Blog challenge dag zeven: Ik ga er nog een lap op geven.

30-day-blog-challenge-nl-1.jpg

Verzamelingen en obsessies. Laat me duidelijk zijn. Ik ben allesbehalve een verzamelaar. Less is more. Dat is zo’n beetje mijn motto. Lang voor Marie Kondo haar opwachting maakte met haar opruimboekjes, ging ik haar in de praktijk voor. Waarom? Omdat voor mij een opgeruimd en niet overvol huis gelijk staat aan een opgeruimde rustige geest. Of toch rustiger dan wanneer mijn leefomgeving een chaos is.

Ik heb dus geen verzameling theeserviezen, geen collectie boeken van hier tot in Oezbekistan, geen dressings vol schoenen en laatste modegrillen, geen bergen juwelen..;. Niets van dat alles. Niet omdat het niet kan, maar omdat het me niet interesseert. Dingen boeien me in die mate dat ik ze kan gebruiken: een koffiezet, een koelkast, een auto, wat leuke kleren en schoenen, een smartphone. Een paar juwelen waar ik aan gehecht ben omwille van de emotionele waarde.  Wat ik het belangrijkste vind in het leven is niet iets wat ik kan verzamelen. Of het zou moeten zijn dat ik mooie momenten met lieve mensen kan verzamelen? In dat geval ben ik een verzamelaar in hart en nieren.

Obsessies heb ik wel. Eén toch. Dat is bloggen en …. schrijven.

Een dag niet geblogd is een dag niet geleefd. Dat heb ik lang gedacht. Dat principe heb ik moeten laten varen op het moment dat ik terug fulltime aan de slag ging. En toen had ik even zoiets van: Als het niet alle dagen  kan, dan maar niet meer. Stom natuurlijk.

Dus ja, hier ben ik terug. Voorlopig met alle dagen een postje in het kader van de dertig dagen blog challenge. Genieten is het.

En daarna zien we wel weer

© Myriam

 

11 gedachten over “Blog challenge dag zeven: Ik ga er nog een lap op geven.

 1. Heb een beetje hetzelfde.. opgeruimd moet het thuis zijn, ik kan niet tegen rommel.
  Ik heb een verzameling muziek van de enige band waar ik in mijn leven echt fan van ben. Dat is een hobby.. mag hè. Eigenlijk is het nog maar net een schoenendoos vol. Hoop niet dat dat onder de obsessies valt haha.
  Juwelen of sieraden geef ik ook niet om, wat ik heb draag ik..altijd!
  Mooi logje, blijf bij jezelf en verander zeker niet voor een ander! X

  Liked by 1 persoon

 2. Hier eigenlijk dito en wat er wel staat, is negen van tien items dus erfenis, of emotionele waarde, dat vinden velen gek, en ook daarmee kun je ineen zomaar een verzameling hebben, hahahaha

  En wat niet zo is, ligt dan ook in dozen of op veilige plekken om ooit mee te geven aan anderen, van gebruik items tot sieraden eventueel. 😀

  X

  Liked by 1 persoon

 3. Ik spaar ook geen serviezen,. Wel heb ik een obsessie voor schriften. Elke keer als ik een mooie zie, wil ik ‘m hebben. Ik heb wel zo mijn eisen (-:
  Ben heel benieuwd wat je bij vraag 9 gaat invullen…

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s