WAAW, WAAWST, EXTRA EXTRA WAAW!!!

Travelbird, I love it!!

Ik kan lang zitten surfen op hun site, kwijlend terwijl ik de ene toffe aanbieding na de andere voorbij zie glijden.

Nu en dan hap ik toe en klik ik op de knop NU BOEKEN!

Zo ook een tweetal weken geleden. Ik had een paar vrije dagen. En mijn vriendin had óók enkele dagen vrij, en die vrije momenten overlapten elkaar. Héérlijk toch.

Na enig gezoek op mijn favoriete site kozen we voor een verblijf in Golden Tulip Den Haag Zoetermeer, met gratis ontbijt en een hele dag gratis toegang tot het Wellness resort Elysium.

Het voordeel van last minute iets te boeken is dat je niet lang op je vakantie hoeft te wachten. Het nadeel is dat de voorpret beperkt is. 😉

Woensdag ll was het zo ver. Door werkomstandigheden konden we pas rond de middag vertrekken, maar uiteindelijk pakte ook dat wonderwel uit. Alle verkeersproblemen waren opgelost en ik voelde me als Mozes die de Rode Zee (denk ik?) spleet, terwijl we de autosnelweg afsnorden, richting Den Haag, en Zoetermeer.

Op onnavolgbare wijze slaagden we er in zonder enig probleem het hotel te bereiken, na een kleine twee uurtjes rijden. Het was waaw van zodra we de deur binnenstapten. Luxe en feel good straalden ons tegemoet. De aankleding van het hotel is geinspireerd op de koloniale sfeer, met grote houten  Afrikaanse beelden, koloniaal uitziende makkelijke zetels…

Een warm welkom later stapten we kamer 105 binnen. Heerlijke bedden, luxe badkamer met regendouche, en last but not least een zithoekje IN het raam, waar die dag de zon rijkelijk naar binnen stroomde. Ik plofte er neer, en bedacht dat het geen straf zou zijn om hier twee dagen te zitten met een goed boek, genietend van de warme stralen.

Maar natuurlijk rijd je geen twee uren om daarna in het hotel te blijven zitten.

We ruktens ons los van het zachte bed en de warme zon, duffelden ons lekker in, en zetten de gps in op Scheveningen. Zestien kilometer van het hotel.

Zonder moeite vonden we een geschikt parkeerplaatsje vlak bij het statige Kurhaus Hotel Scheveningen. Het was verdorie lente in Scheveningen, een stralende zon aan een blauwe hemel, geen zuchtje wind, zachte temperaturen. OMG, heerlijk.

IMG_20160217_155859IMG_20160217_155808IMG_20160217_160721IMG_20160217_160621IMG_20160217_162026IMG_20160217_161956

We stapten richting de bekende pier van Scheveningen. Ik had er al vaak over gelezen, en nu zag ik hem dan ook écht. Mooi is ie, die pier, en groot! We wandelden bovendeks naar het uitzichtpunt dat op het einde in zee staat. Ik twijfelde of ik wel helemaal naar boven zou klimmen, op mijn leeftijd weet je wel. Die rikketikker, op al die trappen. Maar toch blij dat ik het gedaan heb, weliswaar op mijn eigen gezapige tempo, but I did it. En boven werd ik vergast op een prachtig uitzicht over Scheveningen en de zee. Zeker een aanrader als je er bent.

IMG_20160217_165515IMG_20160217_165509IMG_20160217_163713IMG_20160217_163705IMG_20160217_163721

De pier terug afstappen deden we op het eerste, overdekte niveau, waar het éne gezellige eet – en/of drinktentje naast het andere je probeert te lokken. Eet hier iets, neen, neen, drink eerst hier iets. We lieten de verlokkingen achter ons, en stapten tot aan een tentje met héél mooi zeezicht. Westewind heet het. Proef er de heerlijke bouillabaise…. Mmmmmm.

Véél te snel verdween de zon, in een verbluffende zonsondergang, met sublieme pasteltinten aan de horizon.

Na wat opknapwerk in het hotel, aten we in de bar brasserie van Golden Tulip Zoetermeer: Bogatti’s.

Voor een redelijk bedrag aten we er overheerlijk: een trio van vis, een heerlijke gegrilde biologische biefstuk voor mij en een kip suprême voor mijn gezelschap, en het dessert van de chef, alles met aangepaste wijnen. Kwijlen doe ik nog als ik er aan terugdenk. De bediening was charmant. De arme jongeling had wat moeite met ons Vlaams, en wij met zijn Ollands, wat soms voor enige hilariteit zorgde. Maar het was meer dan OK. Het was waawst.

IMG_20160217_194447IMG_20160217_194348IMG_20160217_205757

De eerste nacht in een ander bed, in dit geval ook de enige nacht in een ander bed, is niet bevorderlijk voor de slaap. Maar goed, op donderdag hadden we enkel een dagje Wellness gepland bij Elysium. De vouchers er voor kregen we helemaal gratis en voor niets bij onze boeking. Na een uitgebreid ontbijt, onder andere met eitjes die worden gebakken terwijl je er bij staat :), checkten we uit en reden we een vijftiental kilometer naar Elysium in Bleiswijk.

En nu kom ik aan het Extra Extra Waaw gedeelte. Dit Wellness resort is zooooo ontzettend luxe en uitgebreid, dat woorden tekort komen om het tot zijn recht te laten komen.

Inchecken doe je aan de receptie, waar je meteen ook een badjas, badslofjes, en handdoeken kan huren. Je kan natuurlijk ook je eigen materiaal mee brengen. Geen probleem. Je krijgt een armbandje rond je pols, waarmee je je locker kan openen, waarmee je kan betalen in het resort als je iets wil eten of drinken. Je kan een behandeling boeken…. Dat laatste deden we niet, gelukkig, want we hadden zelfs geen tijd om alle faciliteiten uit te testen op die ene dag.

In de kleedkamer scan je je armbandje in, en krijg je een locker nummer toegewezen, waar je al je spullen in kwijt kan. En dan kan je aan het echte genietwerk beginnen.

Scrubben onder de douches, proberen kiezen uit de verschillende sauna’s: lichtsauna, amethistsauna, caldarium, havanna sauna, kruidensauna’s, luistersauna, infraroodsauna, kristalsauna, groene kristalsteensauna, Pakistaanse zoutsteensauna, Finse sauna, duinsauna, panoramasauna, lavendelsauna, kelosauna, Marrakeshsauna, heksensauna….Tussendoor ontspannen in het zwembad, de whirlpools, het hamambad, het zoutwaterbad, of gewoon in één van de waanzinnig ingerichte rustruimtes.

Foto van elysium.nl
Foto van Elysium.nl
Foto van elysium.nl

Je begrijpt dat we slechts een fractie gedaan hebben van wat ik hier beschrijf….

Eten kan in verschillende restaurants. Maar is niet de hoofdreden om hier naar toe te gaan. Het is niet slecht maar wat ik at was ook niet meer dan dat.

Het was jammer genoeg ook slecht weer: koud en erg nat. Waardoor we onze buitenactiviteiten toch wat beperkt hebben.

Voor de rest kan ik maar één ding zeggen. DOEN!!!! Het is de afstand meer dan waard.

Ik kwam zo ontspannen als een luiaard die een joint heeft gerookt terug thuis. 🙂

Wat twee daagjes kunnen doen met je graad van ontspanning.

© Myriam

 

 

32 gedachten over “WAAW, WAAWST, EXTRA EXTRA WAAW!!!

 1. Nou meis, je hebt genoten! Bekende plaatjes voor mij 🙂
  Wordt tijd dat ik ook weer eens naar Scheveningen ga,.
  En als je van sauna’s houdt heb je zeker je hart op kunnen halen!
  Op naar de volgende Travelbird aanbieding, ik ben er ook dol op, ga er ook zeker gebruik van maken de komende tijd 😉
  XXX

  Liked by 1 persoon

 2. wij zijn er ook al tussenuit geweest met de acties van Travelbird, is inderdaad heerlijk om (vooraf) rond te kijken in al die aanbiedingen.
  Nederland als bestemming voor zo’n minitripje heeft onzelf ook al erg bevallen, en dit lijkt me dus ook al een aanrader.
  Mooi verslagje, Myriam!

  Liked by 1 persoon

 3. Whahahahaha je een na laatste zin, zo ontspannen als een luipaard die een joint gerookt heeft, nu probeer ik mij dat voor te stellen, maar dit klinkt goed en ik lees heksensauna, die nog gedaan? daar ben ik dan weer heel erg benieuwd naar…. hoe dat eraan toe gaat dan, hahaha

  X

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s