Struggle for passion…

Picture from http://www.goodmove.biz

Ik heb in mijn leven al behoorlijk wat gewerkt, op een aantal verschillende plaatsen.

In mijn héle héle jonge jaren, je wilt echt niet weten hoé lang dat geleden is, deed ik een vakantiejob in een “vakantiekolonie” aan zee. Een plaats waar kinderen voor een maand of langer gedropt werden door hun ouders of voogden, en waar ze dan geentertaind moesten worden door een legertje moni’s. Ik werkte er achtereenvolgens in de keuken en als moni.

Mijn passie was het niet, maar het bracht geld op mijn rekening, en ik heb er véél geleerd over omgaan met anderen.

In mijn beroepsleven werkte ik véle véle jaren als verpleegkundige in verschillende woonzorgcentra. Ook dat was niet mijn passie, maar wat heb ik ook op die plaatsen véél geleerd, over het leven en de dood, en over omgaan met …. Dat ook weer.

Als kwaliteitscoordinator dacht ik iets te hebben gevonden dat op passie leek. De combinatie van contact met mensen en administratie lag mij echt. Tot ik met mijn vleugels tegen de lamp vloog. En verbrandde.

Twee jaar uit de ratrace met een burn-out leerden me om GEEN angst meer te hebben, maar wel VERTROUWEN, en om niet zomaar een job te zoeken, maar iets waar ik mijn tanden kan inzetten, waar ik kan achterstaan en voor kan gaan.

Een klein tipje van de sluier heb ik al opgelicht enkele dagen geleden, of is het al weken? De tijd vliegt zo snel.

Ik begeef me aarzelend op het pad van een eigen zaakje. Het is niet iets dat ik van thuis heb meegekregen, het ondernemerschap is me zeker niet met de papfles ingegeven. En om eerlijk te zijn ken ik er ook niets nada niente van af.

Waar begin ik dan in hemelsnaam aan hoor ik de bezorgde bubbel/blogvolger vragen? Tja, aan een avontuur in elk geval. En ik wil jou graag meenemen op dit avontuur door er hier op mijn blog over te vertellen, over de moeilijkheden, maar ook over de successen, over het vallen en over het opstaan. En hopelijk worden jullie getuige van de opstart van iets moois. Zeker is dat niet, maar ik ga er in elk geval voor.

Ik zou er echter nooit alleen aan beginnen. Zelfkennis is het begin van alle wijsheid, en al ben ik dan niet de meest wijze persoon op deze planeet, enige zelfkennis heb ik toch wel. In mijn eentje beginnen aan een eigen businessje zou economische zelfmoord zijn. Dat doe ik dus lekker niet.

Ik neem iemand onder de arm, of neemt iemand mij onder de arm? Daar ben ik nog niet helemaal uit, maar dat komt nog wel. 😉

Iemand met kennis van zaken en zakendoen, van cijfertjes en excellsheetjes, van onderhandelen, winst maken, activa en passiva en de hele santeboetiek waar ik niets van afweet.

Waar ik wel iets van afweet, dat is van champagne. Ik zie mezelf niet als een champagnegoeroe, maar ik ken er wel ietsje van.

Meer dan dat, het is een passie voor mij. Mede dankzij die passie begon ik mijn blog. De kleine artisanaal werkende wijnboertjes, die alles maar dan ook alles zelf doen, en die tot een product komen van zo’n schoonheid dat je er tranen van in de ogen krijgt, bubbelende tranen. Ik wil ze leren kennen, en ik wil ze aan jou voorstellen. Hou je niet van champagne, dan hou je misschien wel van de manier waarop ze werken: ecologisch, biologisch, met de hand, arbeids – en tijdsintensief…. zoals praktisch nergens meer gewerkt wordt. Alles moet immers steeds groter en sneller en gesofisticeerder en machinaler. Maar niet hier.

Zelfs als je niet van champagne houdt kan je genieten van de passie waarmee deze artiesten hun werk verrichten.

Zoals je ook kan genieten van de geur en de kleur van de drank die ze produceren, nog voor je één slok hebt genomen.

Of dit handeltje er effectief komt is nog niet helemaal zeker, daarvoor moeten eerst allerlei voorbereidende werken worden afgehandeld. Ik was al lang gesprongen en waarschijnlijk te pletter gevallen. Maar het zakelijke brein houdt mij met mijn twee voeten op de grond en voorziet me van opdrachten die ik tot een redelijk einde kan brengen.

Op dit moment bestaan die opdrachten uit het aanschrijven van kleine champagne huizen, het opvragen van prijslijsten, ook voor verpakking en transport, …

Ik zit te springen om ter plekke te gaan proeven onderhandelen. Maar dat schijnt te vroeg te zijn.

Spannend hoor.

Wat jij?

Myriam

47 gedachten over “Struggle for passion…

 1. Oh wat goed Myriam! Ontzettend spannend en zeer zeker ook diep van binnen doodeng, hahaha En nee ik hou echt niet van welke soort alcohol dan ook, op een kleine uitzondering hier en daar na, maar dan nog… niet echt noemenswaardig 😉

  Toch kan het heel leuk zijn om die processen te volgen, want ik kijk er ook echt weleens naar op tv naar hoe het gemaakt wordt etc. Zeker wel leerzaam ook al drink je het niet of lust je het niet echt zoals in mijn geval, kom maar op met dit proces!

  Ik wens je heel veel succes toe, dat dit alles maar mag slagen!
  X

  Liked by 1 persoon

   1. Ik meen het dan ook vanuit de bodem van mijn hart, en ooit hoop ik hetzelfde te kunnen zeggen, dat ik weet welke passie van de velen die ik zelf heb, mijn werk kan maken en dan 100% achter kan staan, want ik weet het nog niet eens! 😉

    Liked by 1 persoon

 2. Je zet de eerste stappen om je passie te volgen, ik supporter mee aan de zijkant, ik zet ook voorzichtig die stappen,………heel veel succes ermee en of het nu lukt of niet, dat is bijzaak, dat jij je hart volgt, daar gaat het hier om!!!

  Liked by 1 persoon

 3. Een goede marketingstrategie is zeer belangrijk. Er zijn al veel wijnhandels die champagne verkopen, je zult iets moeten zoeken waardoor je ‘anders’ bent dan de anderen. Welke doelgroep wil je bereiken? Tenslotte blijft het een luxe-product. Prijsbrekers zijn er genoeg, denk ik. Je koopt al champagne in de Aldi voor 12 Euro. Exclusieve champagnes aanbieden, prima idee, maar dan aan prijzen die kunnen concurreren met klassieke merken. Misschien bedrijven benaderen om champagne aan te bieden als relatiegeschenk. Of hofleverancier worden :), lijkt me ook boeiend.
  Zeker een bezoekje brengen aan een Unizo-kantoor in je buurt – zij kunnen je goed op de rails zetten om met alles wettelijk in orde te zijn, en een financieel plan op te stellen voor je.
  Boeiende plannen, Myriam. Veel succes ermee, maar blijf voorzichtig !

  Like

 4. Ga er volledig voor. Dat is het beste advies dat ik je kan geven. Deed ik ook, zij het in een geheel andere branche en volledig op mijn eentje.
  Ondertussen zijn we vele jaren verder en ik heb nog geen moment spijt gehad van deze ommekeer in mijn leven.

  Liked by 1 persoon

 5. Ervoor gaan Myriam! Dan pas weet je of het je lukt of niet! En als je je hoofd stoot dan is dat maar zo! Maar dan heb je het geprobeerd. Ik zeg tegenwoordig… ik wil geen spijt krijgen van dingen die ik niet gedaan heb… Is dat wat?
  Dikke smuffel, je bent een kei! XXX

  Liked by 1 persoon

 6. Ja, wat mij?
  Nou, het is natuurlijk het makkelijkste je veel succes te wensen met het navolgen van je passie.
  Moet je ook beslist doen. Alleen vraag ik me wel af hoe groot de kans is dat alle beslommeringen van het zelfstandig ondernemerschap opnieuw tot een burn-out zouden kunnen leiden. Dat laatste moet je jezelf natuurlijk niet willen aandoen. Maar hier zul je zelf ook wel aan gedacht hebben.
  Natuurlijk vraag ik me ook af: wat is je vangnet als het allemaal niet lukt, te weinig oplevert. Heb je zekerheden ingebouwd, ondergrenzen bepaald? Ik zou dat denkwerk niet allemaal aan een ander overlaten maar zelf de grip op die dingen houden.
  Enfin, mogelijk ga ik nu veel te ver, maar dat komt dan omdat ik je het succes gun en aan mijn ingeboren voorzichtigheid.

  Liked by 1 persoon

  1. Hallo, Wannderful, ik lees je reactie en ben dit blog van een jaar geleden eens opnieuw gaan lezen. Jammer genoeg is het tot nog toe bij een droom gebleven. De persoon die me zou helpen heeft door allerlei omstandigheden in mijn persoonlijke leven (ik zat in een hele moeilijke scheiding verwikkeld) afgehaakt. Ik moest toch weer een job aanvaarden om de eindjes aan elkaar te kunnen knopen. Zo zijn we een jaar verder, en de droom is gebleven. Ik vroeg me onlangs af, is dit de reden waarom ik toendertijd alles heb opgeblazen en een nieuw leven ben begonnen? Om terug in een job te stappen die me niet ligt, om terug in de ratrace te belanden? Neen toch. Dus nu ben ik weer op hetzelfde punt van een jaar geleden, aan het kijken hoe ik kan springen… in mijn droom. Bedankt voor je reacties.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s