Et voila.

Afbeeldingsresultaat voor monday again funny pictures
Picture from Pinterest.com

 

Welkom in 2017, lieve bubbel/blogvolger. Had je bepaalde verwachtingen bij de overgang van Oud naar Nieuw? Had je visioenen van een onbeschreven blad, een pagina die wordt omgedraaid, een wit maagdelijk sneeuwlandschap nog niet bevuild met eender welke voetafdruk?

Trap je er elk jaar opnieuw in? De goeie voornemens: vermageren, sporten, gezond eten, niet meer roken, minder drinken, op tijd in bed en op tijd er uit?

Ik heb het gehad met die bullshit.

Begrijp me niet verkeerd. Ik vier mee, en graag. Wie mij al langer volgt weet dat ik altijd in ben voor een feestje, of twee, of drie. 🙂

Maar geef toe. Wat is er op één januari 2017 anders dan in 2016? Behalve dat de aarde tijdens dat jaar één keer volledig rond de zon is gedraaid? Behalve dat je misschien met een houten kop uitgeteld in de zetel hangt omdat je te enthousiast geklonken hebt op dat nieuwe jaar? Behalve dat je het gevoel hebt een vetgemeste eend te zijn, die binnenkort zijn lever moet doneren voor alweer een feestje met foie gras en champagne? Behalve dat je helemaal moe en beurs gefeest bent, en eigenlijk als je eerlijk mag zijn, véél liever die feestjes wat meer gespreid had gezien over enkele maanden?

Ik probeer het anders te bekijken. Nadruk op PROBEER!!

Ik leef in het nu moment. Elk moment een nieuw begin.

Iedere ademtocht een nieuwe kans.

Elke seconde verwondering om het verse, het onbewandelde.

Elk mens elk moment geluk, gezondheid, moed en doorzettingsvermogen, vrede en succes toewensen. Behalve als ik achter het stuur zit, en de automobilisten rondom mij me mateloos ergeren 😉

Omdat dit praktisch moeilijk haalbaar is, en mijn medemensen mij naar de maan zouden wensen mocht ik hen bij elke ontmoeting alle goeds toewensen, condenseer ik mijn wensen toch maar traditiegetrouw rond de jaarwisseling.

Bij deze dus. Mijn allerbeste wensen voor mijn bubbels/blogvolgers/occasionele of trouwe lezers. Doe het goed in de loop van 2017. Ik wens het jullie oprecht!!! En beleef elk nieuw moment als een onbeschreven blad, waar je opnieuw je dromen mag op neerpennen.

2017-nieuwjaarskaart

©Myriam

 

 

 

25 gedachten over “Et voila.

 1. Mooi geschreven! Er is inderdaad helemaal niets anders, behalve dan de 2017 achter elke datum. Maar toch is die 1 januari best een mooi moment om dingen anders aan te pakken. Of te proberen althans haha 😛 Verder heb ik er niets mee trouwens, ik sliep gewoon door de jaarwisseling heen 😉 Voor jou ook alle goeds in 2017, veel gezondheid en liefde!

  Liked by 1 persoon

 2. Het is ieder jaar weer hetzelfde gezeik. Drie feestdagen in een week. Laten we inderdaad de boel een beetje fatsoenlijk verspreiden. Jezus heeft een echt geen moeite mee hoor als we zijn verjaardag voortaan al in oktober vieren. Witte maagdelijke blaadjes die je voordat je het weet alweer ondergekotst heb. Doodzonde. Doodzonde. Maar Myriam, ik wens jou en Johan een machtig mooi 2017. Ik hoop dat het dit jaar gaat lukken om elkaar weer te zien. Dat zou echt tof zijn. X

  Liked by 1 persoon

 3. Awel, da’s een mooie wens! Ik heb trouwens de kerst wat anders beleefd dan me in verplicht gezelschap vol te stouwen met eten ( wat ik nog ken van in de tijd dat ik samenwoonde , ik mis dat zo erg niet!!! ) Heel mijn kerstvakantie ging naar verplichte familie-etentjes ) : ik zat namelijk van kerstavond tot gisteren op mijn eentje in Parijs en op oudjaarsavond was ik te uitgeteld om naar buiten te gaan. Het was heerlijk zo.

  Liked by 1 persoon

 4. Hahahaha mooi geschreven Myriam, ik ben met mijn 18de jaar al gestopt met goede voornemens etc, en ja je vijand, eventueel, vooral juist liefde en licht schenken, de kracht laat je 😉

  Jij ook een fantastisch 2017 met alle mooie momenten die jij wilt beleven toe gewenst!

  X

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s