Falling.

Afbeeldingsresultaat voor tree fell
Picture from absolutetreeserviceinc.com

In de tuin die grenst aan die van Vriend, staan een aantal hoge bomen. Dat is fijn, het lijkt alsof zijn tuin grenst aan een bosje. Bomen kunnen er wat mij betreft nooit genoeg zijn. Helemaal goed dus.

Jammer genoeg hadden twee van die bomen enige tijd geleden beslist dat het voor hen genoeg was geweest. Ze hadden er het bijltje bij neergegooid, en produceerden geen groen meer. Winter, lente, zomer of herfst, het was hen om het even. Ze bleven kaal, en treurig. Hun gezondheidstoestand werd enige tijd genegeerd. Spontane genezing kwam er niet, euthanasie was  ook niet nodig, de patiënt was overleden.

De nieuwe eigenaren van de bomen besloten beide ter ziele gegane reuzen te verwijderen uit hun verder groene oase. Zo werden wij deze ochtend gewekt door het indringende geluid van een elektrische zaag. Toen we het geluid van naderbij gingen inspecteren, bleek er een dappere houthakker hoog, maar dan écht héél hoog, op een ladder tegen de dode boom te staan, met in zijn handen een elektrische zaag. Daarmee zou de top van de boom worden afgezaagd, en hopelijk in de juiste richting naar beneden donderen.

Dat was een riskante onderneming. Afhankelijk  van de richting waarin de boom zou vallen, bestond de kans dat hij op het tuinhuisje van Vriend zou terechtkomen. Die was er niet gerust in, begrijpelijk. Niemand ziet graag zijn tuinhuis met inhoud verdwijnen onder een stuk afgezaagde boomtop. Dood of niet.

Het toch wel enorme stuk tak dat was doorgezaagd viel, maar kwam met zijn vele kleinere takjes en twijgjes terecht in de kruin van de dichtstbijzijnde nog in leven zijnde boom. Probleem. Die tak kon daar niet zo blijven hangen natuurlijk. De boomdokter haalde halsbrekende toeren uit, even vreesden we voor zijn leven. Maar hij had zonder twijfel al andere katjes gegeseld. De tak kwam met veel gekraak ten val.

Op het dak van het tuinhuis van Vriend. Alsof de duivel er mee gemoeid was. Gelukkig werd de catastrofe gedeeltelijk afgewend door een naast het tuinhuis staande schutting. Daar viel het grootste gewicht tegen, en daar is dus ook een stukje van afgebroken.

Het dak van het tuinhuis schijnt intact te zijn.

Missie volbracht, dode bomen naar laatste rustplaats gebracht, met slechts geringe hoeveelheid collateral damage. Het kon slechter uitgedraaid zijn.

©Myriam

11 gedachten over “Falling.

  1. Het is wel zielig om te zien vind ik. Als ze omgehakt worden. Bij ons vorige huis stonden ook twee heeel hoge, wiebelige, dennebomen. Kneep hem altijd een beetje als het stormde, want op die rotsen hebben ze natuurlijk niet heel veel grip…

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s