Met de trein naar Oostende….

Picture from thermaepalace.be

De weersvoorspellingen voor het weekend beloofden zon, zon en nog meer zon. Het zou beter zijn in ons Belgenlandje dan in de Provence. Ik nam het in me op, met een zekere hoop, maar ook met een flinke korrel zout. Heeft onze weerman niet een deal met de handelaars aan de kust, om enorme ladingen dagjestoeristen naar zee te lokken door hen mooi weer te beloven, zo vlak voor een lang weekend?

In dit geval had Frank de weergod het helemaal juist, deal of geen deal. En ik had ongelofelijke chance. Vrij in een lang weekend, én daar bovenop nog tropische temperaturen.

Mijn schoonzus, die haar vier schoonzussen én haar zus uitnodigde voor een dag en een nacht in Oostende, ter gelegenheid van haar XXe verjaardag, had op dat vlak even zeer geluk.

Weer of geen weer, de afspraak was dat we ons zouden amuseren. Maar geef toe, een beetje zon doet wonderen, en véél zon doet nog méér wonderen.

Donderdagmorgen in alle vroegte, hmhm, nam ik, vergezeld van een kleine weekendtas, de tram naar het Sint Pietersstation, waar ik al één van mijn medereizigers ontmoette. Dat we niet alleen zouden zijn op de trein naar Oostende, bleek onmiddellijk. Grote drommen mensen verzamelden zich op het perron. Dat we de rest van het gezelschap zouden terugvinden op die overvolle trein, leek onmogelijk. En was het ook. We baanden ons een weg naar de eersteklas coupé. Als er geen plaats meer is tweedeklas, dan gaat dit meisje eersteklas. Daar konden we rustig plaatsnemen 🙂

En in Oostende, waar de rest van Vlaanderen ook rondwandelde, ontmoetten we de andere schoonzussen. Een vrolijk en nieuwsgierig weerzien.

We sprongen meteen de verwennerij in, door een taxi aan te houden waar we met ons allen inpasten. Zo kwamen we in stijl aan bij het hotel: Thermae Palace Hotel Oostende. OMG

Picture from thermaepalace.be
Picture from thermaepalace.be
Picture from thermaepalace.be

Vlak voor de majestueuze deuren van de hoofdingang stapten we uit.

Stil bekeken we de ruime inkomhall, waar de grandeur van weleer stilletjesaan weer tot zijn recht komt.

De kamers waren al klaar en we konden dus meteen onze bagage kwijt. Een kamer zo groot als een balzaal, met dito badkamer en toilet.

Picture from thermaepalace.be

Sublieme bedden, ik voelde gewoon dat ik in dit bed heerlijk zou slapen.

En last but not least, zicht op zee, raam open, zeteltje voor het raam geschoven, voetjes op de rand van de balustrade, en genieten….

 

FB_IMG_1462440385524 (2)
Eigen foto

 

Het mooie weer lokte ons naar buiten. Op jacht naar een terrasje in de zon, dat niet te vinden was… Als je me vraagt om een minder positief punt van de koningin der badsteden op te noemen, dan is het dat er weinig zonnige terrasjes zijn langs de zeedijk. Het duurt tot een stuk in de namiddag tot de zon de terrassen heeft bereikt. Jammer dat er niet voorzien wordt in terrassen aan de rand van de dijk, vlak tegen het strand. Maar goed, een kniesoor die daarover valt natuurlijk. Ik geef het gewoon even mee, zodat je achteraf geen klachten hebt hé bubbel 🙂

We kochten dus een broodje en een drankje in een snackbar, en verorberden dat gezellig op het strand. Zalig, dat is het enige woord dat ik er kan opkleven. De eerste keer dit jaar zitten op het strand in de zon…. hoe kan ik dat anders omschrijven dan als zalig?

Na enkele uurtjes genoten te hebben, en eventjes de voeten in het ijzige water te hebben gedompeld, was de tijd gekomen voor iets zoets. Hetzelfde probleem, geen terrasjes in de zon, en wat er wel was, was helemaal volzet. Dus toch maar binnen gaan zitten, aan een gigantische ronde tafel, waar we gezellig konden verder kwebbelen.

En daarna slenter slenter wandel wandel terug naar het hotel, wat opfrissen en een aperitiefje in de galerij van het hotel, met zicht op zee. Niet dus.

Picture from thermaepalace.be

Er stonden slechts enkele tafeltjes en bij elk tafeltje twee stoeltjes. We bemachtigden wel een tafeltje, en twee stoeltjes, maar op de vraag om extra stoeltjes  buiten te zetten zodat we buiten konden aperitieven werd negatief geantwoord. Uiteindelijk slaagden we erin om nog twee stoeltjes buit te maken, zodat we toch met vier konden zitten. Maar toen de laatste twee dames hun opwachting maakten verhuisden we naar binnen, waar we een heerlijke tafel met zicht op zee kregen toegewezen.

Picture from thermaepalace.be

De Brasserie Albert is helemaal in zijn oude glorie hersteld. Let vooral op de gigantische wandschilderingen, die perfect de beginjaren illustreren.

Het eten was super, het gezelschap eveneens. Ik herinner me Sint Jakobsnootjes en tarbotfilet. Heerlijk, wel in een duurdere prijsklasse. Ook maar dat je geinformeerd bent.

Het dessert besloten we ergens anders te halen. Het werd een Irish coffee op één van de weinige terrasjes die nog open waren.

 

IMG_20160505_210038
Eigen foto

 

Daarna zochten we de rust van de kamer op. Mijn verwachting werd helemaal ingelost, ik sliep als een marmot, met het ruisen van de zee in mijn oor. Jammer genoeg werd ik al héél vroeg gewekt door het minder rustgevende geloei van een dronken ziel in nood. Maar ook dat passeerde, en ik doezelde verder tot het ontbijt.

Riant ontbijtbuffet, gepresenteerd in het kader van de Brasserie Albert, met alweer de zee in het vizier.

Nog een wandelingetje van het hotel tot aan het station. Snel voorbij; dit heerlijke  intermezzo. Met dank aan de jarige schoonzus.

 

Myriam

 

25 gedachten over “Met de trein naar Oostende….

  1. in zo’n majestueus hotel kan het gewoon niet mislukken, Myriam.
    Van die terrasjes ben ik het met je eens. Ook al is Oostende een van mijn favoriete badsteden, zonnige terrasjes zijn zeldzaam, tenzij je de binnenstad opzoekt
    Schitterend weekendje had je!

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s