Gent totally different

Hilarisch aan de Dampoort, eerst kom je aan een verkeersbord dat je zegt dat je over honderd meter naar links moet invoegen, vijftig meter verder staat een bord dat je zegt dat je naar rechts moet.

Héél grappig, behalve als je daar in de file staat. Kan je je er iets bij voorstellen? Een file met verwarde automobilisten die van links naar rechts en terug proberen te komen…Het kan, in Gent

Dit bootje ligt naast het voetgangers bruggetje aan de Coupure in Gent. Het ligt daar al sedert ik naar het centrum ben verhuisd, toch al anderhalf jaar geleden. De hoeveelheid water in het bootje varieert van moment tot moment maar zinken doet het niet.

Gisteren zag ik een nieuw attribuut in het bootje!!! Een vloertrekker, beter gekend als aftrekker in Vlaanderen😁

Ik vind het een geniaal zicht, misschien zal er binnenkort iemand proberen om het bootje schoon te maken?

Hoe handig kan een rollator zijn om te genieten van het zonnetje😊

De eigenaar van de fiets zal niet blij zijn geweest…Maar het is een komisch zicht, geef toe….

© Myriam

18 gedachten over “Gent totally different

 1. Ja, dat is Gent hé… daar aan de Dampoort heb ik ooit nog in iemand zijn ‘gat’ gereden omdat ik teveel naar de rariteiten zat te kijken… Toen niet leuk, maar nu ik uw blog lees, herbeleef ik het weer en heb ik er lol in.

  Liked by 1 persoon

 2. Een fiets met uitvalnaven zo op slot zetten, getuigd niet van enige kennis (-:
  Dat bootje, ik heb er hard om zitten lachen. Ondertussen vermaakt-ie jou al anderhalf jaar. Een soort ontroerend goed, haha.
  Zelfs met mijn ogen dicht herken ik Belgische huizen. Ik weet niet wat het is, het geeft me telkens een gemoedelijk gevoel.
  Fijn om weer bij je te lezen!
  Lieve groet ♥

  Liked by 1 persoon

 3. Van voor ik studeerde in Gent (en ik ben al oud dus euh – ik spreek over 18 jaar geleden) wordt er op de Kortrijksepoortstraat gebouwd op een vrij groot terrein aan het water, ter hoogte van de Veergrep. het feit dat er in al die jaren nauwelijks vooruitgang te zien is, maar toch wel af en toe wat vooruitgang (helemaal stilliggen doet de werf dus niet) is voor mij het vreemdste wat Gent te bieden heeft 🙂 elke keer dat we nu naar Gent komen en daar passeren, nemen we in ons op wat er veranderd is.

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s