BUBBELBABBELS 3

Dag bubbelaar,

Ik ben deze week begonnen met drie vrije dagen. Drie aaneengesloten dagen niet aanwezig op het werk. Het doet deugd, en tegelijkertijd voelt het vreemd aan. Rare gewaarwording. Bij mijn vorige werkgever was ik enkel dolgelukkig als ik niet aan de slag hoefde. Nu ben ik vooral blij dat ik straks weer mag werken. Niet dat ik me verveel thuis, dat niet. Het is gewoon erg fijn om een job te doen die je graag doet, met collega’s die je graag hebt. Dat je je gewaardeerd voelt in de job die je doet. Geloof me vrij, het maakt een wereld van verschil.

Dat er ondertussen niet zo’n positieve berichtgeving passeert betreffende de plek waar ik werk, kan de pret niet bederven. Ik wil er enkel dit over kwijt. Het centrum bestaat een goed jaar. Het levert baanbrekend werk in de zorg voor gedetineerden. Niet direct de meest evidente groep om zorg aan te verlenen. Dat de dingen niet altijd lopen zoals dat zou moeten lijkt me normaal. Loopt het wel ergens zoals het zou moeten in de zorg?  

Er moet gegroeid en ontwikkeld worden, vertrekkend van quasi nul, want zorg voor gedetineerden in aparte centra is nieuw in Belgie. Dat vraagt tijd, en het zou fijn zijn om die tijd te krijgen. Zonder deprimerende en ontmoedigende reflecties…. Opbouwende kritiek daarentegen lijkt me net bijzonder welkom.

Maar ieder zijn idee natuurlijk. Dit is nog steeds België, waar elk mag zeggen wat hij wil. Gelukkig!!!!

De vrije dagen waren ook de ideale gelegenheid om dochterlief uitgebreid te ontmoeten, en bij te praten. Zelfs logeren was er bij. Puur genieten.

Ik  startte de zoektocht naar een appartement. Het liefst zou ik in Gent blijven, maar het zou zomaar kunnen dat de portemonnee beslist dat ik naar een minder dure omgeving verhuis. De kostprijs voor een appartement in Gent swingt de pan uit. Op zich is het bekijken en vergelijken van appartementen wel leuk. Maar tot nog toe ook frustrerend door de discrepantie tussen droom en portemonnee.  Ik laat de moed niet zakken. Ooit komt het ideale appartement op mijn pad. 🙂

Ik heb ondertussen al meer dan 300 KM afgelegd met Blancheken,  mijn vierwielige vriendin, een Citroen C3 tje waar ik belachelijk blij mee ben. 🙂

Op meditatievlak ben ik helemaal into chakra’s. Wat is dat een interessante materie. Ik wijd er binnenkort een blogpost aan denk ik.

En dankzij Trees van Iris Papillio heb ik de gaafste app ooit ontdekt: Stocard. Een digitale opslagplaats voor al je klantenkaarten. Eindelijk, eindelijk kan mijn portemonnee weer dicht, en hoef ik nooit meer te zoeken naar één of andere klantenkaart in de winkel. Thanks Trees!!!!

En verder is het natuurlijk zo dat de lente echt in het land is, al lijkt het wat grijs en grauw vandaag. Jong groen aan de bomen recht tegenover mijn raam, bloeiende forsythia, tulpen, narcissen, magnolia’s en kerselaars… Zachte briesjes, en…….terrasjes, jawel.

Picture from eskipaper.com

I love it.

©Myriam

 

 

 

25 gedachten over “BUBBELBABBELS 3

 1. Fijn Myriam, dat je het zo naar je zin hebt op je werk! En ja joh, overal is wel wat hè.
  Lekker die quality time met je dochter :-). En er komt vast een leuk en betaalbaar appartement op je pad hoor! Succes met je zoektocht. En geen dank maar veel plezier met de Stocard, hier in Nederland werkt het prima :). XXX

  Liked by 1 persoon

 2. Wat ontzettend fijn om steeds te lezen hoe blij je met je werk bent! Een goede en fijne werkomgeving is echt heel belangrijk voor je motivatie.
  Het zoeken van een woonplek is inderdaad lastig. Ik wil ook over anderhalf jaar een huisje met vriendlief, maar misschien eerst maar eens een echte baan zoeken, haha. 😛 Mijn huidige bijbaan vind ik echt 10x niks, maar ach… Het levert een mooi zakcentje op naast mijn studie. En werkervaring is nooit weg natuurlijk.

  Ben benieuwd naar je artikel over chakra’s. Vooralsnog kan ik niet veel met de chakraleer. Het klinkt gewoon nog te abstract voor mij, ondanks dat ik wel kan geloven dat er energiecentra in je lichaam zitten. Immers, alles is energie.
  X

  Liked by 1 persoon

 3. plezier hebben in je werk is wel belangrijk. Liever wat minder verdienen in een aangename job dan veel geld scheppen in een saaie, stresserende of vijandige job.
  Ik heb MyShopi op mijn smartphone staan voor die kaarten… 😉
  Heerlijk hé, die terrasjes bij zonnig weer. Al krijg ik de indruk dat het de laatste dagen weer bijzonder frisjes wordt
  Succes in je zoektocht naar een flat, Myriam! Het lijkt me ook verstandig om in de dichte omgeving van Gent te zoeken

  Liked by 1 persoon

 4. Fijn om jouw Babbels weer even te lezen, even te lezen hoe fijn jij je huidige werk vind, dat jij je dochter weer even hebt gezien en nog zoveel meer, geweldig!

  En de chakra’s, kleuren, ja daar kun je heel veel mee, zelfs in je kleding, als er eentje op moet, draag dan de bij behorende kleur, al is het een shirtje onder je kleding, ik heb zelfs iemand gekend, als het de kruin was of hoog, dat ze petjes in al die chakra kleuren had liggen om te dragen… hahahaha misschien nog een leuke tip dus 😉

  X

  Liked by 1 persoon

 5. Ik had nog nooit van Stocard gehoord. Ik zal het wel niet kunnen gebruiken want ik heb geen mobieltje etc. Enfin, wat ik hier erg mooi vond was die tulpenfoto. Zelf gemaakt? Prachtig.

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s