PASTA BASTA!!

In een vorig leven was ik Italiaanse. Denk ik. Dat wordt ook bevestigd door mijn moeders’ achternaam. Een vierletterige Italiaanse naam, verwijzend naar een klein pittoresk dorpje in de regio van het Gardameer in Italië. Op een heuvel in dat dorpje de ruïne van een kasteel met die naam.

Moeders’ temperament is duidelijk ook Italiaans. Babbel-de-babbel-de-babbel, luid en gepassioneerd, zoals de échte Italianen. Als ik in mijn furie schiet ben ik een Italiaanse lookalike naar het schijnt. Maar dat gebeurt niet alle dagen. Gelukkig maar.

De zon, het land, de mensen, de taal, en natuurlijk het eten. Ik hou van Italiaans eten. Zóveel dat ik elke dag pasta kan eten.

Als ik iets kleins ga eten, draait het vaak uit op een spaghetti Bolognaise. Zo heb ik al een héle resem spaghetti’s geproefd in uiteenlopende restaurantjes en brasserietjes.

Mijn all time favourite is de spaghetti Bolognaise van La Mama herself. Maar omdat die slechts  voor een select publiek wordt bereid, wil ik jullie mijn andere favo-adresjes niet onthouden.

Een top vijf van heerlijke spaghetti huizen:

Op nummer vijf plaats ik Bavet. De Bolognaisesaus, hier Bavet genoemd is vers gemaakt, met groentjes, voldoende vlees en goed afgekruid. Helemaal niet waterig. Héél belangrijk. Ik haat spaghettisaus waarbij je onder in je bord een laagje roodgekleurd water ziet staan. KAN NIET!!!

De keuze in Bavet is beperkt, maar je wordt snel bediend en krijgt iets lekkers voorgeschoteld. Ideaal dus. Maar niet écht geschikt voor een romantische tête à tête, wegens druk en veel lawaai. Wel een aanrader voor een snelle hap voor of na de film. Bavet heeft ondertussen twee vestigingen in Gent, één ter hoogte van de Muinkkaai, één ter hoogte van de Verloren Kost. Er is ook een vestiging in Leuven en binnenkort opent er één in Antwerpen. Leuk detail: op simpele vraag krijg je een BAVET zodat je niet morst op je mooie kledij 🙂

bavet1
Picture from Instagram
bavet2
Picture from buitenshuis.com

Op nummer vier staat De Kastart. Ik ben dol op de romige verse pastasaus die hier wordt geserveerd. Héérlijk. Ook hier geen sprake van een waterig bodempje onder in je bord. Smullen maar. Geen goed idee voor een Valentijndate echter, wegens véél te druk en te rumoerig. Op drukke momenten, en is het ooit anders in de Kastart?, kan je nauwelijks je gezelschap begrijpen. Een écht studentenplekje hier. Goed voor een snelle lekkere hap.

de-kastart1

Nummer drie ken ik toe aan den Abajour. Eveneens in Gent gelegen, in de buurt van het Patershol, was dit de zaak waar schrijver Herman Brusselmans vroeger resideerde. De spaghetti is er smakelijk, met een rijk gevulde saus. En dit is wel een leuk adresje om je partner mee naar toe te nemen voor een romantisch dinertje!!

aba-jour-1

We komen nader tot de absolute top van de spaghettti Bolognaise.

Nummer twee bevindt zich niet in Gent, maar in de buurt van Antwerpen, meer bepaald in café Den Trol in Schoten. Sorry, geen website hier, enkel een Facebook pagina. Naast héérlijke versgemaakte spaghetti Bolognaise worden hier ook met grote regelmaat optredens georganiseerd. Ambiance verzekerd. Voor een rustig etentje onder vier ogen best geschikt, maar niet tijdens een optreden. Dan is het er erg druk en luid. Maar altijd plezant!!!

den-trol-schoten

En daar gaat ie dan, mijn hoofdprijs voor de allerlekkerste spaghetti is voor  Mosquito Coast in Gent. Het bekende reiscafé met de supergezellige inrichting serveert een spaghetti Bolognaise om duimen en vingers bij af te likken. Het water komt me in de mond als ik er aan denk.

Reserveren is hier de boodschap, anders heb je bijna nooit een plaatsje. Maar voor die kleine moeite heb je dan ook wat. Neem gerust je partner mee voor een sfeervol avondje uit. Veel beter dan dit kan niet in deze categorie.

mosquitocoast1

En wat is jouw favoriete pasta adresje?

Ik wil binnenkort ook Belmondo in Antwerpen uitproberen. Lijkt me meer dan de moeite waard.

Buon appetito,

©Myriam

34 gedachten over “PASTA BASTA!!

 1. De Kastart en de Abajour zijn me bekend. Ik kwam er vroeger regelmatig. De spaghetti in de Kastart is werelberoemd, alhoewel ik niet proef waarom. De Bavet ken ik niet, maar de gezellige Muinkkaai dan weer wel. Mijn dochter heeft er een tijdje gewoond. Het was me een waar genoegen deze rondleiding. Tot de volgende!

  Liked by 1 persoon

 2. Spaghetti bolognaise ga ik uiterst zelden gaan eten – ik maak ze liever zelf. Ik knal er alles in wat ik vind ik de koelkast, en meestal is het resultaat lekker.
  Nu je ervan praat, is het al zeer lang geleden dat ik er heb gemaakt. Misschien ben ik het ondertussen al verleerd…

  Like

 3. In de jules vernes brasserie in Beveren! Onze gynaecoloog was er dicht in de buurt en na een fel uitgesproken afspraak belandden we eens daar. De spaghetti werd door ons beiden zo goed bevonden, dat we er vanaf dan bij elke afspraak – bij een risicozwangerschap best vaak dus – iedere keer heengingen. En het was zelfs zo erg, dat de spaghetti van Beveren werd meegenomen in de overwegingen om voor de zwangerschap van kind twee naar een andere arts in de buurt te zoeken of toch naar het verre Beveren te blijven gaan…

  Liked by 1 persoon

 4. Myriam, één adres in Brugge: de Estaminet! Aan het Astridpark, net iets buiten het toeristische centrum. Overheerlijk is spaghetti daar. Ze hebben ook een vegetarische versie, die net zo lekker is trouwens.
  Als ik nog eens in Gent ben, zal ik zeker één van je adresjes uitproberen.

  Liked by 1 persoon

 5. Ik moet eerlijk zijn natuurlijk eigenlijk ga ik nooit naar een restaurant om daar dan pasta te eten, die maak ik liever zelf thuis, omdat het zo makkelijk is. En dat vind ik dan zonde om in een restaurant te bestellen, hahaha

  Wie weet toch eens mijn denken om laten gaan en een keertje doen als het kan 😉

  x

  Liked by 1 persoon

 6. Ziet er allemaal heel gezellig uit. Dat hebben we hier helaas niet, fijne (betaalbare) eettentjes. In Nederland gingen we vroeger vaak naar Rafaello’s op de Hoogstraat in Rotterdam. Heerlijke pizza’s! Van pasta ben ik geen fan maar ik kan me niet voorstellen dat dat niet lekker is daar 🙂

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s