Passengers.

Gisteren nog eens een filmpje meegepikt met metekind één. Het is vakantie  en dan plannen we gauw iets in, wegens anders veel te druk.

 

Laat me eerst iets vertellen over de Kinepolis app die ik installeerde op mijn feun. Neen, die had ik nog niet. Nu wel, en ik ben razend enthousiast. In een paar klikken bepaal  je welke film je wil zien, waar je wil zitten, wanneer,en je kan meteen betalen. Ja, dat hoort er ook nog bij 😦 Verder kan je je tickets onmiddellijk opslaan in bijvoorbeeld StoCard. Zodat je bij aankomst in het cinemacomplex meteen naar de ticketcontrole kan. Daar wordt de QR code die je ontvangen hebt ingescand en klaar. Wat een gemak, wat een luxe. Wat een verleiding om dit veel en veel meer te doen. Alleen nog een shuttle die me komt afhalen en in mijn stoel deponeert en het feestje is compleet.

De keuze viel op Passengers, een scifi film die speelt in de Kinepolis zalen.

Klik hier voor de trailer.

Na een klein drankje op De Planck, rechtover het Kinepolis gebouw, stormen we de zaal binnen waar de voorvertoning al aan de gang is. Iets van de tijd uit het oog verliezen…

Maar we pikken toch nog wat leuke trailers mee van films die binnenkort verschijnen.

En dan is het tijd voor Le Moment Suprême!!! 3D brilletjes op, en daar gaan we. Ik ben een héle grote fan van de 3D ervaring. Je zit  nog meer in de film dan je anders al doet, als 3D kan, wie wil dan nog iets anders? Ik niet….

Passengers begint traag. Laat ik eerlijk zijn. De eerste twintig minuten dacht ik: neen, dit wordt hem niet. Ik was zonder twijfel weggezapt mocht ik de film thuis bekeken hebben. Maar aan de betaalde prijs bleef ik toch maar zitten. Gelukkig, want na een slow begin met wat ruimte voor eenzaamheid, verdriet, gewetensbezwaren en romantiek breekt eindelijk de sneltrein uit zijn stoomtreincocon.

Het schitterende schip waarmee passagiers vervoerd worden naar een nieuwe planeet vertoont allerlei mankementen. Het eerste mankement, na een enorme meteoorinslag zorgt niet alleen voor het ontwaken van één van de hoofdrolspelers (Chris Pratt) uit zijn hibernatie, maar zet ook een cascade van vernietiging in gang, waardoor het schip en zijn 5000 passagiers afstevenen op een gruwelijk einde.

Maar daar zijn de hoofdpersonages, naast Chris Pratt ook Jennifer Lawrence, die er in een aantal spannende momenten voor zorgen dat de crash kan afgewend worden, met gevaar voor eigen leven.

Veel details ga ik hier niet verklappen. Als je voor dit genre bent, zal je deze film met graagte bekijken, en dan wil ik niets spoilen.

Zeker niet de beste film die ik ooit zag, maar wel onderhoudend en met momenten nagelbijtende spannend

Veel kijkplezier.

©Myriam

PS Deze post werd NIET gesponsord.

10 gedachten over “Passengers.

 1. Leuk en gezellig en die app klinkt handig, maar dit soort genre films is niet mijn genre om te gaan 😉 Ik ben blij dat jullie gewoon gezellig samen wat hebben kunnen doen voor de drukte weer start 😀

  Gelukkkig nieuwjaar!

  X

  Liked by 1 persoon

 2. Nog de beste wensen.

  Heb hem voor de kerst gezien. Heb er van genoten, ik ga twee maal in de week en vind het een feest. Sing, dat is een film die nu ook hier draait en die op het dit moment echt zo leuk vind, dat ik nogmaals ga kijken, prachtig verhaal en ook zo gelachen!

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s