Tournée générale.

tournee-generale

Excuseer, een verspreking. Ik bedoel tournée minérale :)Waarschijnlijk hebben jullie het begrip al zien voorbijkomen in de media. Er is al één en ander rond te doen geweest. Filmpje zien? Klik hier.

Stichting tegen Kanker en de Druglijn slaan de handen in elkaar en dagen mensen uit om een héle maand lang geen alcohol te drinken. We weten het allemaal wel. Alcohol is een harddrug. Maar dan wel een harddrug die overal en altijd beschikbaar is. En die méér dan ingeburgerd is. Geen alcohol op een feestje? Ben je ziek of zo? Iets te vieren. Een colaatje? Er moet iets mis zijn.

Mijn geschiedenis met alcohol is bizar. Op dát punt in het leven waar de meeste jonge mensen kennismaken met alcohol, de puberteit, was ik geheelonthouder. Of toch bijna. Het enige dat ik eens dronk was een halve pint bier vermengd met een halve cola, een mazout denk ik. Of als het écht moest een Kriekje

Ik dronk dus zelden of nooit. Ik vond het ook niet lekker. Toen ik ouder werd, veranderde mijn smaak, en ik leerde alcohol appreciëren. Eerst champagne. Ik werd er dol op, en ben dat nog steeds. Maar dat is geen drank die je alle dagen consumeert.

Ook Cava leerde ik kennen, prijsvriendelijker en dus meer beschikbaar. Ik maakte kennis met het fantastische smakenpallet van allerlei wijnen. Soms is het ruiken op zich al een feest. Dat ga ik in februari uittesten, of alleen de geur voldoende kan zijn 😉

Zwaardere bieren, sterke drank, ik denk dat ik het hele gamma leerde kennen, en véél er van lekker vind. Denk nu niet dat ik héle dagen bezopen op de bank hang, integendeel. Ik drink nog steeds niet veel, maar het sluipt er toch ongemerkt wat in. Een aperitiefje als ik bij Guitarman ben, een glaasje wijn bij het eten, een biertje bij een uitstapje, een tasting van dit of dat. Nooit op mijn eentje echter. Dat vind ik een teken aan de wand: alcohol drinken op je eentje.

Maar nu is er die oproep van Tournée minérale. En de véle voordelen die worden opgesomd van het minder alcohol consumeren:

 • Beter slapen!!!!!
 • Meer energie
 • Een gladdere huid.
 • Een besparing
 • Gewichtsverlies!!!!

En ik denk: dat moet ik nu toch kunnen. Dus ja, ik schreef me in.

Vind jij dit ook een mooi initiatief? Het zou fijn zijn mocht je me sponsoren!! De opbrengst gaat integraal naar Stichting tegen Kanker.

Wil je doneren? Klik dan op deze link: Bubbliciouslyme goes sober

Ik ben benieuwd. Jij ook?

©Myriam

17 gedachten over “Tournée générale.

 1. Een stevige innemer ben ik wel geweest.
  Nu denk ik meer na over de kater van de volgende dag.

  Vreemd genoeg drink ik alleen nog maar met collega’s. en zeer met mate.

  Overal verkrijgbaar overal geaccepteerd blijft het een dodelijk genotsmiddel.

  Succes met je sobere tijd!

  Winterse groet,

  Liked by 1 persoon

   1. Succes. Verwacht geen instant succes. Je lichaam heeft even de tijd nodig. Maar je gaat in de avond minder suikers binnen krijgen, en daarmee minder stimulans om hieperdepieper te worden. Rustiger naar bed is beter slapen.

    Liked by 1 persoon

 2. Vanwege de medicijnen die ik slik ben ik een brave geheelonthouder. Alleen met oud & nieuw heb ik een glas bubbels op. De naam “chammpagne” mocht het niet hebben (-:
  Vroegah – in mijn jonge, strakke jaren – was ik wild van Campari met ijs. Héérlijk.
  Succes met je goede doel!

  Liked by 1 persoon

 3. Ik heb dat al lang ondervonden dat alcohol niet echt zo goed is voor je lichaam. Heb ook ooit meer gedronken dan goed voor me is. Nu drink ik nog weinig, heel weinig en ik mis het niet integendeel, dronk deze week nog eens anderhalf glas wijn en voelde me slecht achteraf…..

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s