En route

Ik heb er lang naar uitgekeken. Een hele week vakantie. EEN HÉLE WEEK!

De belofte van zon, natuur, cultuur, terrasjes. Het deed me kwijlend de uren aftellen.

Zondag na de vroege shift was het eindelijk zo ver. De eerste etappe kon beginnen. We zouden tot iets voorbij Parijs rijden. Daar had ik nog héél snel iets geboekt voor géén geld. Gewoon een bed voor één nacht zonder veel poespas. In Trappes. Never heard of Trappes. Lief was er niet helemaal gerust in.

Het is toch niet één of andere louche banlieue van Parijs waar uitgebrande autowrakken en drugsdealers het straatbeeld bepalen?

Tuurlijk niet, wat denk je nou?

We vertrokken blijgemoed, en zonder ook maar één verkeersprobleem kwamen we in de buurt van Parijs. Onderweg dacht ik:

Laat ik voor de fun Trappes eens opzoeken.

Zó gezegd zo gedaan.

Trappes werd in Google ingevoerd en leverde merkwaardige resultaten op, onder andere een artikel waarin deze gemeente beschreven werd als de hoofdstad van het Franse Jihadisme. Lief was niet verrukt over deze mededeling. Ik zelf ook niet . De reservering werd geannuleerd. En er werd geïmproviseerd. Even voorbij de ring rond Parijs reden we de autosnelweg af in Rochefort sur Yvelines. Een op het eerste zicht piepklein maar uiterst charmant dorpje, waar in één van de straatjes het bordje hing waar we naar uitkeken: Chambres D’hôtes: Le Nid De Rochefort. Het zag er aan de straatkant niet bijzonder uit maar hoopvol belden we aan. Er bleek niet onmiddellijk plaats te zijn maar de vriendelijke eigenaar nodigde ons binnen en begon te bellen naar andere chambres d’hôtes. Die allemaal gesloten bleken😊 Ondertussen hadden we de kans om rond te kijken. Wat aan de buitenzijde sjofel leek, was binnen een paradijsje. Authentieke materialen, ruwe natuurstenen muren, en als klap op de vuurpijl een binnentuin vol planten en bloemen.

Gezellig ingericht met respect voor de memorabele leeftijd van het gebouw. Let vooral ook op de schilderijen oa in de slaapkamer. Van een bevriende kunstenaar van de eigenaar: wondermooi.

De eigenaar had medelijden met die twee uitgeschudde Belgen en bleek toch nog een kamer te hebben. Weliswaar een kamer die hij al leeg had gemaakt voor aankomende veranderingen. Daar zou hij iemand onderbrengen die pas later arriveerde. Wij kregen een heerlijke kamer op de tweede verdieping met zicht op de groene, rustige omgeving. Héérlijk.

 

davdavdavsdrdavsdr

 

Voor het avondeten werden we doorverwezen naar een restaurantje, Brigandville, een vijfhonderd meter verder. Een immens terras, aan de voet van de hoger gelegen kerk, verwelkomde ons. Rust, gastvrijheid, eerlijke prijzen en lekkere keuken. Een aanrader!!

sdrdav

dav

davdav

 

Voorwaar voorwaar een mooi begin van een vakantie week zeg ik u 🙂

Niet twijfelen als je daar in de buurt bent, maar gaan met die banaan!!

Myriam

17 gedachten over “En route

  1. Trappes. Of all places hahahaha! Je zou het vriendelijker verwachten. Trappes. Trapp. Vond Trapp. De link met de Sound of Music is al snel gemaakt. Geweldig dat je uiteindelijk op een zo”n mooie plek bent belandt. Geniet en vermenigvuldig U! Alhoewel, misschien moet je dat laatste achterwege laten. Daar vind jij vast wel een oplossing voor 😊

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s