Proof er ook eentje :)

Fiere kerken, stemmige kapelletjes, megalomane kathedralen. Ooit werden ze gebouwd ter meerdere eer en glorie van God. De gebouwen liepen dagelijks vol met gebrainwashte mensen die hoopten op zingeving, verklaring, steun en begrip, mirakels. Hoe mooi vele van die bouwwerken ook zijn, veel volk trekken doen ze niet meer. Toch niet als oord van bezinning, van gebed. Vaker om hun schoonheid en hun architecturale pracht. Geen dorp zo klein of het heeft een kerk, geen stad zonder meerdere kerken, of een kathedraal. Het in stand houden van die gebouwen is een dure aangelegenheid. Het is dan ook niet verbazingwekkend dat sommige kerken of kapellen een andere bestemming krijgen.

Zo werd de Baudelokapel aan de Ottogracht in Gent onlangs volledig gerenoveerd, en van een nieuwe heidense naam voorzien: de Holy Food Market.

Alles wat naar eten of drinken riekt krijgt mijn bijzondere aandacht, zoals mijn trouwe bubbel/blogvolgers wel weten. Ik besloot deze heilige voedselmarkt aan een nader onderzoek te onderwerpen.

davsdrdig

Samen met een vriendin maakte ik mijn entree. In het voorportaal werden we al in verzoeking gebracht door heerlijk uitziende macarons in alle mogelijke kleurtjes. Eens binnen in de eigenlijke kapel valt vooral…. het geluid op. Wat ontzettend jammer dat we een doodgewone werkdag kozen voor ons uitje!!! De werken aan de kapel zijn nog niet volledig voltooid, en vanuit een zijbeuk krijst een boormachine, en worden we met zo mogelijk nog vreselijker geluiden om de oren geslagen. Ik kan net de neiging weerstaan om terug naar buiten te hollen, maar we zijn er nu dus willen we ook even rondkijken. Het is zonder twijfel een knap concept deze Holy Food Market. Heel veel licht overal, een grote centrale bar waar je allerlei champagnes en cavas kan bestellen, én uitdrinken zittend aan de toog. Ik piepte even op de kaart en zag er het mij welbekende huis Ruinart staan, aan de ongelofelijke prijs van 17€ voor een glas!!!! Dat is er toch wat over, ook al is Ruinart wel een schitterende champagne. Verder zie je in alle zijkapelletjes voedselstalletjes, onder andere met Libanese, Portugese, Russische , Maleisische keuken, maar ook zelfgemaakte kroketten, een magnum store, burgers met champagne, oesters, kaviaar…. Voor elk wat wils, maar zo op het eerste zicht vooral wat wils voor de dikkere portemonnee. Ik heb niets besteld of geproefd omwille van het lawaai van de werkzaamheden, maar zonder twijfel kom ik nog eens terug. Al is het maar om mij er van te vergewissen of de prijzen inderdaad gerechtvaardigd zijn.

We moesten dus op zoek naar een andere stek, en die vonden we in de Jan Breydelstraat bij Proof.

Een heerlijk concept dat ons in staat stelt om niet alleen iets héél lekkers en aparts te drinken, maar het ook te kopen . Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor drie verschillende stijlen witte wijn, je krijgt dan een witte wijn gepresenteerd in de stijl van je voorkeur. Zo leer je al eens iets anders kennen.

Ook kan je kiezen voor een zogenaamde flight, bijvoorbeeld een whisky flight. Je krijgt drie verschillende whisky’s voorgezet, een soort tasting in het klein dus. Daar hebben we ons niet aan gewaagd, maar zonder twijfel ga ik ook hier nog eens terug, om meer te proeven en te vergelijken. De uitbaters van de zaak spreken met kennis van zaken, en zijn buitengewoon vriendelijk en behulpzaam. Ga zeker eens een kijkje nemen op hun website. Daar kan je zien welke tastings er binnenkort worden georganiseerd. Lijkt me fun.

proof1
Picture from the proof.be

Jullie weten weer waar naartoe 🙂

Ik ook 😉

©Myriam

 

15 gedachten over “Proof er ook eentje :)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s