To work or to work harder, that’s the question.

 

Ik heb een hele tijd niet geblogd. Meer dan een maand heb ik de blogsfeer aan mij laten voobijgaan. Tussen half november en half december heb ik zelfs die hele WordPress app niet aangeraakt. Geen enkele blog gelezen in die tijd, misschien hier en daar van iemand die ook via FaceBook publiceert. Ik was blog – geblokkeerd. Kan je dat gebloggeerd  noemen? Het was een soort ziekte, één waar ik NIET gelukkig mee was, en zeker geen vrijwillige keuze. Het ging gewoon niet. Er gebeurde zoveel tegelijkertijd in mijn leven dat ik niet meer kon doen wat ik zo ongeveer het liefste doe: schrijven.

Gelukkig is er een zekere rust teruggekeerd, en daarmee ook de ruimte en de zin om te schrijven.

 

En ik dacht: Hey, wat is het lang geleden dat ik iets schreef over mijn werksituatie.

Et voila, vandaag een update over mijn leven op de arbeidsmarkt.

In een eerdere blogpost vertelde ik over mijn voorzichtige stapjes terug naar een werkend leven, eerst als vrijwilliger bij het CAW, daarna als studie verpleegkundige in een wetenschappelijk onderzoek. Beide zaken waren aanloopjes naar, in het veilige kader van een uitkering. Over de perikelen om die uitkering te kunnen krijgen, en toch een beetje betaald werk te doen, kon je ook eerder lezen. Na een tijd deze combinatie te hebben toegepast, kreeg ik weer zin om écht aan de slag te gaan. Ik schreef me in bij een interimkantoor, en besprak met de adviserend geneesheer of ik enkele dagen per maand kon bijklussen als verpleegkundige bij het FPC ofte Forensisch Psychiatrisch Centrum in Gent. De brave man gaf mij de (mondelinge) toestemming, en ik ging met ingang van november aan de slag. Na enkele weken begon ik het wel vreemd te vinden dat het op vlak van uitkering zo stil bleef. Waar bleef mijn schriftelijke goedkeuring eigenlijk? Ik telefoneerde naar de dienst uitkeringen. Wat bleek? De adviserende arts had wel gezegd dat ik gedurende enkele dagen per maand aan de slag mocht bij het FPC, maar hij was er vergeten bij te vermelden dat ik voordien nog een document diende in te vullen. Pas nadat dit document ondertekend was, mocht ik effectief aan de slag. Even paniek, boosheid ook.

Ik zou mijn uitkering kwijt zijn omdat ik dat document niet had ingevuld. Terwijl ik helemaal niet wist dat er een document moest ingevuld worden. Dat, in combinatie met de vorige perikelen betreffende het werk als studynurse irriteerde me zo. Ik besliste om mijn uitkering stop te zetten, en meteen te gaan voor het volle bak werken bij het FPC. Proberen of het ging veranderde meteen in DOEN.

Gelukkig is het me goed bevallen, en bevalt het me nog steeds. De werkomgeving is op zijn minst apart te noemen, maar het is goed voor mij dat het mij op geen enkele manier herinnert aan eerdere werkomgevingen.

Ik ben dus een bezig bijtje zonder uitkering, maar met een inkomentje 🙂

Houen zo, zou ik zeggen.

© Myriam

 

 

40 gedachten over “To work or to work harder, that’s the question.

 1. Ik ben héél blij voor jou. Als geen ander snap ik al dat geloop om documenten in orde te krijgen en het gedoe met uitkeringen. Je zou door al dat soort dingen voor minder de goesting verliezen om te bloggen.

  Alvast blij dat je er terug bent 🙂

  Liked by 1 persoon

 2. Moderne wildernis

  er zijn meer mensen
  dan er
  een aanbod van degelijk werk is

  terwijl zij die werken
  er niets van merken

  komt, wie een baan zoekt
  terecht
  in een administratieve wildernis

  Blijven ademen, Myriam! 🙂
  Lenjef

  Liked by 1 persoon

 3. Dat heb je sterk aangepakt. Meteen doorduwen. Met als resultaat dat je nu niemand meer dankjewel hoeft te zeggen. Mooi dat het je allemaal bevalt. Je hebt jezelf een goed begin van 2016 bezorgd.

  Liked by 1 persoon

 4. Wat super goed! In the end dan, en ja we krijgen dat allemaal weleens denk ik, dat gebloggeerd zijn omdat het echte leven even in de weg zit 😉 Dan komt dat vanzelf wel weer en heb je die periode ook weer overleefd en ben je weer erdoorheen gekomen 😀

  X

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s