FANCY A QUICK ONE?

Afbeeldingsresultaat voor QUICKIE
Picture from allposters.com

You dirty mind. Niet zo’n quickie natuurlijk. Wat dacht je nou? Dat ik op deze kuise huis-, tuin- en keukenblog mijn intieme leven uit de doeken zou doen? Crazy you!!

Begin deze week toog ik met dochterlief naar de stad. Dat moet gebeuren rond deze tijd van het jaar. Ook al zeg ik iedere keer opnieuw: Nooit ofte nimmer ga ik nog shoppen in de week voor kerstmis, toch is het telkens weer prijs. De dagen en weken gaan zo snel voorbij, plots is het 20 december en zie, biebie heeft nog niets in huis gehaald.

Maandag waagden dochter en ik ons in het shopgewoel. Het moest snel gaan, want Sara moet studeren, en ik ben niet zo in to crowds op dit moment.

Maar voor we echt tot zaken overgingen, hadden we behoefte aan een snelle versterking van de innerlijke mens.

Om eens wat anders dan anders te doen ( lees De Krokantino of de Souplounge) viel ons oog op Le Pain Quotidien, nog maar recent geopend in het gebouw van de vroegere Post op de Korenmarkt.

Ooit al binnen geweest in dit schitterend gerenoveerde gebouw daterend van eind 19e begin 20e eeuw? Het heeft lange tijd leeg gestaan, jaren geleden werd al eens een poging ondernomen om er een shoppingcenter onder te brengen, maar dat was niet echt een succes. Nu zijn er onder andere Sissy Boy en Men at Work ondergebracht, twee hippe zaken die voornamelijk….kledij verkopen. En sedert kort een vestiging van de gekende Le Pain Quotidien. Altijd goed voor een snelle hap, zo dachten wij en we stapten gezwind binnen.

Het interieur is schitterend. Verwelkomend, luxueus, uitnodigend. Alles wat het moet zijn.

Afbeeldingsresultaat voor le pain quotidien gent korenmarkt
Picture from Le pain quotidien
Afbeeldingsresultaat voor le pain quotidien gent korenmarkt
Picture from Visit Ghent
Er is weer beweging op de gelijkvloerse verdieping. - Foto Verbaere
Picture from HLN.be

Blij dat we binnen waren, ondertussen hadden we een hongertje gekregen, werd ons met een vaag gebaar een tafeltje toegewuifd. Het jonge blonde wicht dat zo goed was ons te ontvangen, zag er uit alsof ze hier dik tegen haar zin tewerkgesteld was, en dan nog enkel en alleen omdat ze nog veertien dagen tijd had voor ze de hoofdrol mocht vertolken naast Mathias Schoenaerts in zijn nieuwste film. Na dik tien minuten en een uitdrukkelijke vraag of we konden bestellen, schoof ze haar hand in haar schortje en haalde er een boekje uit, waarop ze met frisse tegenzin onze bestelling noteerde. Daarna slofte ze richting computer, waar ze vermoedelijk de bestelling intikte. Tel nog eens een goed kwartier er bij, toen kregen we onze drankjes. Laat het gezegd zijn: het plat water was fris en plat zoals een glas water moet zijn, en de zelfgemaakte frambozenlimonade was super lekker.

Toen we drie kwartier hadden gezeten, zonder dat er ook maar iets eetbaars onze tafel bereikte, waagde ik het een andere jongedame aan te spreken met de vraag of ze een idee had wanneer onze boterhammetjes zouden gebracht worden. Dat zou ze even navragen. Na een vijftal minuten kwam ze terug met de mededeling dat het onmogelijk te zeggen was hoeveel tijd het klaarmaken en aan tafel bezorgen van onze lunch nog in beslag zou nemen. Ik voelde een lichtrood waas voor mijn ogen zakken. Als ik ga dineren dan weet ik dat ik daar tijd voor moet uittrekken en dat doe ik dan ook met plezier. Maar als ik een boterham wil eten als snelle lunch, dan heb ik geen zin om een uur te wachten. Het spitsuur was  lang voorbij, en de zaak was hoogstens voor driekwart gevuld.

De jongedame merkte fijntjes op dat ze ons toch niet kon laten voorgaan, terwijl er nog zovele mensen zaten te wachten. Het lichtrode waas werd iets donkerder.

Mevrouw, sprak ik, ik wilde een snelle hap want we hebben niet veel tijd. Het is niet dat uw zaak een sterrenrestaurant is waar ingewikkelde bereidingen dienen te gebeuren. Wij wilden een simpele boterham, tartines genoemd alhier. En u vertelt me na ongeveer een uur dat u geen idee hebt hoe lang ik nog moet wachten. Ik wil mijn bestelling annuleren.

En zo geschiedde.

Ik betaalde voor onze drankjes, en daarna stapten we naar het kraam rechtover Le Pain Quotidien, en bestelden een hotdog met zuurkool. Die was er in een wip. En gesmaakt dat het heeft!!!!

Myriam

PS. De zaak is zo mooi, en er stonden zo een lekkere dingen op de kaart, dat ik het nog eens een kans wil geven. Maar eerst even een plaatsje geven 😉

19 gedachten over “FANCY A QUICK ONE?

 1. Ik snap je volledig, van zo’n toestanden word ik ook erg ambetant. Daarom ga ik tijdens zo’n drukke periodes ook niet graag naar de stad, je moet overal wachten en zelfs een snelle hap duurt lang door teveel volk en vaak te weinig personeel. Dan eet ik gewoon liever thuis.

  Liked by 1 persoon

 2. Jij hebt veel geduld.Als ze zo onvrendelijk zijn bedank ik vriendelijk en zeg bedankt juffrouw ik ga wel ergens waar ze beleefd en vriendelijk zijn en ga terug buiten.Die krijgen van mij zelfs geen 2 de kans want die verdienen ze helemaal niet.

  Liked by 1 persoon

 3. OMG, ja daar was ik dan ook al snel weg gegaan als ik al zolang zit, binnen 3 kwartier moet het toch staan denk ik dan, en dan ga ik uit van een hele drukke kwalitaria hier om de hoek… en dan zijn ze nog sneller dan die 3 kwartier, met 3 kwartier sta je alweer buiten.

  Ik wens jou en de jouwen hele fijne dagen Myriam! En hier dito hoor, maar de winkels zijn rustig, hier worden de boodschappen online besteld vooral, ik vond het al zo gek dat het vrij rustig is in de winkels… vooral de AH dus.

  X

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s