BOETES, BALEN en BLOGGEN.

12650673_10207095305154145_1330358146_n

Ik lees momenteel verschillende boeken door elkaar heen. Dat is niet mijn gewone manier van doen. Maar ik had zoveel boeken die ik dringend wou lezen, dat ik eens wou proberen of deze leesmethode mij ligt.

Ik lees elke avond een hoofdstuk (als het niet té lang is) of enkele pagina’s uit vijf verschillende boeken.  En dat werkt.

Eén van die boeken is The Secret.

12695714_10207095326754685_301689617_n

Had er mij vijf jaar geleden iemand verteld dat ik dit boek zou lezen, en er ook nog iets zou uithalen, ik zou schamper gelachen hebben.

In The Secret wordt beschreven dat je alles wat je maar wil kan bereiken in je leven, als je er maar écht in gelooft. En daarmee wordt niet bedoeld, gewoon geloven, neen, je moet het zo echt geloven, dat je gewoon wéét dat het je zal gebeuren. Klinkt makkelijk, is het niet. Ik sluit niet uit dat het kan. Er is zoveel meer in deze wereld dan wij kunnen of willen zien.

Eén van de uitspraken in het boek is dat alles te maken heeft met aantrekking: Het gelijke trekt het gelijke aan, dus als je een gedachte denkt, trek je gelijksoortige gedachten naar je toe.

Ik probeer me rijk en jong en knap te denken 😉 grapje.

Ondertussen weet ik in elk geval dat The Secret op één punt gelijk heeft. Eén boete trekt namelijk een andere aan.

Ik gebruik voorlopig de wagen van mijn vroegere partner. Dat kan op dit moment.

Omdat het niet mijn wagen is, heb ik geen bewonerskaart besteld. Ik koop dus regelmatig een dagticket, maar vaak ben ik er ook gewoon niet, en hoef ik niets te betalen.

Op dit moment in mijn leven schijn ik een beetje in de war te zijn. Gedesorienteerd in de tijd zoals dit zo mooi wordt genoemd. Ik denk dat we de negende zijn terwijl we eigenlijk de tiende zijn, en dat gaat zo al de hele maand februari door. Ergens is er een kortsluiting geweest waardoor ik niet precies kan onthouden welke dag we precies zijn. Niet echt een probleem behalve dan als je een parkeerticket nodig hebt. Ik kocht al drie keer een ticket, met de idee dat ik pas een nieuw hoefde te kopen op dag Y, terwijl ik eigenlijk een nieuw ticket moest kopen op dag X. De parkeerbrigade is echter overal, en elke vergetelheid wordt streng bestraft. Kortom ik heb deze maand al een hele dag gewerkt om mijn parkeerboetes te betalen. Ik kan je zeggen dat het balen is. BALEN, in dikke vette hoofdletters. Ik probeer er zen bij te blijven. Er zit ook niets anders op natuurlijk.

Daarmee kom ik aan de derde B, die van BLOGGEN.

Sommigen onder jullie hebben al gemerkt dat ik aan het prutsen ben. Ik heb naast mijn FaceBook profiel, nu ook een FaceBook pagina voor mijn blog gemaakt.

Het is nog niet helemaal duidelijk wat ik daar mee ga doen, maar dat komt nog wel. Mochten jullie de onbedwingbare neiging hebben om die FaceBook pagina te liken, please do so. Maar mijn profiel alsjeblieft nog niet ontvrienden. Voorlopig bestaan ze nog naast elkaar. Ik post er momenteel mijn vroegere blogpostjes op, enfin, een selectie er uit toch. Misschien een gelegenheid voor nieuwere blogvolgers om in te pikken?

Ik wens je nog een fijne woensdagnamiddag, lieve blogvolger.

© Myriam

 

 

 

 

34 gedachten over “BOETES, BALEN en BLOGGEN.

 1. 5 boeken tegelijk lezen? Ik kom momenteel niet eens aan een boek toe..
  Maar ik hoop dat je geen boetes meer krijgt. Zo zonde van het geld hè.
  Ik heb de vorige winter in de periodes dat ik in Nederland was ook zoveel bekeuringen gehad. Zo BALEN.. Nu ik voor mijn verjaardag on mei een nieuw navigatiesysteem heb gehad neem ik die overal mee naartoe. Ook op wegen die bekend zjn, ik voorkom zo dat ik te hard rijd. Ja een simpel autootje heeft geen cruise control hè..

  Liked by 1 persoon

 2. altijd balen, zo’n boete!
  Meerdere boeken door elkaar lezen zou ik toch ook niet kunnen, tenzij het om een roman en een non-fiction betreft (zoals je hier ook over schrijft blijkbaar).
  Ik heb zelf ook al ’s nagedacht over zo’n FB-pagina, waar ik dan voor de bloggers-collega’s ook meer privéfoto’s en zo zou kunnen posten. Komt misschien wel…

  Liked by 1 persoon

  1. Mocht jij weten hoe je je profiel kan migreren naar een Facebook pagina, wil je mij dat dan eens uitleggen? ik heb me al suf gezocht. Dan heb ik maar een pagina gemaakt apart maar dat was niet helemaal de bedoeling eigenlijk.

   Like

   1. ik begrijp niet echt wat je bedoelt, Myriam. Migreren?
    Je kan je posts van je weblog integreren in een FB-pagina. Dat moet je ergens in je dashboard kunnen vinden.
    Anders eens te rade gaan bij bloggers van wordpress.com met een FB-pagina?

    Liked by 1 persoon

 3. Ik lees regelmatig twee verschillende boeken. De een serieus/informatief en de ander ter ontspanning. Soms is het in mijn hoofd zo’n drukte dat ik me slecht kan concentreren. Dan lees ik helemaal niets 😉
  Een boete…zonde van je centen. Als ik het voor je ongedaan zou kunnen maken, zou ik het doen!
  Lieve groet

  Liked by 1 persoon

 4. Soms is een periode in ons leven als stroop. Ik zelf heb op dit moment veel moeite het tempo bij te houden, ziek geweest, wel aan het werk, eerst niet op doktersadvies, daarna wilde ik zelf zo graag proberen, halve dagen en nu weer vol gas, maar wat kost dat een energie. Ik maak af en toe nog een verhaaltje en lees bij andere zelden, moet zuinig zijn met de energie en doorgaan, als ik afval, kom ik om van de honger, er moet brood op de plank.

  We moeten door! Hartelijke groet!

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s