# 30 DAGEN BLOG CHALLENGE DAG 9- KOMT DAT TEGEN.

30-day-blog-challenge-nl-1.jpg

Ja ja, ik weet het. Jullie zitten er op te wachten, op mijn meest genante momenten. Kan ik me voorstellen. Zou ik zelf ook doen 😉

Het zijn er ook wel enige, genante momenten. Ik verzamel ze denk ik. Kwestie is dat ik mezelf niet zo serieus neem, en ik er dus meestal het hardste om kan lachen.

Ik geef jullie mijn top drie 🙂 Op de derde en dus laatste plaats staat een bezoek aan de zus van mijn vader, enkele jaren geleden. Zij en haar man hadden ons uitgenodigd voor een etentje. Daar gingen we graag op in. Ook al ken ik mijn tante al mijn hele leven, echt praten met elkaar deden we niet vaak. Als we elkaar zagen was dat meestal op familiefeesten, en dat is vaak te druk voor mij. Ik ben niet zo’n sociaal beest dat dan van het ene familielid naar het andere fladdert om de banden wat nauwer aan te halen. Maar nu zagen we elkaar face to face. En na meer dan vijftig jaar kwam ik er achter wat een fantastische madam de zus van mijn vader is. En hoeveel we gemeen hebben. Zo hebben we niet alleen veel bijgepraat die dag, ook over mijn vader die jammer genoeg al veel te lang geleden overleden is. We hebben samen ook ontzettend gelachen. Bleek dat we dezelfde vorm van humor hebben en dat we kunnen giechelen als twee jonge tieners. Geen betere manier om dichter bij elkaar te komen toch? Na een heerlijke namiddag gingen we richting huis. Tante en nonkel vergezelden ons tot aan onze auto. We kregen nog een laatste lachstuip, tante en nonkel draaiden zich om om naar hun huis terug te keren, verloren hun evenwicht en belandden op hun rug in het gras. En ik, ik kreeg een lachstuip. Mijn ex sprong uit de wagen om hen te helpen, en was boos omdat ik niet kon stoppen met lachen, terecht trouwens. Maar ik kon echt niet. Ik kwam niet meer bij. Genant. Jawadde. Op het moment zelf zeiden ze zich niet bezeerd te hebben, maar achteraf bleek van wel. Ik schaam me nog steeds dood, en hoop dat ze het mij ondertussen vergeven hebben. Sorry, nogmaals.

 

Het op één na genantste moment deed zich voor toen ik een fietstochtje ging  maken enkele jaren geleden in de lente. Prachtig weer dat je meer verwacht in de zomer. Heerlijk gefietst langs de Scheldedijk, tot waar ik wist waar een terrasje was. Een mens moet toch een doel hebben hé. Aan het terras aangekomen, remde ik af, voelde de kiezels onder mijn wielen verschuiven, probeerde nog voet aan de grond te krijgen, maar daar viel ik met fiets en al baf op de grond. Gadegeslagen door iedereen op het overbevolkte terras. En door een aantal aankomende medefietsers. Ik raakte bovendien niet meteen recht omdat mijn fiets bovenop mij lag. Genant? Behoorlijk. Een vriendelijke medemens kwam me vragen of het wel ging. Tuurlijk mijnheer, zo kom ik altijd van mijn fiets, antwoordde ik stoer. Pffff

En dan het meest genante moment uit mijn leven.

Ik ging langs bij mijn nu ex-schoonvader. Héél lang geleden. Mijn ex schoonvader is kaal. En dat is meer dan OK. Dat staat hem goed. Wat mannen hebben met dat idee dat haar belangrijk is weet ik niet. Kale mannen zijn even sexy als andere mannen, of dat kunnen ze toch zijn. Nu in elk geval deed mijn ex schoonvader zonder enige waarschuwing vooraf de deur open, en toen bleek hij haar te hebben. Stel je voor. Een grote hoeveelheid haar op zijn anders kale bolletje. Ik schoot in een lachstuip, want in eerste instantie dacht ik dat het een mop was. Jammer genoeg bleek dat niet zo te zijn. Ik kan je verzekeren dat ik na het lachen wenste dat de grond zich opende en ik er in kon verdwijnen. Hij heeft later nooit meer die pruik opgezet. Wel fijn, want hij ziet er gewoon goed uit zonder haar. Maar op dat moment…GENANT!!!!!

Zo, top drie genante momenten.

© Myriam

15 gedachten over “# 30 DAGEN BLOG CHALLENGE DAG 9- KOMT DAT TEGEN.

  1. Non-verbaal kan je toch wel heel goed communiceren, zo te lezen :-).
    Ik heb ooit onbedoeld mijn schoonzus beledigd. Ze had een heel mooie jumpsuit aan toen ze zwanger was, ruim 23 geleden, een blauwe met een fijn horizontaal rood streepje door. Toen waren jumpsuits niet zo in de mode gelijk nu. Het was ene hele dure, dat was te zien aan de kwaliteit. Oh, wat mooi, zei ik, je bent zo net een kaboutertje. Ze heeft hem nooit meer gedragen omwille van mijn uitspraak. (hoorde ik achteraf van mijn broer)

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s