Not your average kind a bookshop.

The Grand theatre in Breda. We ontdekten het toevallig tijdens een wandeltochtje door de oude binnenstad. Gelegen tussen fancy eettentjes en kleine winkeltjes, een héél stuk van de straat af, staat een groot wit gebouw. Langs de bleke buitenkant ziet het er wat sjofel uit, niet écht een aantrekkingspool, maar nieuwsgierig als ik ben ging ik toch op onderzoek uit.

sdr

 

Het Grand Theatre blijkt geen theater meer te zijn en heeft zijn bioscooploopbaan lang achter zich gelaten. In plaats hiervan werd het authentieke gebouw herschapen in een sublieme boekhandel.

Van zodra je de trappen bent opgelopen, kom je in een grote gezellige ruimte terecht. Deze is omgevormd tot een cosy coffeebar, met in het midden één grote tafel waar je met een héél gezelschap kan genieten van een kopje thee of koffie. Verder zijn er ook kleine zithoekjes, zowel beneden, als op de verdieping die je kan bereiken via een statige trap.

davdavdavdavdavdavsdr

 

sdrdavsdr

Eens je de eigenlijke theaterzaal binnenkomt betreed je het werkelijke walhalla voor de boekenliefhebber. Ook het vroegere podium en het balkon, alles ademt literatuur. Kwijl kwijl kwijl. Kijk mee en geniet.

davsdrdavsdrsdrdavsdrdav

Ben je in Breda? Hou je van boeken? Dit is een absolute aanrader!!!

©Myriam

 

 

20 gedachten over “Not your average kind a bookshop.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s