Plato’s WE-300 writers challenge

 

Enkele keren per jaar organiseert Plato van Platoonline een writer’s challenge, waar iedereen kan aan meedoen.

De bedoeling is een verhaal te schrijven in exact 300 woorden. Het opgegeven onderwerp mag in het stuk niet vernoemd worden. Schrijven doet ieder op zijn eigen blog. Daarna zet je de link van je blog bij Platoonline in het reactieveld.

Zelf deed ik al enkele keren mee, en het is super leuk om te doen. Je bereikt ook eens andere bloggers. Dus, gewoon meedoen.

Het thema van de maand juli is: Ontgroenen.

Picture from helseliefde.nl

 

Tegen haar zin was ze meegegaan.  Hij had zo verleidelijk gekeken. Wist dat ze hem moeilijk iets kon weigeren. Zijn donkerbruine ogen, zijn lange wimpers. Zijn zwarte haar, met dat ene weerbarstige lokje boven zijn linkerwenkbrauw.

Hij had iets gevaarlijks dat ze verrukkelijk vond. De belofte van spanning, van uit je comfortzone stappen en op het randje balanceren. Het maakte dat ze zich bijzonder voelde. Niet zo’n saaie trut als al die andere domme wichten. Uitverkoren Ze glimlachte en nam een slokje van de cocktail die hij in haar handen had gedrukt.

Veel liever was ze alleen met hem geweest, op een bankje in het park, zoenend. Of wandelend tussen de bomen, genietend van de rust en van elkaar. Maar dit feest was belangrijk voor hem. Ze had ingestemd. Hij voelde zich in deze  opzichtige tent thuis: schouderklopjes, fluisterende gesprekken. Zijn vrienden wierpen steelse blikken op haar. Het maakte dat ze zich ongemakkelijk voelde.

Toen haar glas bijna leeg was, zag ze hem haar kant op komen. Hij nam haar bij de hand en fluisterde: Kom, we gaan even naar een rustiger plekje. Haar hart maakte een sprongetje. Hij leidde haar de bar uit, door een donkere gang een steile trap op. Hij deed een deur open, en liet haar voorgaan in de schemerige kamer. Ik ken je nu al enkele weken, zei hij zacht in haar oor, en ik weet dat wij iets bijzonders hebben. Maar om daar helemaal zeker van te zijn, heb ik je hier mee naar toe genomen.  Doe je best, voor mij. Hij draaide zich om, en sloot de deur achter zich. Ze hoorde een sleutel draaien.

Handen op haar schouder, een diepe stem in haar oor. Wij  zullen je inwijden meisje. Wie van Dmitri houdt, houdt van ons allemaal.

Vluchten kon niet meer.

© Myriam

 

32 gedachten over “Plato’s WE-300 writers challenge

  1. Joh Myriam. Dit verhaal kwam wel even binnen hoor. Ik had geen enkel idee dat dit ZO zou aflopen. Gruwelijk natuurlijk maar ook gruwelijk goed geschreven. Gezien de andere reacties ben ik niet de enige die dit vindt. De welgemeende hulde komt je dan ook beslist toe.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s