Five places to visit while you are in Dordogne: Rocamadour, River Dordogne and Sarlat.

 

dav

davdavdavdavdav

We verbleven in de buurt van Rocamadour. Het spreekt dus vanzelf dat we ook daar een kijkje gingen nemen. Vanuit het hotel was het slechts enkele kilometers tot l’Hospitalet, een deeltje van Rocamadour, dat helemaal op de top gelegen is, en waar je vrij eenvoudig je wagen kwijt kan. Op zich ook zeker een bezoekje waard: l’ hopital Saint Jean en Le Champ aux Pauvres. Hier kan je ook een eerste blik werpen op de prachtige hangende heiligdommen van dit stadje.

Vanuit l’Hospitalet daal je geleidelijk af naar het centrum van Rocamadour, niet veel meer dan één lange smalle straat, met aan weerszijden winkeltjes, restaurantjes en cafétjes. Heel pittoresk, heel gezellig, en héél warm. Ongeveer in het midden van deze lange straat, kan je beginnen met de beklimming van de 223 treden naar de heiligdommen. Dat is best vermoeiend in de hitte. Denkend aan de vele pelgrims die deze trappen op hun blote knieën beklommen lukt het vast wel om boven te geraken. Wij deden het in elk geval zonder problemen. Een beetje hijgerig was ik wel. Ik geef het eerlijk toe.

De heiligdommen zijn de moeite waard, ook als je geen gelovige bent, en niet op doortocht bent naar Santiago di Compostella. La Vierge Noir wordt van heinde en verre bezocht door gelovigen allerhande. Nog een beetje verder omhoog kom je aan Le Palais des Evêques, vanwaar je een waarlijk grandioos uitzicht hebt over het dal. Even uitblazen kan daar zonder problemen op één van de vele terrasjes, en van daar is het nog een boogscheut naar de geparkeerde wagen.

davdav

Ook een aanrader is een kanotocht op de Dordogne. Zelf vertrokken we deze keer in Meyronne, en vaarden we tot in Pinsac. Best zware arbeid zo’n kanotocht, maar ik vond dat ik het er wel goed vanaf bracht 🙂 Heerlijk is het om je tijdens een hete zomerdag te laten verfrissen door de koelere bries op de rivier.

davsdr

En dan heb ik nog één pareltje voor jullie: Sarlat!!

sdrsdr

Sarlat is een perfect bewaard zestiende eeuws stadje waar het heerlijk wandelen is, van de ene aaah, naar de andere oooh. Het is mooi, gezellig, sfeervol, en je moet het gewoon zelf ontdekken.

Met deze vijf tips voor je verblijf in de Dordogne streek kan je vakantie al niet meer stuk. Laat het me weten als je zelf nog mooie ontdekkingen doet hé.

Myriam

 

8 gedachten over “Five places to visit while you are in Dordogne: Rocamadour, River Dordogne and Sarlat.

  1. Oh wauw, wat prachtig mooi, qua omgeving zal ik mij er zeker thuis voelen als ik er ben, hier hou ik zo van! Behalve het kanoën, hahaha ik heb nog trauma’s van die ene tocht als tiener in Houffalize of rond en om… lol.

    X

    Liked by 1 persoon

  2. Wij zijn naar Rocamadour op de fiets geweest. Was een geweldige tocht! En daarna hebben we Sarlat ook meegepikt. Allebei pareltjes. Ik weet nog hoe onder de indruk we ervan waren. Ik had best stiekem met je mee willen gaan… Alleen kanoën wilde niet lukken omdat er te weinig water in de rivier zat. Mooie foto’s, was ik er toch een beetje bij (-:

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s