Bubbelbabbels

Afbeeldingsresultaat voor grateful
Picture Pinterest

Bij enkele bloggers, onder andere bij Kliefje,  las ik over een potje geluk. Je neemt een glazen bokaal, je noteert elke dag op een klein briefje iets dat je die dag dankbaar heeft gestemd, en dat briefje stop je dan in de bokaal. Zo heb je na een jaar een hele pot vol dankbaarheid. Motiverend om achteraf terug te lezen denk ik. En ik besluit ter plekke mee te doen met dit mooie initiatief. Maar op een iets andere manier. Ik noteer na elke nieuwe blogpost onderaan wat me die dag dankbaar heeft gemaakt, op een dankbaarheidslijstje. Er is véél om dankbaar voor te zijn, maar ik kies elke dag één iets. Wat denken jullie van dit idee? Nog beter, jullie kunnen gewoon meedoen via twitter of zo met #bubbleofgratitude. 🙂 Spannend!!

Vanmorgen wandelde ik naar shoppingcenter Zuid, met een missie: thee halen van Ginger Love. Kennen jullie deze thee? Niet? O, nou dan moet daar dringend verandering in komen. Ik lust geen echte thee, laat dat duidelijk zijn, ik vind het allemaal water met een smaakje, vaak een vies smaakje. Maar hé, ieder zijn zin natuurlijk. Ik leerde dit drankje kennen tijdens een bezoekje aan De Melkerij Peerdsbos in Brasschaat. Op de kaart stond gemberthee vermeld en ik dacht: laat ik dit eens uittesten. Het is geen koffie want daar word ik nerveus van, het is geen chocolademelk want daar word ik dik van, het is geen alcohol want daar word ik nog dikker van, neen,  het is gember en thee, dus gezond.

Ik was meteen verkocht. LEKKER!!!!

Uitgesproken smaak van gember en citrus vruchten, een klein beetje zoet, maar niet té, en volledig biologisch. Ik zocht onmiddellijk op waar het godendrankje te verkrijgen was en ja, sedertdien drink ik bijna dagelijks een kopje . Er bestaat ook een ongezoete versie, een slaapverwekkende versie met mango en Bachbloesem, een opwekkende versie met appeltjes en Matcha groene thee, maar mijn favoriet blijft de gember.

Deze blog werd niet gesponsord, jammer. De thee is best duur, ik betaalde 12,50€ voor zeven zakjes thee, waar je eventueel veertien tassen kan uithalen, of zeven als je de thee liever sterk hebt. Duur dus, sponsoring mag. 😉

Van Holland en Bartlett in shopping center Zuid terug naar huis. Alles samen een kleine 5 kilometer op de teller. In de zon!!!

Net startte ik mijn pc op om wat te schrijven. Hallo, updates worden geinstalleerd en pc wordt bijgewerkt. En dat duurde nogal. Enfin, ondertussen heb ik mijn boek uitgelezen: Wat verborgen is van Hjorth Rosenfeldt. Heerlijke thriller weer, de eerste in de reeks met psycholoog en vervelend-ettertje-van-dienst Sebastian Bergman in de hoofdrol.

Even de e-reader aan de kant nu, want ik kreeg ook een écht boek cadeau: Gij nu van Griet Opdebeeck. Dus dat ga ik nu lezen.

Tot hier mijn losse babbel,

Kiss

©Myriam

#bubbleofgratitude:

4/1/2017: een stralend zonnetje en geen spatje regen tijdens mijn wandeling vandaag, het leek wel lente.

 

 

30 gedachten over “Bubbelbabbels

 1. Ook een leuk idee. Maar ik word ook wel eens blij van wat ik niet wil delen. Dus ik houd mijn pot.
  Enne: als H&B ‘m hebben die thee: die hebben heel vaak aanbiedingen van twee halen één betalen. Website in de gaten houden…

  Liked by 1 persoon

 2. Mooi om bij stil te staan.
  Je maakt me nu wel benieuwd naar de gingerlove thee, ik probeerde ooit de originele maar er zat suiker in en dat eet (of drink) ik niet. Ik wist niet dat er ook een suikerloze versie is intussen. Ga ik opzoeken!

  Liked by 1 persoon

 3. Goed idee in je blog gelezen en inderdaad lekkere thee die ik heb leren kennen in het arboretum van Kalmthout. Rijke mensen drank .Zo duur en ik vraag me af waarom want gember is best betaalbaar.Koop hem regelmaatig maar kan me toch niet ontdoen van het gevoel dat hier monster winsten op gemaakt worden.Vind ook de vermelding van de ingriênten onvoldoende ‘met fruit,ginger en kruiden.Lactose en glutenvrij..alles in het engels,geen vermelding of het suikervrij is Dus 1 brok mystiek.Lekker Akkoord maar je weet niet wat de inhoud is en de verhoudingen,niets over welke kruiden en of er suiker inziet wat voor suikerzieken toch belangrijk is.

  Liked by 1 persoon

 4. Zakje groene thee, klein schijfje verse gember (die kan je ook invriezen by-the-way en naar believen een schijfje uit je vriezer halen), theelepel honing erin en als je ook nog wat onstekingremmends erbij wilt, snuf kurkuma erin en jihaa…goedkoop thee die smaakt 😉

  Liked by 1 persoon

 5. Dat potje, een heel leuk idee, een idee wat al jaren rond waaiert op FB en oud is eigenlijk, net zoals elke dag dankbaar zijn, dat doe ik al zeker 20 jaar, naar aanleiding van de Oprah Wiinfrey show, in de jaren ’90 toen ik dat nog keek en zij al zei, schrijf elke dag 5 dingen op waar je dankbaar voor bent in de afgelopen dag aan het einde van de dag, nu ben ik ook eerlijk dat ik dat niet echt 20 jaar elke dag heb gedaan maar een boekje heb ik wel en ondertussen ben ik dankbaar elke dag voor ik mijn ogen sluit en som het op in gedachten. En zo nu en dan schrijf ik ze even op weer in mijn boekje 😀

  x

  Like

     1. Rhonda Byrne, ik werk er al twee jaar mee, lees het nu nog steeds, maar haal het eerst als dat kan in de bieb en er staat ook als inleiding, lees het eerst voor je gaat ‘doen’ hahaha uitendelijk heb ik het na tig keer verlegen zodra het kon gewoon zelf aangeschaft een hele mooie reminder voor de mindere dagen 😀

      Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s