Trump, Tournée minérale of ’t burn-out fenomeen – #kanniekieze

drunk-trump
Picture from Twitter. 

Soms is de keuze aan onderwerpen zo groot, dat ik niet weet wat te kiezen. Een beetje Trumpet spelen, of nog een glaasje water inschenken, of de gelovigen/ongelovigen van het burnoutisme nog wat voedsel geven?

Het is allemaal aantrekkelijk dus doen we vandaag ienemienemutte. Et voila, er wordt een plateau water en koffie aangedragen. We gaan op tournée minérale!!

Enfin, we ZIJN al op tournée minérale. Zelf dronk ik mijn laatste glaasje zondagmiddag tijdens een nieuwjaarsbezoekje. Maandag en dinsdag waren griepdagen, alcohol was het verste van mijn gedachten. En gisteren was het 1/2 en ging de tournée van start.

Guitarman doet ook mee, en we stortten ons meteen in het diepe door ’s avonds onze opwachting te maken tijdens een concert in café Den Trol in Schoten. Stamcafé van guitarman. Nog niet helemaal fit, maar even buiten leek me geen slecht plan.

Maar je begrijpt: stamcafé. Lees: vol bekenden, vrienden, kennisssen. Lees ook: vol pintjes en Duvels en Westmalles en…. En dat de eerste avond van Tournée Minérale. Als we dat kunnen, kunnen we de rest van de maand ook volhouden toch?

En we hielden vol. We lieten het water, plat en bruis, pompelmoessap, icetea en dergelijke aanrukken. We overwonnen aansporingen om toch die ene avond in Den Trol gewoon gezellig mee te drinken. We negeerden de pintjes en glaasjes cava die onze neus voorbij gingen. We legden uit dat we niet verplicht werden om NIET te drinken, maar dat het onze eigen vrije keuze was om mee te doen. Omdat we voor onszelf willen uitmaken of we inderdaad nog een maand zonder kunnen.

Er was respect en vriendelijke aanmoediging, maar mede-tournée-minéralisten heb ik daar niet ontmoet.

Het is een bizar gevoel, zo een avond op café zonder alcohol. Naarmate de avond vordert voel je je toch steeds meer een vreemde eend in de bijt.

Day 1: we made it.

Nu nog de resterende 27 dagen 🙂

©Myriam

 

17 gedachten over “Trump, Tournée minérale of ’t burn-out fenomeen – #kanniekieze

  1. Ik wens je heel veel succes, Myriam. Zelf ben ik geen fan van opgelegde acties. Veel kans dat tal van deelnemers vanaf 1 maart dan weer volle gas geven omdat het weer “mag”. Doe mij maar the long term challenge.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s