CORBOO – DELICIOSOO!!!

funny-happy-birthday-animal-pictures

Vandaag 26 januari werd mijn mama 88 jaar!!! Voorwaar een respectabele leeftijd die gepast gevierd dient te worden.

Eén van mijn broeders had het lumineuze idee om haar deze ochtend te verwennen met boterkoeken en een gezamenlijk ontbijt. Mooi mooi mooi. Ze was zo content als een katje dat net een muis heeft gespot.

Zelf had ik enkele dagen geleden het eveneens bijzonder mooie idee om het lieve mens te trakteren op een heuse verwenlunch. Ergens waar ik nog nooit eerder was geweest, want ik ontdek graag nieuwe spots. Zoekend op dat grote wereldwijdeweb, ontdekte ik in de buurt van oma’s huis een interessant adresje. De Corboo. Nog nooit van gehoord, maar een blik op de  website toonde me verleidelijke gerechtjes, en ook Tripadvisor was lovend. Ik reserveerde.

Iets later dan het afgesproken uur kwamen we ter plekke. Ik kon vooraan parkeren zodat het slechts een paar stappen was tot aan de voordeur. Ook achteraan is er parkeerplaats, al weet ik niet hoeveel.

Het restaurant is een tweehonderd jaar oude gerestaureerde hoeve.

corboo
Picture from http://www.corboo.be

Binnen is het gezellig en warm aangekleed, met respect voor een aantal authentieke elementen. Een geslaagde mix van oud en nieuw. De stoelen en banken zijn in een tint blauw die nu blijkbaar héél erg in is, en waar ik dol op ben. Op de tafels mooie witte tafellakens en gesteven servetten.

corboointerieur1
Picture from http://www.corboo.be
corboointerieur2
Picture from http://www.corboo.be

Ik was Bobette, en bestelde dus enkel een aperitiefje. Het mocht feestelijk zijn, Champagne dus. Een heerlijk glas bubbels werd voor onze neus gezet. Tot mijn schande ben ik de naam van het champagnehuis vergeten te noteren. Het was een huis uit Celles sur Ource, dat weet ik nog. En wat ik ook nog weet,  is dat het superlekker was. Niet goedkoop, maar bon, champagne drinken we niet elke dag. Net zoals we niet elke dag 88 worden.

Bij het glaasje kwam een bordje met zelfbereide kop, hoofdvlees om het meer beschaafd te zeggen. LEKKER!!!!

Plat water bij de rest van de maaltijd, of voor mijn Ollandse vrienden: spa blauw.

Als voorgerecht ging oma voor de consommé van fijne groentjes, terwijl ik zwichtte voor het soepje van linzen uit Puy met gebakken eendenlever en spekjes. Mea culpa, ik weet het. Ik weet het 😦

Maar wat een verfijnde smaken. Daar nog een aangepast glaasje wijn bij en de perfectie was gerealiseerd. Met water was het ook handenwringend lekker.

OMG OMG, ze hebben kalfszwezerikken. Ja, kalfszwezerikken dus he, in kriekbier, als hoofdgerecht. Met truffelaardappel, schorseneer, wortel, spekjes in savooijasje en een delicieus sausje op basis van kriekbier.

Ik zou er bijna tranen van in mijn ogen hebben gekregen. Wat een heerlijkheid.

We sloten af met een kopje koffie, in een allerliefst ouderwets bloemetjes servies.

Goedkoop is het niet, maar als het goed is, mag het ook iets meer zijn. En goed is het.

Ik ga nog terug.

Wat een fijne middag!!

©Myriam

27 gedachten over “CORBOO – DELICIOSOO!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s