ANTWERP CITY BREWERY DE KONINCK.

Het is die tijd van het jaar. Buiten is het koud of op zijn minst kil. Als alles mee zit, schijnt een zonnetje. Warmte geeft dat niet meer. In minder optimale omstandigheden regent of sneeuwt het. In elk geval is het heel vroeg donker. Kort samengevat, het is geen terrasjesweer. Tijd dus om leuke dingen op te zoeken, die zich vooral binnenskamers afspelen.

Dan heb ik voor jullie een mooi ideetje. Antwerp City Brewery De Koninck.

In het Frans gezegd: Ça vaut le détour, vraiment!!

Waarom in het Frans? Omdat het kan 🙂

Een kleine geschiedenisles? Ook omdat het kan 😉

In 1827 kocht ene Joseph Henricus De Koninck de herberg De Plaisante Hof. Die was gelegen op de grens tussen Antwerpen en Berchem. Na het overlijden van deze brave man, nog geen zes jaar later, hertrouwt zijn madam: Elisabeth Cop, met ene Johannes Vervliet. Afspanning De Plaisante Hof wordt omgebouwd tot brouwerij De Hand, genoemd naar het handje op de grenspaal die nog steeds rechtover de huidige brouwerij staat. Dit handje komt nog steeds terug in het logo.

De biermakerij wordt in 1912 een brasserie, maar in 1918 start Florent Van Bauwel, samen met Joseph Van den Bogaert toch weer de brouwerij op. Met hen begint het echte succesverhaal van De Koninck.

Sedert 2010 maakt De Koninck deel uit van de groep brouwerijen rond Duvel Moortgat.

Bier wordt nog steeds op deze plek gebrouwen, de bottelarij en verpakking gebeurt nu ergens anders. Hierdoor kwam veel plaats vrij en deze ruimte wordt optimaal benut als beleveniscentrum. Het is niet alleen een interessante plek voor bierkenners en liefhebbers, maar ook mensen die geen bier lusten, zelfs kinderen, zullen er veel interessante weetjes ontdekken.

De experience tour begint met een filmpje over Antwerpen, en hoe goed het er toeven is. 🙂 De stadsbrouwerij is immers nauw verbonden met ’t Stad. In een volgende ruimte wordt je vriendelijk ontvangen in een decor van bierglazen, door onder andere Jean Blaute. Haarfijn wordt uitleg gegeven over de glazen waarin je het kostelijke vocht dat hier wordt gebrouwen best kan serveren.

Het proces van het brouwen wordt besproken, ook de geschiedenis van de brouwerij wordt toegelicht. Alles gebeurt op een ludieke, visueel aangename manier.

En als klap op de vuurpijl heb je natuurlijk de tasting!! In een supergezellige ruimte krijg je op vertoon van je inkomticket drie proefglaasjes bier aangeboden. Twee daarvan zijn bekende bieren van de brouwerij. Bij ons laatste bezoek was dit een Bolleke Koninck en een Tripel D’Anvers. Daarnaast krijg je nog een testbrouwsel te proeven. Een uniek iets dat je enkel daar kan proeven, want nog niet gecommercialiseerd.

Super gezellig om te doen met vrienden of familie.

Naast het Experience centrum herbergt deze site ook een aantal artisanale hotspots, zoals een kaaswinkel van kaasmeester Van Tricht, slagerij De Laet met specialiteiten die je niet overal kan vinden, een chocolatier, en een restaurant.

Ik heb samen met mijn gezelschap genoten van al het goede dat hier wordt gefabriceerd.

Weet je niet wat te doen? Echt een aanrader! Wel opletten, gesloten de eerste twee weken van januari.

Afbeeldingsresultaat voor city brewery de koninck

Afbeeldingsresultaat voor city brewery de koninck
Picture from trip advisor

 

Dit artikel werd niet gesponsord. Ik schreef het omdat ik oprecht genoten heb van deze plek.

©Myriam

 

19 gedachten over “ANTWERP CITY BREWERY DE KONINCK.

  1. Ach er is nog zoveel te vertellen over de brouwerij en de omgeven van het groen kwartier dat op wandelafstand van elkaar ligt. Maar heel de buurt en de stad en zijn omgeving is prachtig om er te gaan wandelen.

    Aum Shanthi

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s