Take five.

Elke gelegenheid is goed om nieuwe adresjes te ontdekken. Wanneer ik afspreek voor een fijne babbel, ga ik eerst een beetje rondsnuisteren, meestal start ik mijn zoektocht op de site van Hipste adresjes van Gent. Altijd een super bron van inspiratie.

Mijn aandacht werd getrokken door Take five, een espressobar gelegen in de Voldersstraat 10 in Gent.

take-five1

take-five2
Pictures from website Take Five Espressobar

Sobere inrichting is het eerste wat bij mij opkomt.  Ik installeer me aan een tafeltje tegen de muur rechtover de toog. Bestellen en betalen doe je aan de bar. De vriendelijkheid en warmte van de mensen die instaan voor de bereiding en de bediening, maken meteen goed wat ik een beetje miste aan sfeer bij het binnenkomen. Nog voor mijn bestelling aan tafel wordt gebracht, krijg ik een berichtje dat mijn vriendin boven op mij wacht. Is er een boven dan? Jawel, en die is veel ruimer dan het gelijkvloers. Heel licht ook. Je zit er niet zo op elkaar als beneden, wat wel fijn is als je van alles te bespreken hebt.

take-five-4
Picture from website Take Five

De kaart is beperkt, maar wat geserveerd wordt is klasse. Jammer genoeg kan ik in de namiddag geen koffie drinken. Dan zou ik nog slechter slapen dan ik nu al doe, dus liever niet. Vriendin geniet met volle teugen van haar koffie. En ik van Ginger Time, een gemberdrankje met sinaasappel en kaneel. En daarna van een perfecte Massala Chai Latte.

Take five is een mooie ontdekking, waar ik zeker nog zal neerstrijken.

©Myriam

 

18 gedachten over “Take five.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s