Let me tell you bout the birds and the bees, and the flowers and the trees….

 

Ik kon het niet laten. Een kleine kanttekening bij de zonder twijfel uit zijn context gerukte uitspraak van Joke Schauvlieghe, nota bene Vlaams minister van Omgeving, Landbouw en Natuur.

Als minister is het roeden lopen natuurlijk. Alles wat je zegt kan en zal tegen je worden gebruikt. Daarom ook de wijze raad, niet van tante Kaat, maar van een andere geleerde ;), spreken is zilver en zwijgen is goud. Als je niet meer weet wat je nog kan zeggen, zwijg dan liever. Zeg nooit, Vlaams minister van Omgeving, Landbouw en Natuur zijnde:

“En wat vaak vergeten wordt in deze discussie, en dat klinkt misschien raar, maar een boom heeft ook altijd de functie gehad om gekapt te worden. Een boom kan niet eeuwig blijven bestaan. “

Volgens de bescheiden mening van vele mensen, heeft een boom allerlei functies, maar deze van gekapt worden hoorde daar tot nog toe niet bij.  Vanaf nu echter wel.

Zo zie je maar dat onze Vlaams minister van Omgeving, Landbouw en Natuur niet alleen een politieke rol bekleedt, maar dat ze ook het onderwijsniveau in ons land wat wil opkrikken. In de biologiehandboeken werd asap de functionaliteit van de boom aangepast.

Dank je wel Mevrouw de Minister, voor uw verhelderende uitspraak. En bedenk: spreken is zilver, zwijgen is goud. Mensen zouden uw intelligentie in twijfel kunnen trekken.

Myriam

 

13 gedachten over “Let me tell you bout the birds and the bees, and the flowers and the trees….

  1. Joke had beter de vergelijking kunnen maken met haar eigen vakgebied: Ministers zijn per definitie in hun ambt geroepen om er op een bepaalde tijd weer uit te vliegen.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s