SPRING IN ANTWERP

Het weer dat werd voorspeld, die donderdag in maart, leek in niets op het weer dat werd gepresenteerd. Gelukkig maar!

Voorspeld: regen, wind, koud, hagel, smeltende sneeuw.

Gepresenteerd: Stralende zon, diepblauwe hemel, eerste lentegevoel.

Heerlijk toch, zo’n cadeau van de weergoden?

 

De reis ging op deze eerste lentedag, ja, zo voelde die toch, naar Antwerpen.

De gids troonde me in eerste instantie mee naar De Zuidertoren, nu kortweg RAS, of restaurant aan de stroom genoemd.

Alleen al voor het sublieme uitzicht op de majestueuze Schelde MOET je hier gewoon eens binnenlopen.

 

1
Foto van de website van het RAS

IMG_20160303_132603IMG_20160303_125639

2

Wees gerust, niet alleen het uitzicht is geweldig. Ook het eten mag er helemaal en totaal zijn, net als de bediening. En de toiletten. Wie me langer volgt kent mijn lichte afwijiking: héél belangrijk die infrastructuur. 🙂

Na het Zuiderterras een kleine wandeling door Antwerpen, bekeken door de ogen van iemand die er goed thuis is. Helemaal anders dan een bezoek als shopper (ook niet te versmaden) of gewone toerist (die kleine aparte plekjes ontdek je dan niet zo gauw)

De wandeling, toch niet zoooo klein, bracht ons naar het MAS.

Tentoonstellingen werden niet bezocht, we gingen enkel voor het uitzicht en de architectuur van dit bijzondere gebouw. Mijn gids vertelde me dat het gebouw bestaat uit één enorme centrale pijler waar dan de verschillende terrassen aan opgehangen zijn. Indrukwekkend. En wat een uitzicht over Antwerpen!!!!

IMG_20160303_164020IMG_20160303_155230IMG_20160303_154400IMG_20160303_155238IMG_20160303_160633IMG_20160303_160628IMG_20160303_161152IMG_20160303_161141

Nog een aan te raden adresje als je het MAS verlaat is De Burgerij. Heerlijke burgers, in niets te vergelijken met de kunstmatige vleeslapjes die je bij de grote hamburgerketens voorgeschoteld krijgt.

Een mooie plaats ook om een speciaal dagje in Antwerpen af te ronden.

©Myriam

 

19 gedachten over “SPRING IN ANTWERP

  1. Mooie foto’s! Ik was ook al eens in het MAS én in de Burgerij, ze hebben zelfs meer dan één locatie en de burgers zijn er top. Ik dacht dat het RAS bij het MAS was, maar da’s dus mis? (Wat een zin…) 😉

    Liked by 1 persoon

  2. Mooi, het MAS! Ik heb er lang geleden de tentoonstellingen bezocht, maar meer nog genoten van de architectuur en het uitzicht… In een stad zijn benauwt mij vaak, maar hier kun je daar letterlijk boven uit stijgen. En dan krijg ik ook weer lucht. Maar van de toiletten in het RAS zou ik gillend gek worden!

    Liked by 1 persoon

  3. Ah, het MAS, ben daar een paar jaar terug geweest met een studiereis van de pabo. Hadden een weekje Brugge met als afsluiter een dagje Antwerpen incluis MAS. De tentoonstellingen zijn ook best mooi hoor, al geef ik je groot gelijk over de terrassen. 🙂

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s