FOX ON THE RUN…

Picture from wbe-broekenduin.nl

 

Deze week sprak ik nog eens af met een goeie vriendin. Ik leerde haar kennen via het vrijwilligerswerk dat ik vorig jaar deed.

We wonen op een boogscheut van elkaar, maar door onze drukke bezigheden zien we elkaar minder vaak dan ik zou willen. Maar de keren dat het lukt is het puur genieten.

Zo ook deze winderige dinsdag. Samen met haar stapte ik het hele eind naar VOS. Een nieuwe lunchzaak waar ik over had gelezen op de blog van Hipste adresjes in Gent.

Ik probeer bij iedere afspraak een ander adresje uit, zo komt een mens nog eens ergens hé.

Vos viel vies tegen, moet ik jammer genoeg zeggen. De ontvangst was niet echt warm, maar goed, daar kan ik nog mee leven. Echter, de ruimte waar we onze vermoeide pootjes onder de tafel mochten steken, was ook niet warm. Volgens mij was er zelfs geen verwarming. Bovendien zaten we aan een raam dat bij nader inzien een tweede deur bleek te zijn. Daarlangs kwam de bediening héél attent telkens terug naar binnen, na bijvoorbeeld iets in de vuilnisbak te hebben gedeponeerd.

We hadden ook gewoon een ander tafeltje kunnen kiezen, want de zaak was helemaal leeg zat zeker niet helemaal vol.

Mijn vriendin bestelde een glaasje witte wijn, een glas spuitwater en een boterham met Gents hoofdvlees en pickles. De ober nam dit uit het hoofd op, en vertrok. Excuseer mijnheer, diende ik hem na te roepen. Mag ik ook iets bestellen: een glaasje cava, een glas plat water en diezelfde boterham.

De man nam ook dit op, vertrouwend op zijn geheugencapaciteiten. Echter deze bleken niet zo goed ontwikkeld als ie dacht. De eerste bestelling werd nog eens nagevraagd. Toen het gevraagde arriveerde, bleek mijn glas plat water er niet bij te zijn. Maar een zeur die daarover valt natuurlijk. 😉

Ik zal kort zijn, het was niet slecht, maar het was ook niet waaw. Eén, weliswaar dikke snede, geroosterd bruin brood, met een snede hoofdvlees, en een klein potje pickles. Ik weet niet of dat 5,50 € waard is. In geen geval was het de afstand waard die ik er naar toe ben gestapt.

Het gedeelte waar wij gezeten hebben is het coffee/lunch gedeelte, ik veronderstel dat het restaurant achter in de tuin ligt. Ik kan alleen maar hopen dat het daar warmer is, én lekkerder.

Misschien probeer ik dat nog wel eens uit. Als mijn boterham verteerd is.

© Myriam

 

16 gedachten over “FOX ON THE RUN…

  1. Misschien had je eerst om de kaart moeten vragen. Of een cava. Of vroeg je ook om de kaart? Ipv een cava? Dat de goede man die wellicht ging halen? Heb je eigenlijk wel een cava besteld? Het is toch altijd wat met die cava. Misschien moet je de volgende keer om bubbels vragen 😀

    Liked by 1 persoon

  2. Oh wat erg is dit, ja ik herken dit ook wel, dan denk je, dat is goed, ziet er goed uit en dan…. pfffffff ik zeg, niet meer proberen ook niet buiten, hahahaha

    maar jullie hebben wel weer een ervaring om nog lang over na te lachen met een boel pret, zo van weet je nog? 😉

    x

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s