Vijf prettige verrassingen.

Gentse Feesten 2016. Deze editie is volop aan de gang. En wat een weertje hebben de feestvierders tot nog toe gehad. SUBLIEM gewoon. Na maanden miezeren en plenzen en waterige zonnetjes staat er geen limiet op de temperatuur noch op de strakke helderheid van de blauwe zomerlucht.

Zelf had ik het onuitsprekelijke genoegen het eerste feestweekend vrij te zijn. Ik plonsde met enthousiasme in het feestgedruis, en liet me gidsen door de app van de stad Gent.

Je stelt er zelf je programma samen, en bent zo altijd op het juiste moment op de juiste plaats. Héél fijn. Meteen ook de eerste keer dat ik zag wat ik wou zien tijdens de feesten. Anders beperkte het plezier zich tot wat doelloos rondstruinen. Wat op zich ook héél prettig is, daar niet van.

De eerste fijne verrassing was dus voor mij deze applicatie. Zeker onthouden voor een volgend feesten bezoek.

De tweede verrassing was ongepland. Onwetend van wat er zich daar afspeelde, stapten we zaterdagmiddag het terras van Het waterhuis aan de Bierkant op.

Daar speelde een jazz groepje heel toegankelijke jazz, ideaal voor iemand als ik, die niet zo’n kenner noch liefhebber is van jazz.

Tot mijn grote schande moet ik bekennen dat ik de naam van het groepje weer vergeten ben. Maar wat een feest plezier, mjammie 🙂

Om de verrassing helemaal toppie te maken kreeg ik een persoonlijke serenade van één van de muzikanten. OMG 🙂 🙂 🙂

Tijd voor verrassing nummer drie: ‘the blind horny toads’ Deze super sympathieke mijnheren brengen verrassende covers van grote hits. Verrassend is echt héél verrassend: bekende songs krijgen een bluegrass make over, en al klinkt het belachelijk als ik het schrijf, het muzikale resultaat is in één woord geweldig :-)!!! Gaat dat snel zien.Allé sneller kom 🙂


Nummer vier in de lijst der verrassingen: zondagmiddag op het François Laurent plein ofte luister plein…Neil Diamond. Niet echt natuurlijk, al leek het toch puur natuur!!! Die stem, twee druppels water die van de real Neil. Terug gekatapulteerd in de tijd, een ontroerend moment toch. Kijk uit naar Neil Diamond Tribute band met Kris Valvekens aka Kirri, en ga zeker luisteren als je kan!!!

Als laatste surprise vermeld ik graag The Skyblasters. Zij traden zondag in de vooravond op in de binnentuin van het museum voor Volkskunde.

Reggae man, pure fun. 

Nog enkele dagen te gaan met de Gentse feesten. Wie weet welke verrassingen ontdekken jullie nog :-).Let me know!!!

Myriam

 

 

23 gedachten over “Vijf prettige verrassingen.

 1. Heerlijk!
  Een collega vertelde me zojuist dat hij het zo jammer vond niet goed het programma te kennen en dus maar op de bonnefooi door de stad was gegaan. Heb hem nu meteen het linkje gestuurd. Misschien heeft hij er volgend jaar iets aan!

  Liked by 1 persoon

 2. Dus Gent is niet alleen mooi maar ook nog eens gezellig. Goede reden om er snel weer eens naar toe te gaan. Hopelijk zijn alle straten in de binnenstad dan eens klaar 🙂

  Liked by 1 persoon

 3. Is dat een jaarlijks feestje Myriam? Volg ik je toch alweer minimaal een jaar dan 🙂
  Volgens mij ben ik een keer met mijn vader meegeweest een paar jaar terug toen hij optrad met een (sorry hihi) jazzband.

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s