WORK IN PROGRESS.

Ik ben de laatste tijd zo overweldigd door de vreugden die openbare wegenwerken kunnen teweeg brengen, dat ik dacht: Dit mag ik mijn bubbel blogvolgers niet langer ontzeggen. Ik schrijf er gewoon een blog over. Voel je vrij om er je eigen favoriete wegenwerken aan toe te voegen in een reactie op deze blog. Kunnen anderen ook meegenieten.

Mijn nummer één wegwerkzaamheden is gesitueerd in Gent, natuurlijk. Where else? Meer bepaald ter hoogte van de Heuvelpoort. Afbeeldingsresultaat voor Wegwerkzaamheden

 

Rij je van de Charles De Kerckhovelaan richting Heuvelpoort, dan kan je gegarandeerd genieten van minstens een half uurtje fileplezier, trek tijdens de spits gerust iets meer tijd uit. Bovendien kan je er ook zonder meerkost oefenen in het ritsen (let wel: dit wordt niet door iedere medechauffeur geapprecieerd 😉 ), en zelfs slalommen is inbegrepen in de fun, tussen allerlei witrode paaltjes. Ik garandeer je dagelijks LOL. Laughing out loudly in de pure betekenis van het woord. Kom je van de andere kant van de stad, van de Sint Lievenstunnel richting Heuvelpoort, geen paniek, de pret is zo mogelijk nog groter. Het kan gewoon niet op.

Een tweede lieveling is zonder enige twijfel de werf tussen de Dampoort en de Kasteellaan. Altijd al een favoriet geweest, de Dampoort, zelfs zonder wegenwerken. Om het plezier te optimaliseren besloot men wegenwerken te starten, waardoor het verkeer dat van de Dampoort richting Kasteellaan wil, op één in plaats van twee rijstroken dient te rijden. Je kan je het spannende gevoel voorstellen, als je, vooral tijdens de spits, weg wilt raken van het enorme ronde punt dat de Dampoort is, om op die éne zéér gewilde rijstrook te geraken. Echt eens uitproberen, liefst op een doordeweekse ochtend rond acht uur, of anders een maandagavond rond 17u30. Doen hoor 🙂

Omdat niet alle pret in Gent is geconcentreerd wil ik jullie ook wijzen op wat wegenwerkenvreugde in hét STAD. Antwerpen dus. Eigenlijk hoef ik jullie niet te attenderen op één of andere plek daar. Rijd gewoon richting Antwerpen en zie wat er gebeurt. Héél Antwerpen is immers een groot pretpark voor liefhebbers van file en wegenwerken allerhande. Ik heb een lichte voorkeur voor de werken aan de Noorderlaan, maar wees gerust er is ook allerlei andere fun te beleven.

Weten jullie nog meer van deze fijne tijdverdrijfjes, aarzel niet en zet ze in een reactie. Samen genieten is immers dubbel genieten, zeker in de file.

Effe serieus. Ik ben me er heus van bewust dat deze wegenwerken gebeuren om de situatie voor ieder van ons weggebruikers aangenamer te maken, en dat maakt me ook blij en dankbaar. Alleen vraag ik me soms af waarom het zo massaal en op zovéle plaatsen tegelijk moet gebeuren?

Alvast veel werfplezier,

Myriam

 

 

 

 

21 gedachten over “WORK IN PROGRESS.

 1. Hier in Nederland is het niet anders. Ik woon in een wijk met twee uitvalswegen. De gemeente had het zo gepland dat beiden tegelijkertijd dicht gingen. Pas toen de bewoners vooraf begonnen te klagen, bedachten zij dat dit niet heel handig was.

  Liked by 1 persoon

 2. Zwijg mij ervan. Ik reed drie jaar om, omwille van een vernieuwing van de weg tussen Bentille en Eeklo. Het jaar nadien ging hij weer dicht omwille van gasaansluitingen die waren vergeten. Nu opnieuw van dat: de riolering… Het wegdek is ondertussen ook alweer naar de vaantjes, dus dat zal dan wel het volgende zijn zeker? … Trouwens, via de omleiding over Kaprijke kom ik weer terecht in een omleiding… wegens wegenwerken. Het is teveel van dat. Mocht het er nu echt beter op worden… maar er is veel knoeiwerk met slechte wegdekken en geen ruimte voor fietsers!

  Liked by 1 persoon

 3. Ik probeer ze te vermijden en rijd liever een eind om en blijf er weg.Ik stel me vaak de vraag wanneer men eindelijk zijn verstand eens gaat gebruiken en niet nu de waterleiding,een half jaar ;later de gas,2 jaar later een fietspad.Mijn conclusie.ze moeten eens leren samenwerken.

  Liked by 1 persoon

 4. Breek me de bek niet open, ik woon op “den buiten” en zelfs hier slagen ze erin om alles tegelijk overhoop te gooien…ik weet ook wel dat het noodzakelijk is, maar waarom een aantal werken tegelijk moeten plaatsvinden en zo de mensen letterlijk gijzelen is me een raadsel!

  Liked by 1 persoon

 5. Heel vervelend – voor jou en alle andere weggebruikers. Maar ook relatief als ik het vanuit mijn Mozambikaanse realiteit bekijk. Ik wou dat ik hier eens gehinderd werd door weg-werkzaamheden want dan kwam er een voorlopig einde aan de steeds groter wordende putten in het wegdek. We slalommen eromheen. Levensgevaarlijk bij valavond. En de bodemplaat van Isabels auto is losgeslagen en afgebroken in een van die kuilen. Sterkte.

  Liked by 1 persoon

 6. ohhhh vreselijk….. als ik het mezelf zou toestaan zou ik mijn blog volkalken over die ellende…. onze stad ligt ook al jaren overhoop en het duurt nog een paar jaar voor men verwacht alles klaar te hebben…. en ja als alles klaar is kunnen ze opnieuw beginnen want dan is het eerste al weer aan reparatie toe…. oftwel neverendingstory-bagger

  Liked by 1 persoon

 7. Ik vind dat de drukte aan de werken aan de Dampoort nog meevallen om zo’n druk punt te zijn… maar de die aan de Heuvelpoort… verschrikkelijk!!! Gelukkig kan ik de helft van de tijd met de bus naar het werk, want ik zou het niet zien zitten om elke dag in de file te staan met de auto.

  Liked by 1 persoon

 8. Gewoon gedicht

  Geen mens kan ons dorp buiten of binnen
  zonder de blik op een kaart vast te pinnen.

  Wegens erg langdurige werkzaamheden aan de baan
  is omrijden noodzakelijk tenzij men te voet wil gaan.

  Op drie verschillende plaatsen liggen wegen opengebroken.
  Nergens wordt daar hard gereden, niemand voorbijgestoken.

  Tenzij door een zeldzame verloren gelopen wandelaar.
  Zich afvragend, wanneer is die troep hier eindelijk klaar?

  Niet alleen ons dorp is slachtoffer van de moderniteit.
  Ook onze aangrenzende buren vechten dezelfde strijd.

  Wanneer de werken voltooid zijn en de wegen terug ontsloten
  zal het verkeer als het ware in een nieuwe plooi worden gegoten.

  Weg, de verweerde bomen langs beide kanten van de baan.
  Over rood gekleurd beton kunnen we naar de toekomst gaan.

  Onheuglijk oude grachten werden verplaatst, andere gewoon gedicht.
  Het werden graven van betonnen buizen met daarop een paal met licht.

  Ja, betonnen verlichtingspalen, maar om naar wat te kijken?
  De schoonheid is verdwenen samen met de laatste oude eiken.

  Een oud spinseltje uit een van mijn oude dozen, Myriam. 🙂
  Lenjef

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s