The London Experience: the final part.

Yep, ik kan er nog honderd blogs aan wijden, maar op den duur vind je het welletjes geweest hé bubbel? Ik open vandaag de laatste laag cadeaupapier van het niet-zo-typisch-Londen-geschenk.

Na een bezoek aan het National History Museum en aan Camden Town, (kilometers van elkaar verwijderd maar da’s niet erg want wij hebben onze Oyster Card, niet? ), gaan we nog een beetje verder van de gebaande paden weg. Shoppen in Harrod’s of Oxford Street? No way!! Harrod’s is de moeite voor één onderdompeling in de meest decadente luxe ever. Maar Oxford Street? O my God, forget Oxford Street!!! De Veldstraat maar dan veel en veel treuriger. Neen, om te shoppen gaan we ergens anders heen.

Regentstreet.

Ik raad jullie aan: Regentstreet!!! Tadaaaaa. Fashionista’s aller landen, verzamelt u daar en kijk, pas, koop en ….koop. Heerlijke winkels, groot en klein, hip en hipper. En on top of this all: de grootste speelgoedwinkel van London: Hamleys. Ideaal zo enkele weken voor Sint en Kerst. Koppen lopen. Maar even goed de moeite.

Covent Garden

Naast Regent street is er ook de schitterende wijk Covent Garden. Oh my God. Zo veel te zien en zo weinig tijd. Ik ga gewoon nog eens terug alleen al voor deze wijk en dan nog het liefst van alles rond kerstmis. Wat een sfeer, wat een winkeltjes, wat een ambiance. Kwijlend denk ik er aan terug.

Afbeeldingsresultaat voor covent garden christmas
Picture by DelNeg
Afbeeldingsresultaat voor covent garden christmas
Picture from LondonTown.com

Ik heb er zelf jammer genoeg geen foto’s gemaakt, dus er zit niets anders op, bubbel, dan er zelf heen te reizen 😉

Fleetstreet.

Eén van mijn absoluut favoriete ontdekkingen. Een aaneenschakeling van architecturale pareltjes (géén moderne architectuur, dat niet), culturele hotspots, schitterende pubgeveltjes. De ooooos en de aaaaas waren niet van de lucht.

Ik laat jullie fotogewijs meesnoepen.

dav

sdr
Bezoek vooral het heiligdom van Twinings Tea. Een absoluut paradijs voor theeliefhebbers. 

davsdrdavsdr

dig

Ga zeker NOOIT ofte nimmer binnen in een pub genaamd Ye Olde Cock Tavern. Dat was met stip de slechtste ervaring die ik in tijden heb gehad. Ijskoud, geen sfeer en slecht maar dan ook écht slecht eten. Dan kan je je geld beter aan een goed doel schenken.

Saint Catherine’s dock.

Een oase van rust in een hyperactieve wereldstad. Met verstomming geslagen viel ik van de ene verbazing in de andere….

Zo, het wordt tijd dat ik mijn mondje houd over Londen. Genoeg is genoeg. In elk geval ga ik nog terug, en dan ga ik op onderzoek uit in één bepaalde wijk. Want er is zoveel te zien, in een weekend heb je enkel een eerste indruk.

© Myriam

15 gedachten over “The London Experience: the final part.

  1. Van mij had je nog wel even door mogen gaan over Londen hoor. Ik ben er nog nooit geweest. Ga je eten in een pub? Ik dacht dat je daar alleen maar slechte smerige bier kon drinken.

    Love As Always
    Di Mario

    Liked by 1 persoon

  2. Ook leuk om te shoppen: Marylebone High Street. En erg trendy: de jonge designerwinkeltjes in Shoreditch ( Rivington, Redchurch, Boundary Street, Kingsland Road bij het kruispunt met Old Street and de winkels nabij Spitalfields Market)!

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s