A winter walk

dav
Een heel assortiment watervogels bij elkaar op de deels bevroren vijver.

Niets beter als het ijzig koud is, en de zon straalt aan een winterblauwe hemel, dan het aantrekken van je warmste kledij, en je begeven naar een plekje puur natuur. Diep in – en uitademen en we hebben weer voldoende energie binnen voor de rest van de dag.

Mag ik jou meenemen, bubbel blogvolger, op mijn wandeling naar kinderboerderij Het Mikerf in Brasschaat? Deze kinderboerderij maakt deel uit van een groter geheel, Aralea, een project dat werk biedt aan mensen die minder kans hebben  op de reguliere arbeidsmarkt, omdat zij een handicap hebben op fysiek, mentaal of psychisch vlak. Deze mensen krijgen hier een leertraject aangeboden  in afdelingen zoals groenzorg, verhardingen en cafetaria Mikerf. Mensen kunnen doorgroeien binnen Aralea of kunnen uiteindelijk de stap zetten naar een regulier bedrijf. Voorwaar een mooi initiatief, en zeker een aanrader als je als ouder of grootouder een manier zoekt om je (klein) kinderen te entertainen. Er is een speeltuintje, en natuurlijk zijn er de boerderij dieren waar de meeste kinderen gek op zijn. En afronden kan in de cafetaria met heerlijk ijs, of zelfgebakken pannenkoeken. Niet vandaag echter. De meeste dieren zaten lekker binnen omwille van de kou, en de cafetaria was gesloten deze week. Maar wandelen kan altijd en écht, wat is het hier mooi om te wandelen. Een schitterend park, met een grote vijver waar je rond kan stappen.

Omdat we niet zoveel tijd hadden beperkte onze wandeling zich tot deze niet zo grote lus. Maar in de directe omgeving kan je gerust ook langere wandelingen plannen in het bos.

Ik maakte enkele foto’s die ik jullie niet wil ontzeggen, al ben ik natuurlijk niet de beste fotograaf.

sdr
Farmer & guitarman 😉
dig
Toverhazelaar in vol ornaat.

dav

dav
Een gedicht van mijn favoriete dichter, Herman De Coninck

sdrsdr

©Myriam

25 gedachten over “A winter walk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s