First time.

Picture from http://www.securityguardjob.weebly.com

Eerst even dit. Voor de bubbel/blogvolger die zich afvraagt hoe het zit met de uitkering? Die werd zonder verdere vragen gestort. Waarvoor dank. Ik kan het nog niet helemaal geloven en vrees een plotse terugvordering of iets in die aard, maar omdat ik tegenwoordig probeer te leven van dag tot dag ben ik nu blij met het feit dat het geld gestort is.

En dan het volgende:

De goedkeuring van de adviseur voor een job bij het Forensisch Psychiatrisch Centrum is sedert begin vorige week een feit.

Ik heb de dagen doorgegeven waarop ik beschikbaar ben. Door de combinatie met het werk als studieverpleegkundige mag ik niet meer dan twaalf uur per week werken bij het FPC. Maar het is een goede manier om te ervaren of dit iets is wat ik aankan. Is het effectief iets voor mij, en dat zal ik na enkele dagen werken wel doorhebben veronderstel ik, dan ga ik uit de invaliditeit, en stort ik me hierop, en zoals jullie weten op nog enkele andere dingen. Maar voorlopig krijg ik van de adviseur tot eind december de tijd om uit te vlooien of het lukt, ja dan neen. ( Van de adviseur wel, hopelijk géén verdere problemen met de dienst uitkeringen…)

Ik had vanmorgen nog niets gehoord van Express Medical, dus ik dacht niet dat ik vandaag nodig zou zijn.

Maar….. plots kreeg ik een telefoontje rond een uur of elf.

Ik werd verwacht, indien mogelijk, voor de bewaking van een patient van het centrum die tijdelijk verblijft in een ziekenhuis.

Bewaking, ikke? Eventjes dacht ik dat het een mop was. Maar neen, het was héél serieus. Ik werd om 14 u verwacht in een ziekenhuis in de buurt. Ik kan je verzekeren dat héél wat vragen door mijn hoofd spookten. Ik had visioenen afkomstig uit Amerikaanse politieseries, waarbij je zwaar bewapende agenten voor de deur van gevaarlijke misdadigers ziet zitten. Niet direct iets dat ik voor mezelf in gedachten had. Maar bon, in ieder geval een unieke ervaring.

Niet echt zwaar ook natuurlijk. Je moet aanwezig zijn en opletten dat er geen dingen gebeuren die niet mogen gebeuren (Jeezes, wat moest ik me daarbij voorstellen?) maar je mag ondertussen werken op de laptop, lezen, schrijven, ….

Enfin, ik pakte mijn boeltje en vertrok.

Maakte kennis met de patient en de zorgverlener die ik moest aflossen. En kreeg een korte overdracht.

De patient mag zelf niet telefoneren. Hij mag rondwandelen op de afdeling als hij wil roken, maar niet in de rest van het ziekenhuis. Hij mag enkel bezoek ontvangen van persoon X. Als hij over dit bepaalde onderwerp begint blokkeer je hem. ….

Ik kreeg nog het telefoonnummer van het FPC, en hier zit ik dan.

Moet ik praten of de patient met rust laten? Moet ik opspringen om hem te helpen als hij iets probeert te nemen, of laat ik hem zelf aan de slag gaan?

Het wijst zich zelf uit, de patient kan praten.

Nadat de patient een telefoontje kreeg, zet ik de telefoon terug waar mijn collega hem plaatste. Dat is niet naar zijn zin. Hij wil de telefoon bij zich. Maar dat mag niet. De boodschap komt niet prettig aan. Maar wat mot mot. De eerste test.

Ik zit hier nog wel eventjes. Ondertussen kan ik werken, bloggen, lezen en schrijven.

Op dit moment is dat niet zo’n slechte deal. En ik hoop dat dat zo blijft 🙂

Myriam

42 gedachten over “First time.

     1. Ja oké, ik snap hem helemaal Myriam. Dank je wel voor deze extra uitleg, gezien ik dan met verstandelijk beperkten werk en ook daar kom ik het tegen, dat ze iets niet mogen maar ik vind dat moeilijk dan vaak om te weigeren of nee te zeggen 😉

      Liked by 1 persoon

 1. Fijn dat het met de uitkering goed is gekomen zeg! Hopelijk zonder problemen volgende maand weer hé. En dat werk, ja heftig wel, maar werk is werk en instructies zijn instructies. En je stelt je niet kwetsbaar op, gewoon de baas blijven. Knap hoor! Succes!

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s