Caffé caffee

 

Mijn hoofd zit vol met woorden die vragen om via de toetsen van mijn laptop op het scherm te verschijnen. Ze vragen niet gewoon, ze smeken: Please, let me out. Ik eerst, neen, ikke…Zoiets als in die reclame van Vroom over de charmante chauffeur. Maar dan met woorden.

Ik kan echter niet zomaar over alles wat mij bezighoudt schrijven. Dat maakt het wat moeilijk voor mijn inspiratie. Ze is er wel, maar  aan onzichtbare banden gelegd.

Inspiratie zit echter overal, ook in deze druilerige zachte dag.

IMG_20160205_131805

Samen met mijn schoonzusje loop ik de Coupure af, tot op de Nederkouter, met de bedoeling een hapje te eten. Iets kleins maar toch lekker. Onze ogen vallen op Caffé caffee, een zaakje dat ik al eerder passeerde, maar waar ik nog nooit meer dan een simpele koffie had genuttigd.

Dit keer willen we ook iets om de honger te stillen.

We worden vriendelijk begroet door eigenaars Benjamin en Alison, die de zaak sedert juni 2013 hebben overgenomen. Echt druk is het niet, maar er zijn toch enkele tafeltjes bezet. De kaart wordt meteen gebracht, en we kiezen beiden voor een broodje CafféCaffee, met gebakken spek, ei, sla en een lekkere dressing. Er zijn nog enkel volkorenbroodjes te bekomen, maar voor ons is dat niet erg. Gezondheid, de lijn,….weet je wel.

Het broodje komt snel , en is OMG lippenlikkend lekker. Nog een beetje warm en krokant, met gebakken gerookt spek, dat niet te vet is (gelukkig). De sla en het eitje met de fijne dressing maken het af.

Wat een fijne ontdekking is dit.

Tussen het getetter met mijn schoonzusje door, kijk ik even rond en maak ik een paar foto’s. De kwaliteit daarvan is niet super, wegens gemaakt met mijn feun. Maar je krijgt in elk geval een mooie eerste indruk.

Caffe caffee2   IMG_20160205_131745

Caffe caffee 1

Het broodje is ons zo goed bevallen dat we besluiten om af te ronden met een zoetje. Ik ben een echte koffiedrinker en hou niet zo van toegevoegde siroopjes à la Starbucks. Maar in dit geval laat ik me verleiden door de mooie omschrijving op de kaart: Latte Nutella.

IMG_20160205_135340[1]

Mijn handen beefden van ontroering toen ik deze zaligheid op tafel zag belanden ( of van de schrik bij het berekenen van de hoeveelheid calorieën die ik zou binnen spelen) Vandaar de wazige foto…

Er zit maar één ding op. Als je in Gent bent, ergens in de buurt van de Nederkouter, ga dan eens langs bij Caffé Caffee op het nummer 129. Het is zelfs een omweg waard!!!

Lekker, gezellig, vriendelijk…. wat moet een mens nog meer hebben. Ik ga zeker terug. Misschien zie ik jou daar?

©  Myriam

 

 

35 gedachten over “Caffé caffee

  1. Ziet er uit als een leuk zaakje Myriam! Ennuh, als echte koffieliefhebber kan ik je echt een crème brulee machiatto aanraden! Mocht je die ooit ergens op een kaart zien staan, try it! You won’t regret it. 😀

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s