STOP HATE….

Yeşeren Nesil:   Bismillâhirrahmânirrahîm 1. Bu Kitap izzet ve hi...:
Picture from http://yeserennesil.blogspot.be

De wereld staat in brand.

De ver-van-mijn-bed-show is het al lang niet meer.

De bommen en geweerschoten die weerloze burgers op de vlucht drijven uit landen zoals Syrie, Irak, Afghanistan… klinken luider en luider.

De vluchtelingen uit de talrijke conflictgebieden weten uit angst en wanhoop niet meer van welk hout pijlen maken en gaan op zoek naar een plaats waar ze zonder vrees kunnen wonen, werken, kinderen opvoeden en liefhebben. Daarvoor zetten ze continu hun leven op het spel, want de hoop op beter is groter dan de angst voor geweld en terreur.

Met wat zich nu afspeelt binnen het “veilige” Europa maken we jammer genoeg kennis met wat dagelijkse kost is voor die vluchtelingen en hun gezin.

We ervaren hun angst en afgrijzen aan den lijve. Zorgt dit voor meer begrip? Of zal dit de polariteit versterken en ervoor zorgen dat het wij/zij gevoel wordt versterkt? Dat de standpunten zich scherper aftekenen?

Ik hoop zó op het eerste.

Want …Als we ons laten meeslepen in de angst voor wat een stelletje gevaarlijke terroristen onschuldige mensen aandoen…

Als we meeheulen met wat mensen die beter zouden moeten weten uitschreeuwen….

Als we gaan veralgemenen….

Dan laten we de angst en de haat winnen….

En werken we mee aan het doel dat deze maniakken zich hebben gesteld….

Namelijk de overwinning van de haat op de liefde en de vriendschap…

van het negatieve op het positieve…

van wanhoop op hoop…

Dat mogen we niet laten gebeuren..

Myriam

27 gedachten over “STOP HATE….

 1. Zo een mooi geengageerd artikel, Myriam. Daar kon ik niet anders dan op reageren en mijn stilte doorbreken. Vooral de vredesmantra van Tina Turner heeft me aangegrepen. We moeten met zijn allen vechten voor tegen onrecht, elk op onze manier en de dingen niet op zijn beloop laten gaan. Jouw artikel is misschien een druppel op een hete plaat maar vele solitaire druppels maken op den duur een rivier.

  Liked by 1 persoon

 2. Ik denk dat het daar veel te laat voor is.Die aanslagen in Parijs en huiszoeking in Molenbeek zal zich tegen de mensen keren die op de vlucht zijn voor haat en geweld.De oorlog verplaatst zich naar hier.Ik zie het niet rooskleurig in en ik ben helemaal geen pessimist.

  Liked by 1 persoon

 3. Het volgt elkaar nu toch snel op hoor, die aanslagen. Eerst Charlie Hebdo, nu zelfs een willekeurig publiek. En Parijs is al zo dichtbij. Ik hoop dat iedereen zich realiseert dat dit kwaadwillende individuen zijn, en niet de volledige islam.

  Liked by 2 people

 4. Het is vreselijk, maar heel lang dachten “” we “” het is ver weg, wij hebben het goed en we hebben er geen boodschap aan, maar dat hebben we en hadden we wel. Vrede begint bij eerlijkheid, gelijke behandeling en het erkennen dat er in het verleden vreselijke dingen zijn gebeurd. Wie ooit het zwaard heeft opgepakt ( Europa ) heeft het risico in zijn eigen zwaard te vallen.

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s