Bubbelbabbel


Op dit moment in mijn leven ben ik niet meer in het bezit van een wasmachine, noch van een droogkast. Ik weet het, het is triest, maar  niet echt 🙂

Vele goede zielen hebben mij in de loop der maanden geholpen om mij toch fris en fruitig voor de dag te laten komen. Met dank aan mijn schone zussen voor het gebruik van hun water, tijd en elektriciteit 🙂

Tijd echter om die was eens helemaal zelfstandig aan te pakken. Vanmorgen stopte ik welgemoed twee grote zakken, genre marginaal, vol met wasgoed. Het plan was om de tram te nemen tot de Korenmarkt en daar de nieuwe Wasbar met een bezoek te vereren. Ik daalde de trap af met in elke hand een serieuze zak, en toen ik aan de voordeur kwam dacht ik: No way dat ik met deze zakken tot in de stad geraak. Ik mikte ze in de laadbak van Blancheken, en hoopte op een parkeerplaats in de buurt van Wasbar Nederkouter. Het viel mee, de afstand, maar toch was ik kletsnat toen ik de deur binnenstapte. Met vuile was. De jongeman achter de bar keek niet vreemd op. Tenslotte werkt hij in een Wasbar, hij ziet dagelijks mensen sjouwen met ondergoed, lakens en wat nog meer. Geduldig legde hij het systeem uit. Vijf euro per wasmachine, tweeëneenhalve euro per droogkast. Alle producten van Ecover inbegrepen. Met een rood hoofd sorteerde ik ondergoed, handdoeken, lakens in één machine, delicate spulletjes in een andere, boven kledij in een derde. 

Ik zou ondertussen bij een gezellig drankje bloggen op mijn telefoon. Dacht ik. 

Mijn smartphone dacht er anders over. Hij blokkeerde en weigerde elke verdere medewerking. Iedere poging om hem te reanimeren liep faliekant af. Daar zat ik dan, duimen draaiend naast de wasmachine. Na een uurtje was de was gewassen 😉

Volgende etappe, de droogkast. Volgens de teller zou dat anderhalf uur duren. Ik startte de droog procedure, stapte in mijn wagen en reed naar de mediamarkt, waar ik die snoodaard van een gsm verving door een verre opvolger. Nog een bezoekje aan de telenet shop om de sim en SDkaart over te zetten, en hop, we’re back. Met een heel pak contacten minder want blijkbaar stond er véél op mijn gecrashte feun. 

Nog een half uur in de smorende hitte van de Wasbar, en ik kon huiswaarts keren. 

Ik kan aardig blogjes schrijven op dit toestel. Het fototoestel zou ook goed moeten zijn. 13 mega pixels voor wat het waard is. 

Ik ruik naar schoon wasgoed, en een paar druppels zweet 🙂

Myriam

41 gedachten over “Bubbelbabbel

 1. Zolang de douche het maar niet begeeft, dan 😉 Taai zeg, ‘even n wasje draaien’! Precies de taferelen die ik vrees wanneer het hier klinkt alsof de machine zich een weg door de vloer maait. Ik hou ’t bij een lichtere lading.. en hopelijk ben jij weer snel in t bezit van een eigen exemplaar, al levert dit wél een verhaal op 😉

  Liked by 1 persoon

   1. Ah, zo’n appartement. Dan heb je een andere volgorde qua ‘wish-list’ ja.. Moet zeggen dat ik je wel echt een doorzetter vind, of je er nu een keuze in hebt of niet. De belangrijkste keuze is volgens mij toch al gemaakt, is hoe ik t opvat. (Forgive me if I’m wrong)

    Liked by 1 persoon

 2. Poe wat lijkt mij dat een handicap, geen wasmachine. Dat ding is heilig hier.. respect dat je er zo mee door de stad zuilt en het geduld kunt opbrengen. Maar als je niet anders kunt dan heb je ook wel weinig keus. Times will be better 😘

  Liked by 1 persoon

 3. Hier is de ijskast/diepvriescombi in opstand gekomen (vertel niet verder dat ik dat waarschijnlijk zelf veroorzaakt heb door welgemikt dicht stampen van diepvriesschuiven). Nieuwe besteld, vakantie gecancelled, nieuwe laat nog een paar weken op zich wachten. De volgende die eraan gaat is de wasmachine, probeert op te stijgen, hoogste toerental lijkt astmatisch… liefst niet nu. De centen zijn meer dan op! En ons Bomma haar wasmachien ging 20 jaar mee, met haar ijskast heb ik na haar dood nog 10 jaar gedaan (en het was al een oldtimer – die ijskast, ons bomma was jong van geest). De deze was 5 jaar oud en ik vind dat zo’n dingen tegen een vrouwenstamp moeten kunnen. Gelukkig doet mijn foon het nog. Droogkast hebben we niet, we hebben zo’n krot van een huis dat het binnen harder waait dan buiten. Wel koel in de zomer.

  Liked by 1 persoon

  1. Wij moesten ook een nieuwe wasmachine wegens dood van de oude. “Verlengde garantie van 5 jaar, mevrouw?” “Ze programmeren die dingen toch dat ze na twee-drie jaar crashen dus doe maar” “Vandaar dat we deze garantie aanbieden” – hij ontkende niet eens.

   Liked by 2 people

   1. Herkenbaar, had ook zo’n bijkomend garantie-contract bij de vorige wasmachine. Toen de motor opbrandde (zat toen ook in zo’n overgangsappartementje als Myriam, dus was eigenlijk een goedkope machine) bleek dat natuurlijk net niet gedekt. Ik raad mensen in die situatie nu de kringwinkel aan. Goedkope machine en je krijgt een jaar garantie!!! Maar je moet wel plaats hebben om ze te zetten natuurlijk. Misschien heeft Myriam dat nu niet.

    Liked by 1 persoon

     1. Zo lang ge de champagne fris kunt zetten is er altijd reden tot lachen en hoop op beter. Komt goed Myriam, ik duim zowel voor jou als voor onszelf. Ik had toen eigenlijk ook geen plaats, ze stond in de hal (grootste ruimte van ’t appartement) met een superlange aan- en afvoer naar de douche…. Doe dan maar de wasbar… kun je nog koffie bij drinken, ging in mijn hal niet 🙂

      Liked by 1 persoon

 4. Zo’n wasbar lijkt me wel gezellig. Of vergis ik me? Ben al gepasseerd voorbij die op de Nederkouter. En dan zeg ik tegen mijn echtgenoot ‘kijk, dat had ik ook nog graag gedaan, een wasbar openhouden. En dat meen ik.

  Liked by 1 persoon

 5. Een wasbar! Nee, natuurlijk is het niet tof dat je al deze halsbrekende toeren uit moet halen om een paar wasjes te dragen, maar…. een wasbar! Was. Bar. Een bar met wasmachines. Oh ik hou van België.

  Liked by 1 persoon

 6. En dus ga ik hopen dat je douche het wel gewoon doet, zodat je dat zweet er heerlijk af kunt spoelen 😉

  Ik heb ooit begrepen toen ik pas geboren was, dat mijn moeder helemaal geen wasmachine had nog, dat ze jarenlang naar de wasserette ging etc. Pas toen ik uit de luiers was en zindelijk vertelt ze mij, kreeg ze haar eerste wasmachine, hahaha

  We zijn gewoon verwend 😉

  X

  Liked by 1 persoon

  1. Mocht ik geen uitzicht hebben op beter, dan zou ik er misschien niet kunnen mee lachen, maar dit is een tijdelijke fase in mijn leven, het komt helemaal goed. En de douche doet het gelukkig wel goed.

   Liked by 2 people

   1. Dat is bij ons ook het enige dat ietwat werkt, de douche. Wij mogen wachten tot mijnheer de rechter beslist wat er uiteindelijk met dit gecamoufleerde krot moet gebeuren… Dat kan nog wel even duren. Ondertussen mogen we geen vijs in de muur draaien. We hebben 3 platte daken, die hebben het alle 3 al begeven, maar de hufters (oplichters, criminelen pur sang) die ons dit huis verkocht hebben hadden alles mooi “ondergestopt” zoals onze advocaat dat noemt. Wij weten dus nog niet of er uiteindelijk uitzicht is op beter, maar we blijven lachen wanneer het kan en proberen een beetje gelukkig te zijn met kleine dingen, zoals de zon die schijnt en de vogeltjes die alle aardbeien opeten (het is ze gegund!).

    Liked by 1 persoon

 7. Ha, je hebt een druk dagje achter de rug dus. En die contacten, ach… dat is zo weer aangevuld toch? Maar voortaan wel even deodoranten voor je een blogje schrijft he. Nu zitten wij met die geur van die druppel zweet 🙂

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s