The London Experience: Part 3.

Ik was eerder in Londen. De toeristische hotspots zag ik tijdens deze bezoeken: the Tower of London, Saint Pauls Cathedral, Madame Tussauds, Big Ben, Harrod’s en the Houses of Parliament. Een vaart op de Thames,een wandelings langs diezelfde rivier, hop on hop off een tour bus, zelfs een bezoek aan het buiten Londen gelegen, fantastische museum gewijd aan Harry Potter. Been there done that. En echt, het loont allemaal meer dan de moeite. Het fijne aan het regelmatig terugkeren naar een grote stad, is dat je je kan concentreren op andere zaken. Aan doelloos ronddwalen in een wijk van je keuze bijvoorbeeld, en je laten verrassen door wat er zoal op je afkomt.

Deze trip naar Londen was een mix van eerder bezochte bekende plekken, (omdat er iemand mee was die niet eerder een bezoek bracht aan deze stad der steden), en het ontdekken van schitterende maar iets minder bekende plekjes. We vonden er enige die ik zeker met jullie wil delen.

In volgorde van ontdekking geef ik ze hier cadeau. Pak het geschenkje lekker uit en geniet.

Wil je genieten van a very real English Breakfast in een typische English Pub? Logeer dan in het hotel waar ik het in mijn vorige blogpost over had en wandel ’s ochtends wat verder de straat in, richting Tower Bridge. Daar vind je the Minories. Een heel apart uitziende pub, gelegen onder de spoorweg. Wat op zich niet zo een aantrekkelijke locatie is, maar in dit geval tóch. Het denderen van de treinen boven je hoofd, terwijl je van je Engelse ontbijt geniet, geeft je een cosy gevoel. Je moet het meemaken om het te begrijpen.

Afbeeldingsresultaat voor minories london
Picture from londonlaunch.com
Gerelateerde afbeelding
Zoals je ziet, onder de spoorweg 🙂 Picture from the local data company.

 

Het Engelse ontbijt dat er geserveerd wordt is héél Engels, met sausages, bacon and eggs, toast, beans in tomatosauce. Je moet er voor zijn, maar één ding is zeker. Als je dit hebt verorberd kan je er weer stevig tegen aan.

 

Een tweede ontdekking die ik jullie niet wil onthouden is the Natural History Museum. Stond op het verlanglijstje van dochter lief, en is ook meer dan de moeite waard. Eerst en vooral bijt dit museum geen grote hap uit je reisbudget, want een bezoek is gratis. Wel moet je voor de verschillende tijdelijke exposities betalen, maar dat was niet onze bedoeling. Wij wilden de blijvende collectie én de schitterende gebouwen bewonderen. Om niet in een lange rij te belanden, besloten we een uur of twee voor sluitingstijd binnen te gaan, en inderdaad. De rij wachtenden was nog steeds groot, maar niet meer zo groot als in de voormiddag of vroege namiddag. De gebouwen zijn overweldigend, en in hun genre indrukwekkend mooi. De collectie dinosaurussen spreekt tot de verbeelding, en ook de informatie over de menselijke ontwikkeling kon op veel bijval rekenen in ons gezelschap. Terug buiten was het donker, en kregen we als extraatje de héél vroeg aangebrachte kerstverlichting, en de ijspiste  Zonder twijfel is Londen tijdens de kerstperiode subliem mooi en sfeervol. Tenminste als je bestand bent tegen de drukte.

 

 

davdavdigdigdavsdrdavmdemdemdemdesdr

Zo, dit waren ze voor vandaag. Er komen er nog, van die te gekke plaatsen in Londen. Jij kende ze misschien al? Ik niet 😉

Dag bubbel,

© Myriam

14 gedachten over “The London Experience: Part 3.

  1. Nu al een ijspiste? Wat een verspilling…
    We zijn slechts één keer in Londen geweest. Een overweldigende ervaring… We zijn geen echte stadsmensen, maar vonden er wel heel mooie parkjes, een mooie architectuur,.. En schoon Engels dat ze daar ‘klappen’, niet te doen !

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s