Chakra Talking 2 – ROOT CHAKRA.

 

Het eerste chakra, ook root chakra of wortelchakra genoemd, situeert zich ter hoogte van de bilnaad, halverwege tussen de anus en de geslachtsdelen, op dezelfde hoogte als het staartbeentje. In het Sanskriet wordt dit chakra aangeduid met de naam Muladhara = wortel.

Dit chakra houdt verband met het element aarde, en met tastbare zaken zoals ons lichaam, onze drang om te overleven, ons vermogen om onze behoeften tot uitdrukking te brengen. Je kan het zien als de manifestatie van bewustzijn in zijn laagste vorm, vast en tastbaar. Visualiseer het als een diep vibrerend rood, een rode lotusbloem met vier bladeren.

Als dit chakra niet in evenwicht is, groeien we zonder wortels, zonder vaste grond onder onze voeten, en worden we ontzettend angstig.

Het is belangrijk dat we ons gronden, zodat we volledig in het hier en nu aanwezig kunnen zijn. Kunnen we dat niet dan verliezen we de greep op onszelf, zijn we niet aanwezig in het hier en nu, lijken we machteloos.

In de maatschappij waarin we nu leven wordt echter  weinig aandacht geschonken aan dit lager gelegen maar fundamentele chakra. Intellect wordt meer gewaardeerd dan bezig zijn met de basis van ons bestaan. Hierdoor zijn we van nature niet meer gegrond. We moeten er actief mee bezig zijn willen we stevig geworteld zijn in het leven.

Een héle mooie oefening om dit chakra te leren kennen en het in evenwicht te brengen is deze in de video bovenaan deze blogpost.

 

Probeer het eens.

Niets te verliezen, en héél veel te winnen.

Succes

©Myriam

Ik haalde informatie hieromtrent uit het boek van Judith Anodea: Werkboek Chakra en het Handboek Chakra psychologie.

 

 

 

21 gedachten over “Chakra Talking 2 – ROOT CHAKRA.

  1. Zelf kan je ook heel veel met deze chakra doen en in werking stellen. Door er gewoon een zachte druk op te leggen als je ligt of in meditatie gaat.
    Ik zou eindeloos kunnen doorgaan.
    Bij Reiki is het een van de voornaamste chakra’s die men voed met energie.

    Aum Shanthi

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s