The London Experience: part 4.

Vandaag kunnen jullie weer een laagje verwijderen van het cadeautje: mijn persoonlijke favoriete ontdekkingen in Londen. Heel subjectief, ik zeg het er meteen bij. Noteer in jullie reisagenda, en laat me weten wat jullie er van vonden!!!

Camden Market.

Daar gingen we heen op vraag van dochterlief, hevige metalfan als ze is. Ook bij een vorig Londen bezoek was ik er met haar, maar onze huidige reisgenoten hadden dit hoekje niet eerder gezien dus we gingen hen graag voor. Vooral omdat Sara een doel had: de aankoop van een lange leren jas, voor een spotprijsje. Gefinancierd door ondergetekende. Zo een jas hadden we bij ons vroegere tripje gespot , maar niet aangekocht. Dus nu was dit wel de bedoeling.

Camden Town is een andere wereld dan die waar je als toerist normaal in ronddwaalt. Het is een héle drukke wijk, vol winkeltjes waar gothics en metalfans hun hart kunnen ophalen. De ambiance is er relaxed, met een zweem van weed in de lucht, vol fancy winkeltjes. Let zeker op de gevels van die winkels. Stuk voor stuk een bijzondere attractie. Eén tip, deze wijk is leuker in de zomer, wanneer de terrasjes langs het Regent’s Canal en de dubbele sluizen open zijn. Zo is er een terras bestaande uit allemaal vespaatjes, waar je op kan plaatsnemen om je hapje te verorberen. In deze periode van de herfst echter was er van dit terras geen spoor te bekennen. Ook kenmerkend voor deze wijk is het grote aanbod street food.

Camden  Market zelf is een verzamelnaam voor de zes markten die in Camden Town plaatsvinden. Het gaat om een doolhof van steegjes die ontstaan doordat het ene kraampje is opgetrokken tegen en naast het andere kraampje. Je vindt er van alles, tshirts, handtassen, juwelen, souvenirs, en afbieden is er normaal.

We stapten binnen in één van de winkeltjes gelegen langs Camden High Street. Wat een belevenis. Aan de ingang stond een man die rechtstreeks weggelopen leek uit The Adams family, en ook binnen stonden twee dames, volledig uitgedost als een soort overjaarse vampieren, met wit gelaat, overdreven schmink, hoog getoupeerde pruiken  en diepe décolletés. De winkel zelf was een gruwelijke verzameling van kledij, schoeisel en allerlei prullaria, waar zelfs een kat zijn jongen niet in zou terugvinden. Laat staan dat wij er een leren jas zouden in vinden. Het was een aparte belevenis.

Zonder jas hebben we Camden Town verlaten. Het koopje was niet meer te vinden, en 500€ voor een leren jas vond ik wat veel. Eerst maar eens wat sparen dus.

Geniet mee  van de foto’s:

sdr

sdr
Hier spotten we de overjaarse vampieren.

img_3498img_3507img_3508img_3509img_3510img_3516img_3517img_3518img_3519img_3520

Zo, weer een laagje afgepeld van het Londen geschenkje.

Zijn jullie er nog bubbels?

© Myriam

14 gedachten over “The London Experience: part 4.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s