Champagne, what else?

Lief en ikke vertrokken vrijdagmiddag richting Epernay. De zon scheen, écht waar, er was geen file, nergens. Mocht ik het zelf niet meegemaakt hebben, ik zou het ook niet geloofd hebben😁.

De temperatuur steeg met elke kilometer die we aflegden zodat we, toen we Epernay bereikten, 26°C zagen op de thermometer!!!

WTF??? Lucky us. Ons hotel was dit keer het ongeëvenaarde viersterren de luxe hotel Première Classe in Epernay. 😁😁😁

You wish and I wished….niets is minder waar… proper ok, maar that’s it. De verwelkoming was meer dan vriendelijk, het hotel is héél netjes maar de verwende reiziger verwacht wellicht dingen die hij hier niet zal krijgen. Maar voor ons was dit prima: 120€ voor twee personen en voor twee nachten, mét ontbijt. Hierover valt niet te discussiëren..

Na een korte adempauze vertrokken we te voet naar het centrum, anderhalve kilometer van het hotel gelegen. Ver is dat niet toch? We belanden op het terras van Le Progrès waar we natuurlijk het eerste goddelijke vocht van het weekend tot ons lieten komen. Een half flesje Pierre Gobillard, een champagne producent uit Hautvillers.  Héérlijk. Zon, terras, glas, lief en ik. Nice.

Van het terras van Le Bistrot naar La Cave à Champagne is het slechts een tweehonderd meter stappen. Perfect. Reserveren is hier de boodschap. En dat had ik gelukkig gedaan. Ik was er vaker, het eten is nog steeds zalig, maar de prijzen zijn wel serieus gestegen. Een menu Saveur heb je voor 40€ pp, zonder drank. Er zijn ook goedkopere menu’s, maar als ik kalfszwezerikken op het menu zie staan ben ik niet meer te houden. Ze waren verrukkelijk trouwens. In dit etablissement kan je champagne proeven/drinken van zowat alle wijnboeren uit de omgeving en dat zijn er héél wat!! Je kan ook gaan voor een champagne assortiment: per gang een andere soort champagne. Wat wij ook deden. Verrukkelijk. Ik had van elk glas de coördinaten moeten noteren maar daar kreeg ik de kans niet toe. Als ik één minpunt van dit restaurant mag opsommen dan is het dat ik soms het gevoel kreeg dat het wat vooruit moest gaan…

Maar we hebben fantastisch gegeten.

En gedronken😊

En we zijn veilig terug in het hotel geraakt. 😉

Santé

Myriam

 

14 gedachten over “Champagne, what else?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s