Hoer.

Afbeeldingsresultaat voor grensoverschrijdend gedrag
Picture from reik.nl

Ik verslikte me bijna in de lekkere tomatensoep. Mét balletjes, extra groentjes, verse peterselie, broodcroutons, twee verse broodjes én een mandarijntje. Een soep zoals je ze alleen geserveerd krijgt in de Souplounge.

Ik zat rustig te lepelen samen met dochterlief. Naast ons zaten twee dames, de leeftijd van mijn jongste, een jaar of twintig schat ik. Ze spraken over hun studies, de ene had het over haar promotor. Die had blijkbaar de gewoonte om op een voorstel van haar kant te reageren met de zin: Wat een belachelijk voorstel is dit, HOER. De woorden die voor het HOER woord kwamen kan ik niet met honderd procent zekerheid herhalen. Het was in elk geval iets van die strekking. Maar het woord HOER heb ik helemaal goed onthouden. Ik verslikte me niet alleen bijna, ik viel ook zo ongeveer van mijn krukje af. Ik kon het niet laten om een ongelovige blik te werpen op de persoon die deze zin had uitgesproken. Achteloos. Alsof het normaal was.

Ze vertelde verder. Ja, ik voel me er niet helemaal comfortabel bij (Raar toch) Ik denk dat hij het zegt als een grapje maar ik ben het niet zeker. De vriendin vond het ook vreemd en vroeg of die man iedereen zo aansprak. Niet dus, alleen dat meisje. Enfin dat dacht ze toch, want ze was alleen met hem voor de begeleiding van wat? thesis, eindwerk….

Ik vermande mezelf en zweeg, met de grootste moeite. Het was duidelijk niet de bedoeling dat iemand anders zat mee te luisteren. Maar ja, als de tafeltjes zó dicht bij elkaar staan… Ik kon niet anders.

Toch heb ik er nu spijt van dat ik niet gereageerd heb. Dat ik niet gezegd heb: Meid, ik weet niet over wie je het hebt, maar één ding is duidelijk. Jij hoeft je door niemand HOER te laten noemen. Niet voor de grap, en anders ook niet. Jij mag niet toelaten dat iemand, een promotor, een zogezegde vriend of een onopgevoede boer die zichzelf interessant probeert te maken, jou vernedert op zo een manier.

Jeezes. Overreageer ik nu? Dat ik op mijn werk dergelijke woorden naar mijn kop geslingerd krijg door gedragsgestoorde delinquenten, dat raakt mijn koude kleren niet. Ze zijn opgesloten en dat is niet omdat ze als koorknaap functioneerden. Maar dat jonge vrouwen op zo’n manier worden aangesproken door iemand in een machtspositie, die beter zou moeten weten. Ik geloof mijn oren niet.

Ik hoop ergens dat dit meisje, jong en vrolijk en er goed uitziend, deze blog leest. En dat ze de volgende keer dat hij HOER zegt “al lachend”, hem een knietje geeft. Daar waar het veel pijn doet.

Want misschien is HOER zeggen tegen een random studente wel een opstapje naar wat meer: “Ze zei wel neen, maar ze wou het toch zo graag. ”

Bah, vieze klier.

© Myriam

54 gedachten over “Hoer.

 1. Ik zou hem gevraagd hebben” is het juist wat ik net gehoord heb? Heb jij dat meisje een hoer genoemd?” Hij zou dan waarschijnlijk vuurrood van schaamte zijn geworden. Maar ja op het moment dat zo iets gebeurt zit je met de mond vol tanden van verbazing!

  Liked by 1 persoon

  1. Nou, maar het punt is dat zij OVER hem aan het vertellen was, hij was er helemaal niet bij. Dus ik weet niet precies over wie ze het had. Uit de conversatie kon ik opmaken dat het een promotor was van één of ander vak

   Liked by 1 persoon

     1. Ja maar als uit de context blijkt dat het meisje zich laat betalen om telkens met andere mannen sex te hebben zou “pannekoek” iets te weinig indruk kunnen maken, toch?😊

      Liked by 2 people

 2. Ik voel het aan mijn kleine teen, ik had mij niet kunnen inhouden -zelfs niet in een soeplounge -, ik had mij gemoeid. Al ben ik geen fotomodel, verre van zelfs, toch ben ik ook een geliefd doelwit voor vetzakken allerhande. Laatst fietste ik met mijn laptop in mijn tas naar onze advocaat, in een steegje (Ja, ik ben ook typisch iemand die door donkere steegjes fietst) zaten wat hangvolwassenen (leken me late twintigers) op een bank. “Hey die hoer heeft een laptop in heur sacoche!” kreeg ik naar me toe geslingerd. Ik ben vol in de remmen gegaan en heb geantwoord “En in heure frak heeft die hoer ook een blaffer zitten om u mee door de kop te schieten mocht dat nodig zijn!” Ze kozen eieren voor hun geld. Ik heb geen blaffer natuurlijk, of jawel, maar dat is gewoon een hond. Soms is het toch goed gezegend te zijn met een “groot bakkes”. Maar dat waren maar losers op een bankje, niks beter omhanden. Tegenover een persoon die macht over je heeft is het moeilijker… Ik zou in dat geval toch ook weer met mijn groot bakkes die man een “vetzak” noemen en linea recta naar de rector of wie dan ook stappen. Verslikt in mijn soep had ik mij zeker… ik verslik mij nogal gemakkelijk, zeker als er ballekes bij betrokken zijn.

  Liked by 3 people

 3. Nee 😮 Ik vraag me dan gelijk af wat voor boodschappen zij in haar opvoeding heeft meegekregen ook. Ik kan me voorstellen dat je perplex was. Best grappig, onze net-eenjarige vindt ‘hoej’ gewoon een erg fijn woord om tegen mij te zeggen. Dat klinkt ook niet.

  Liked by 2 people

 4. 😮😮 what the.. ??!!
  Hoer ?? Alsof het de normaalste zaak van de wereld is!! Ongelooflijk wat een vreselijke respectloze vlerk was dat dan !!
  En wat ben je voor eem drol als jij je zo laat noemen ??
  Men kan wel zeggen: ik zou dit zeggen of ik zou dat doen.. maar waarheid is dat je gewoon met stomheid geslagen ben als je zoiets hoort..
  Goeie god zeg.. 😐

  Liked by 3 people

 5. Het zijn geen woorden die je voor de grap kunt zeggen en ook niet als je het meent. Bij ons in huis worden scheldwoorden niet getolereerd, niet dat je het zegt, maar ook niet dat je het accepteert.

  Love As Always
  Di Mario

  Liked by 2 people

 6. Nog even een repliek van een “ambetant wijf” (zelfkennis is het begin van de wijsheid naar ’t schijnt)… Ik zou, ik zou… Doe het godverdomme! (Ik mag vloeken, ben een atheïst). Wat is dat meisje ermee? Ze deelt het al, dat is waarschijnlijk al een hele stap. In plaats van zitten te hopen dat er iets gebeurt of dat ze er iets mee doet, trek nondedjaare uw bakkes open!!! Dit kan niet! Niet iedereen is assertief genoeg om daar mee aan de slag te gaan. Gelukkig zijn er ambetante wijven. Reageer altijd! Zorg voor je eigen veiligheid. Iemand deelgenoot maken is daar een stuk van…
  Ik reageer altijd, maar ik heb een groot bakkes, niet iedereen heeft dat. Redenen daarvoor zijn legio en meestal heel aannemelijk.
  Maar voor wie het durft/kan is er geen enkele reden tot zwijgen. En kom me nu niet zeggen dat hier geen ambetante wijven tussen de reageerders zitten he, mannen inbegrepen! Serieus mensen, dit stilzwijgend laten passeren, dat is gewoon laf (sorry Myriam, niks persoonlijk). Myriam heeft zich verslikt, ze heeft getwijfeld, volgende keer denk ik niet dat ze zal twijfelen. Tenzij wij vrouwen (sorry guys) het waard zijn om beledigd te worden? Als daar iemand een pleidooi voor opzet… ? I rest my case.

  Liked by 1 persoon

 7. Myriam, ik heb jouw emailadres niet meer. I know, shame on me, maar dat komt omdat ik nieuwe computer heb en alle shit en dergelijke en koekjes en nog veel meer verwijderd heb. Wil je mij een mailtje sturen op marion11777@gmail.com? Ik wil je namelijk uitnodigen om mee te lezen op mijn privéblog over het 13 manen project.

  Liked by 1 persoon

  1. Da’s helemaal waar. Ik weet niet precies in welke context en zo. Maar ik weet wel uit wat ik opving dat het meisje in kwestie er zich niet prettig bij voelde, maar niet wist of ze het nu als een grapje of niet moest opvatten. In mijn ogen is het woord hoer nooit als grapje te gebruiken. Al weet ik dat bij de jonge mensen een heel ander taalgebruik bestaat dan bij mij. Of hoer daar toe behoort? Ik hoop van niet eigenlijk.

   Like

 8. Zal ik het even duidelijk stellen, ook aan het heerschap hierboven (ik ben nu toch “de trut van de conversatie”) Het is nooit een grapje om je als hoer te laten bestempelen! En daarbij wil ik nog even fijn vermelden dat ik alle respect heb voor de dames die hun lichaam ter beschikking stellen van de heren die zich waarschijnlijk nooit kenbaar zullen maken. Als mannen excuses zoeken om het woord “hoer” als scheldwoord te relativeren dan steiger ik, er is geen relativering mogelijk!!!! De meeste vrouwen stellen hun lichaam niet ter beschikking uit vrije wil, meestal is dit noodzaak, ik heb alle respect voor die vrouwen. Ik heb ook alle respect voor de vrouwen die dit wél uit vrije wil doen trouwens.
  Waar ik geen, maar dan ook geen enkel greintje respect voor heb zijn de mannen die dit proberen te relativeren. Er zijn ook jongens (en dat zijn ze!) die hun lichaam noodgedwongen ter beschikking stellen aan mannen die ook het begrip “hoer” trachten te relativeren. Heb ik je geschoffeerd? Deal with it!
  Myriam had tenminste de euvele moed het onderwerp ten berde te brengen, daardoor heeft Myriam met haar vele volgers toch alweer het begrip onder de aandacht gebracht. Dank je daarvoor Myriam. Maar enige relativering van mannen hebben we hier in mijn beperkte blik niet nodig. Steun wel, relativering niet. Het is niet GEVAARLIJK om je gedacht te zeggen, het is is je godverdomse plicht! Dit heeft Myriam gedaan, via haar blog, alle beetjes helpen! Dank je wel Myriam, je gedacht zeggen is niet gevaarlijk, je bent een prachtvrouw!

  Liked by 1 persoon

 9. Adam, mislukt prototype

  veel mannen voelen zich meer waard dan een vrouw
  ze hebben er nochtans totaal geen verdienste aan
  dat ze met een penis door het leven moeten gaan
  én met zinloze tepels, belachelijk als lichaamsbouw

  Vele mannen zouden beter eerst eens naar (in) de eigen boezem moeten kijken, Myriam! 🙂
  Lenjef

  Liked by 1 persoon

 10. Wat naar zeg. Ik ben laatst ’s nachts op straat ook uitgescholden voor hoer (geen idee waarom) en toen heb ik mijn middelvinger naar hem opgestoken. Daarop volgde nog een scheldpartij, maar toen was ik al te ver doorgefietst om het te kunnen verstaan. Was zo boos!

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s