I am sailing.

Of tenminste, I tried to be sailing. Min of meer. Meer min dan meer. ๐Ÿ˜‰

De zon scheen, het was een beetje fris, maar in de zon en uit de wind was het best zalig.

Ideaal weer om een zeilboot te water te laten, zo bleek.

Niet dat ik er iets van afweet, van zeilboten. Ik ben dol op water, vooral van op een terrasje aan de waterkant dan. ย Voor de rest dien ik tot mijn schaamte te bekennen dat ik er weinig mee heb. Ik kan zwemmen, ietsje toch, als in met het hoofd boven water van de ene rustige kant van het zwembad naar de andere kant trappelen, in de hoop dat er niemand voor mij komt gesprongen of geplonsd. Ooit zat ik in een subtropische zwemhelparadijs, en ging ik de uitdaging aan om in een grote rubberen band plaats te nemen. Het lukte me warempel nog ook. Tot de band omdraaide, en ik meekantelde. Met mijn hoofd naar de bodem gericht, spetterde ik wanhopig om terug naar boven te komen. Gelukkig zag iemand dat ik in nood was, en werd ik geholpen. Anders was dit blog er waarschijnlijk nooit gekomen.

Je begrijpt dat zeilboten niet direct iets zijn waar ik me comfortabel bij voel. Maar nieuwe dingen interesseren me, dus ik wil ook wel eens een zeilboot van dichtbij ervaren.

De tewaterlating van de boot verliep voorspoedig. Vooral omdat ik dat van een afstand kon bekijken. Er werd niets anders van mij verwacht als toekijken. Dat kan ikย wel.

Het te water laten gebeurt met de hulp van een grote kraan, en een soort tilbanden die onder de boot bevestigd worden, en waarmee de boot door de kraan wordt opgetild en in het water wordt gelaten. Wel indrukwekkend.

Daarna mocht ik mijn eerste voet aan boord zetten, gevolgd door mijn andere voet, anders kwam het natuurlijk nooit in orde. En dat ging zomaar. Me proud!!!

Na wat akkefietjes met een pomp die niet wou pompen en dergelijke, was het tijd voor het grotere werk. Varen van de plaats waar de boot werd te water gelaten, naar de steiger waar hij zijn zomer zou doorbrengen.

Ik vond het heerlijk. De zon toverde triljoenen zilver en goud glanzende vlekjes op het water, de wolken schoven snel voorbij in steeds weer veranderende formaties. En toen kwamen we aan de aanlegsteiger, en werd van mij verwacht dat ik op de kant sprong om de boot niet tegen de steiger te laten botsen… Hallo kroket. Ik heb nog nooit ofte nimmer op een boot gezeten, laat staan dat ik al sierlijk van รฉรฉn of andere boot op de kant ben gesprongen. Ik wou me niet laten kennen, stapte onvervaard naar de zijkant van de boot, hief รฉรฉn been over de reling en op de steiger, en…. merkte hoe de boot verder en verder van de steiger afdreef. Mijn linkerbeen echter bleef achter op de steiger. Help. Ik raapte het laatste restje gezond verstand samen dat ik nog vond, en luisterde ook naar de instructies die met enige paniek werden gegeven. Ik trok mijn linkerbeen weer binnenboord. Het scheelde niet veel of ik lag te spartelen tussen kant en wal.

Er werd een andere manier gevonden om de boot aan te meren. Dank u wel.

Al bij al viel het best mee. Voor een doorwinterde landrot toch.

Myriam

23 gedachten over “I am sailing.

 1. Zeil je voor het eerst…. Oh boy, ik moet niks zeggen, want ik heb het ook nog nooit gedaan. Ik hou wel van water, kan zwemmen, maar ik heb dieptevrees. Als ik de bodem niet meer kan zien, sla ik in paniek. Op een boot zou dat nog wel te doen zijn, dan kijk ik gewoon niet in het water, maar het idee dat ik over boord zou slaan – en dan panikeren…
  Oh en dat einde: ik zie het zo voor me, ik zou รฉcht gegarandeerd in dat water gelegen hebben. Dapper hoor van je!

  Liked by 1 persoon

 2. Herkenbaar. Oh ja….. ๐Ÿ™‚
  Maar het liep dus nog goed af…
  Ik ken mensen die dat been niet op tijd bijtrokken.
  Ze hebben het nooit meer teruggevonden.
  Het leven kan best beroerd zijn ๐Ÿ™‚

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s