ADELINE 21 – TRANSITION

Gerelateerde afbeelding
Picture from http://www.onr.navy.mil

De verbranding voelde aan als een louterend ritueel. Ted genoot nog lang na. Hij voelde zich bruisen, klaar om het leven in zijn volle glorie te omarmen. Zijn volle leven…. de dood voor iemand anders. Na het omwringen van de kippenek, lang geleden nu, was duidelijk dat doden het enige was dat hem deed leven.

Het leven zoals andere mensen dat kenden riep alleen minachting bij hem op. De klunzen. Steeds op zoek naar meer: vriendschap, liefde, genegenheid. Steeds weer met die kop tegen een betonnen muur van afwijzing, verlatenheid en pijn. Sommigen zochten de compensatie in steeds meer rijkdom, steeds meer alcohol, steeds meer drugs, steeds meer vrouwen.

Dan was zijn manier van leven de meest altruistische: steeds meer dood. Die triestige planten die dachten dat ze leefden, uit hun illusie bevrijden en laten overgaan naar een plaats van eeuwigdurende vrede. Geen zoektochten meer voor hen.

“Wat ben ik goed.” Soms kon de gedachten hem plots overvallen, en voelde hij de nood om anderen deelgenoot te maken van die immense goedheid.

“Kijk dan naar mij, zien jullie mij niet. Ik, Ted Fory, ik red mensen, ik verlos hen uit hun onwetendheid, hun ondraaglijk lijden. Ik!!!!”

Maar hij begreep dat de wereld nog niet klaar was om zijn grootsheid te omarmen. In stilte deed hij zijn goede werk.

In gedachten liet hij de verschillende gelukkigen de revue passeren. Zijn moeder, natuurlijk. Na alles wat ze voor hem had gedaan, na de sublieme opvoeding die ze hem had gegeven, leek het gepast dat zij de eerste was geweest die de weg naar de verlossing mocht gaan.

Na haar kwam een dame die verdacht veel gelijkenissen vertoonde met zijn moeder. Het had een tijdje geduurd vooraleer ze verdiend had om over te gaan, maar hij was er in geslaagd om haar naar die sublieme staat van genade te begeleiden.

Hoeveel dames had hij alweer geholpen? Hij dacht een zevental, neen, neen, met de dame die gisteren  vroegtijdig het loodje had gelegd, waren het er acht. Die was eigenlijk nog niet helemaal toe geweest aan de overgang, maar bon, sommige dingen heb je echt niet in de hand.

Ted bedacht dat het beter was om jongere vrouwen te laten overgaan.  Het was zonder twijfel een grotere uitdaging: ze waren sterker, gezonder, meer overtuigd van zichzelf, vechtlustiger. Hij zou al zijn talenten moeten uit de kast halen om hen naar de overgang te loodsen.

Moeilijk, maar niet onmogelijk. Hij hield wel van een challenge. En die Adeline, die hem had laten staan tijdens hun eerste date, die was zeker en vast een uitdaging. Zo volslagen van het pad afgedwaald: steeds maar zoeken, zoeken, zoeken. Het zou een tijd duren, maar uiteindelijk zou ze de onzin er van gaan inzien en zou ze plooien. Smeken om die ultieme staat van verlossing, die alleen hij kon bieden.

Maar voor het zover was, zou hij nog veel werk hebben.

Hij keek nog een laatste keer in de koffer die hij had ingepakt. Wat felgekleurde bermuda’s, stapels witte sokken en gigantische onderbroeken, XXXL shirts, wat toiletartikelen. Oja, zonnebrandcrème, die mocht hij niet vergeten. Hij had zo een gevoelige huid.

Hij deed de koffer dicht, keek voor het laatst om zich heen in het smerige appartement, nam het treinticket dat hij online had besteld, en vertrok.

Hij zou ruim op tijd zijn voor de nachttrein naar Nice.

© Myriam

14 gedachten over “ADELINE 21 – TRANSITION

  1. Ik hoorde andere bloggers ook al zeggen dat ze soms iemand missen in hun reader, zelf heb ik het ook al meegemaakt. Je kan Adeline steeds terugvinden bij fictie en poëzie, tabje fictie 🙂

   Like

   1. Intrigerend proces! Ik heb het wel eens geprobeerd (fictie schrijven, voor mezelf), maar ik vind dat ik dan eerst een heel plot en een complete stamboom en… en…. in mijn hoofd moet hebben en ja, dan wordt het nooit wat, dus. Hm… 😉

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s