#boostyourpositivitychallenge thema 3 – BODY

Marilyn Monroes feud with Elizabeth Taylor:
Picture from http://www.lancastria.net

Body en Myriam πŸ™‚ en dit voor de #boostyourpositivity challenge.

Ik was een mega dikke baby, knoddig, schattig, blubberig, misschien zelfs bubbelig.

mama

Billetjes als michelinbandjes, polsjes waar nauwelijks een gouden armbandje rond paste, wangetjes om elke rechtgeaarde hamster jaloers te maken.

En ik trok er me geen fluit van aan. Heerlijk.

Ik groeide op en werd een spichtig wicht. Zo mager als een lat, maar dan echt een hΓ©le smalle lat, een soort bonenstaak. En dan nog een bonenstaak met een bril met glazen zo dik als bokalen en van het type legerarmatuur, want in die tijd was de keuze eerder beperkt. πŸ™‚ Daar bovenop mijn sprietige haardos, echt het was perfect.

NOT!!! De complexen stapelden zich op als kralen aan een paternoster. Te mager, te veel bril, te weinig haar, te weinig zelfvertrouwen. Het enige positieve aan mijn body was het feit dat ik met gemak alles kon eten wat ik wou, en zelfs twee of drie keer zoveel als ik wou. Dat was best wel fijn. De rest was minder.

Uiteindelijk evolueerde mijn body naar een welgeschapen slanke vorm, waar ik eigenlijk buitengewoon tevreden over was. Alleen mijn voeten vond ik wat minder maar die hoefde ik ook niet aan iedereen te tonen.Β  En over mijn snuitwerk en mijn haar had ik nog de nodige bedenkingen, dus zonder complexen was mijn leven op dat moment zeker niet.

En dan wordt een mens ouder, zet hij twee kinderen op de wereld, werkt hij slag om slinger, heeft hij geen tijd, en nog minder zin om te sporten.. en begint zijn body tekenen van verval te vertonen. Elke dag een rimpeltje meer, een kwabbetje bij, een walletje extra….

Ik geef toe dat dat lastig is. En soms ook hilarisch. Zo kreeg ik enige jaren geleden te maken met een plotse hevige pijn in mijn rug waardoor ik niet meer kon bewegen. De bijgeroepen arts concludeerde dat ik een spierscheur had. Mijn zoon repliceerde snel als de wind: ” Een spierscheur, dat kan toch helemaal niet, dat zal wel een vetsplitsing geweest zijn” Hahahahahahahaha

Wat zijn kinderen toch complimenteus. Ook Sara weet mij te verblijden met opmerkingen als: Wat ben ik dol op je kwabbetjes mama πŸ™‚

Nou, ik ben er helemaal niet dol op.

Zal ik je eens iets vertellen? Ouder worden sucks. En diegenen die het anders zeggen, proberen zichzelf misschien te overtuigen van een andere werkelijkheid.

Ik haat die extra walletjes, rimpeltjes, kwabbetjes en cellulitisjes.

En ik verlang mateloos terug naar de tijd dat alles slank en strak was, en ik weinig tot geen ondersteuning nodig had, nergens van.

Het enige positieve aan dat ouder worden vind ik dat je gaandeweg, en in het beste geval, ook wijzer wordt. Maar dat heeft dan weer niets te maken met de body an sich, maar meer met de geest en de ingesteldheid daarvan.

Denk nu niet dat ik doodongelukkig rondloop omwille van mijn ouder wordende lijf. Helemaal niet. Het is gezond dat lijf, enfin dat denk ik toch. En volgens mijn leeftijd zit het ook nog allemaal behoorlijk goed.

Maar ik zou liegen mocht ik beweren dat 33 niet beter is dan 53.

Picture by Marjelle from http://marjelleblogt.nl

Myriam

37 gedachten over “#boostyourpositivitychallenge thema 3 – BODY

 1. Heb je nog van anderen gehoord dat je berichtje wel doorkomt maar dat op de blogpagina de vermelding komt oeps, die pagina kon niet worden gevonden. Wil eens checken Dirk

  Liked by 1 persoon

 2. Boem, bonk er op. Inderdaad, beetje idem aan mijn body-story. Weet je, soms kom ik nog van die (destijds) slanke dennen tegen, uit mijn schoolperiode. VET dat die zijn, jong! Dan denk ik, ach, het valt bij mij nog allemaal reuze mee!

  Liked by 1 persoon

 3. Zo als een hoop pubers eigenlijk. Ikzelf heb eigenlijk nooit last gehad van problemen met mijn lichaam. Ik vond het wel prima zo. Maar ik kan me voorstellen dat niet iedereen dat heeft. Maar wat we wel gemeen hadden.. is het eten wat je kon, wat was dat nog een mooie tijd. πŸ˜‰

  Love as Always
  di Mario

  Liked by 1 persoon

 4. Wat een leuke foto van jou als baby! πŸ˜€ Ja ik merk het nu al met ouder worden hoor… en ik ben ‘pas’ 30 πŸ˜‰ Die opmerking van je zoon is echt hilarisch πŸ˜€ Al kan ik jouw visie hierop ook heel goed begrijpen πŸ˜›

  Liked by 1 persoon

 5. Wellicht scheelt het dat ik nooit dun geweest ben (behalve toen ik vreselijk ziek was, maar die jaren tel ik niet mee, want die heb ik ook niet bewust meegemaakt). Ik ben 38 en ben nog steeds blij met ieder rimpeltje. Blij met de putjes in mijn bovenbenen en billen? Ach, wat is blij? Maar godverdomme, wat gaat er over 15 jaar dan gebeuren? Wat is dat, Myriam? Tell me? Wat wordt er anders dan nu????

  Liked by 1 persoon

  1. Het is een langzame aftakeling. Ook al vind ik dat ik er nog best te pruimen uitzie voor een oud hek van 53, ik zou de leeftijd van mijn geest willen uitstralen, en dat doe ik niet vrees ik. Want mijn geest is nauwelijks 25, en wil dansen en zingen en springen en feesten en fietsen en rennen en werken en en en en en mijn lijf kan niet meer mee.

   Liked by 2 people

 6. Het is ook niks, het lichamelijk ouder worden. Buiten het hangen en lubberen. krijg je ook een pijntje hier en een pijntje daar. Het is jammer dat geest en lichaam niet gelijk opgaan. Niet als je jong en mooi en slank bent, en ook niet als je een oud(er) hek bent πŸ˜‰

  Liked by 1 persoon

 7. Ohhh wat herkenbaar, hoewel ik er me er nu niks meer van aantrek hoor! Iedereen accepteert me maar zoals ik ben en anders maar niet. Maar die opmerkingen van je kinderen, oh oh.. ook herkenbaar. Mijn zoon zei eens toen ik me weer eens te dik vond, mama, maakt niet uit, dan heb ik nog meer mama om van te houden. Ik smolt natuurlijk… Wat denk je? Jaaaaaren later hoorde ik dat hij dat een keer in een film had gezien hahaha.
  Kop op meid, je mag er zijn, en niemand wordt ouder zonder dit soort veranderingen!
  Dikke smuffel!

  Liked by 1 persoon

 8. Ik scheef onlangs nog in een logje van me dat de spiegel minder lief voor me geworden is vanaf mijn 50ste. Ja, ook deze Chinees wordt er niet jonger op… Hoewel, als ik rondkijk naar mensen van mijn leeftijd zie ik exemplaren voor wie de spiegel nog veel minder vriendelijk is πŸ™‚ !

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s