in de Hotsie Totsie. Het eten in de Mosquito Coast beviel me in het verleden beter. Meer keuze en gezelliger kader. Die cocktailbar is voor een volgende keer! Nog een fijn weekend!

    Liked by 1 persoon

      1. Er is teveel keuze in dat heerlijke Gent! Twee weken geleden waren we in de bioscoop ‘Studio Skoop’ om de film Cargo te zien. Daarna iets gedronken in de gezellige bar. Jammer dat ik altijd zo ver moet rijden… ik zou er véél meer naartoe gaan. Ik heb er lange tijd gewerkt en in de buurt gewoond. Het enige wat ik hier mis is een beetje Gent…

        Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s