Silence please.

Ik hou van rust en stilte. Dan kom ik dichter tot de kern, in mezelf, in alles rondom mij.

Stilte zoals in een zomers bos, met een zacht ruisen van de bladeren boven mijn hoofd, vogels die kwinkeleren in alle toonaarden, insekten die zoemen….  Stilte zoals in het samenzijn met goeie vrienden, je kan spreken maar het hoeft niet noodzakelijk. Stilte zoals in mediteren, in naar binnen keren. Stilte zoals regendruppels die vallen op een verlaten weggetje.

Soms snak ik er letterlijk naar. Zeker na een drukke dag op het werk, waar van stilte weinig sprake is.

Op dat vlak ben ik best verwend wat huisvesting betreft. Ook al woon ik in het centrum van een grootstad, in iets wat het beste kan omschreven worden als een verzameling miniappartementjes voor studenten, toch is het hier één en al peis en vree. Behalve die ene keer toen ik hier net woonde. Maar dat was één keer.

Verder is de isolatie hier zooooo goed, of is iedereen hier zoooooo stil dat er hier geen kuchje te horen is.

Tot vorige week…..

Eerst verschenen verkeersborden in de buurt van mijn huis, om te melden dat er niet meer mocht geparkeerd worden van 20 juni tot 20 juli…. Dat had al een belletje kunnen doen rinkelen.

Het was gewoon vervelend in eerste instantie, want de parkeerplaatsen zijn hier niet zo dik gezaaid.

Daarna werd ik maandagochtend bruut uit mijn schoonheidsslaapje gewekt door geklop, geboor, gehamer, geschreeuw. Ik wist niet wat me overkwam. Slapen was er in elk geval niet meer bij, en een blik naar buiten leerde me dat er een enorme stelling werd geinstalleerd tegen de gevel van het huis naast mijn appartementje.

Snif.

De volgende dag had ik vroegdienst, en toen ik terug thuiskwam, stond er een stelling, maar was de rust helemaal teruggekeerd.

Hoopvol zette ik gisterenavond mijn wekker op negen uur. Ik hoef vandaag pas om elf uur op het werk te zijn, dus dat werd zalig uitslapen.

Had je gedacht… Om zeven uur was het geboor, geklop, gehamer en getier terug van even weggeweest.

Onder het dekbed wegkruipen had geen enkele zin. Het geluid was alles doordringend.

Zucht. Diepe diepe zucht.

Als ik vroegdiensten werk, geen enkel probleem. Voor de rest….

Looking for shelter.

© Myriam

28 gedachten over “Silence please.

 1. Moeten ze echt overal werken tegenwoordig ? Precies of er moet nog van alles af geraken voor de congé er aankomt. Bij ons zijn het wegenwerken die een pain in the ass zijn.
  We hopen collectief op beterschap!

  Liked by 1 persoon

 2. Ik kan het best begrijpen want toen ik hier 15 jaar geleden kwam wonen was het hier vrij rustig maar nu woon ik precies langs een autostrade alleen wordt hier vaak op de rem gestaan en vertrokken met gierende banden..Het wordt ook altijd erger en erger.

  Liked by 1 persoon

 3. Gebruik oordoppen. Voor extra “isolatie” kun je een druppeltje olie gebruiken. Koop een flesje met druppelaar bij de drogist of apotheek en vul dat met olijf- of zonnebloemolie.
  Ik weet niet waar je in België oordoppen kunt kopen. Ik haal ze altijd bij de Hema.
  Sterkte!

  Liked by 1 persoon

 4. Oh wat vervelend Myriam! Vind het zelf ook echt ontzettend irritant als er hier ’s ochtendsvroeg van die piepende vrachtwagens/vuilnisdienst langsrijden. Bah. Of als de buurman weer eens in huis knutselt, stom geboor. Sterkte ermee!

  Liked by 1 persoon

 5. Oh de stilte, ja ik geniet er ook zo van, en eigenlijk ben je dan helemaal in vrede met jezelf, ooit was er een tijd dat ik als eerste de radio aan zette, die tijd is allang voorbij en zit ik nu na een paar uur wakker zijn, alsnog in stilte te genieten en ik irriteer mij al aan het verkeer in de verte, hahahaha

  Laat staan als ze hier ook gaan rommelen en bouwen, pfffffffffffff ik snap je!

  X

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s